"Greek National Pride" blog

Οι Τούρκοι κήρυξαν τον »πόλεμο» σε Λεπέν-Μακρόν


Ne

α επίθεση κατά της Γαλλίας είχαμε από την Τουρκία! Η Άγκυρα το προηγούμενο διάστημα είχε βάλει στο »κάδρο» τον προέδρο Μακρόν, ο οποίος είναι ο απόλυτος »εφιάλτης» του Ερντογάν.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Τουρκία, κάνοντας χρήση του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη, με μία πρωτοφανή κίνηση που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση, έστειλε το πολεμικό της πλοίο νοτίως της Κρήτης, με σκοπό να απειλήσει το γαλλικό προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή, ισχυριζόμενοι ότι βάσει του παράνομου μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση Σαράτζ, η περιοχή είναι υπό τουρκική κυριαρχία! 

Τι λένε οι Τούρκοι  

Ο Επικεφαλής Επικοινωνιών της Προεδρίας Φαχρετίν Άλτουν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι »ρατσιστές» υποκινούν τη βία εναντίον Μουσουλμάνων, ενώ κρύβονται πίσω από έννοιες όπως η ελευθερία και η δημοκρατία και είπε: «Ας σβήσουμε αυτήν τη φωτιά μίσους που τροφοδοτούν κάποιοι, με το μήνυμα της ειρήνης του Ισλάμ».

Ο Altun μοιράστηκε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παραπάνω »σχετικά με τις ρατσιστικές συζητήσεις και τις ενέργειες κατά του Ισλάμ και των αγίων του Ισλάμ», όπως είπε.

Στην ανάρτηση, υπήρχε επίσης ένα βίντεο που ετοίμασε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας, με τις δηλώσεις ευρωπαίων πολιτικών σχετικά με το Ισλάμ, το Κοράνι και τους Μουσουλμάνους.

Στο βίντεο, αναφέρεται ότι τα »ακροδεξιά» κινήματα αποτελούν ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Ευρώπη, και αυτή η ιδεολογία τροφοδοτείται από ρατσισμό, ισλαμοφοβία, ξενοφοβία και αντισημιτισμό.

Αναφέροντας ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα της »ακροδεξιάς» σε ολόκληρη την ΕΕ είναι μια εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, σημειώνεται ότι αυτό το κίνημα που εμπνέεται από μίσος έχει γίνει «ρεύμα» σε πολλές δυτικές χώρες μετά από χρόνια

Τα μέλη του δεξιού λαϊκιστικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας είναι γνωστά για τις ισλαμοφοβικές απόψεις τους και στοχεύουν συνεχώς τους μουσουλμάνους με ρητορική μίσους. Ο αρχηγός του κόμματος Norbert Hofer είπε ότι το Κοράνι είναι πιο επικίνδυνο από το Covid-19.

Το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Σουηδίας, οι »ακροδεξιά» Σουηδοί Δημοκρατικοί, κάνει εκστρατεία για τη ρητορική κατά των μεταναστών. Ο αρχηγός του κόμματος Jimmie Akesson χαρακτήρισε τον ισλαμισμό, ως τον ναζισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας.

Το ΕΛΑΜ, που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, έχει διαπράξει πολλές πράξεις βίας κατά των Τουρκοκυπρίων και στοχεύει στην εξάλειψη της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο.

Ο Geert Wilders και το Κόμμα Ελευθερίας του στις Κάτω Χώρες στοχεύουν επίσης τους μουσουλμάνους με ισλαμοφοβική ρητορική. Ο Wilders διαδίδει ανοιχτά την αντιισλαμική ρητορική του.

Προσπαθεί να απαγορεύσει όλα τα τζαμιά και το Κοράνι στη χώρα του. Πρότεινε επίσης να επιβληθούν φόροι στις γυναίκες που φορούν μαντίλα και ότι τα ολλανδικά σύνορα να κλείνουν για τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Μετά τις προφορικές επιθέσεις του στους χώρους λατρείας του Ισλάμ και το ιερότερο βιβλίο του, ο Wilders στοχεύει πλέον το Ραμαζάνι. Ο ακροδεξός πολιτικός της Ολλανδίας δημοσίευσε ένα βίντεο που ζητούσε «Σταματήστε το Ισλάμ, σταματήστε το Ραμαζάνι» και συνέχισε με το μήνυμα «Το Ισλάμ δεν έχει θέση στην Ολλανδία»

περιθωριοποίησης. Οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Στη Γαλλία, η Marine Le Pen έχει ξενοφοβική και αντιισλαμική ατζέντα. Συγκρίνει τους μουσουλμάνους που προσεύχονταν στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή στη Γαλλία και πρότεινε την απαγόρευση της μαντίλας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s