"Greek National Pride" blog

: Κλιμάκιο του ΠΝ σε Ολλανδία και Βέλγιο για να δει τις φρεγάτες κλάσης M, θα εξετάσουν και τα ναρκοθηρευτικά Alkmaar, οι Ολλανδοί μπαίνουν δυναμικά!


ΠΡΟΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΛΛΑΝΔΟ-ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ «Μ» (ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ)

https://navaldefence.gr/progress-new-dutch-belgian-frigates-m-class-replacement/embed/#?secret=wxeS5tgP5F

“Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ανανέωση των φρεγατών. Το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) αναμένεται ότι περί τα μέσα προς τέλη Μαΐου θα είναι σε θέση να καταθέσει την τελική αξιολόγησή του προς την πολιτική ηγεσία. Ενδιαφέρουσες είναι οι συζητήσεις με τους Ολλανδούς. Μετά το Πάσχα, αναχωρεί για τις Κάτω Χώρες κλιμάκιο του Π.Ν., το οποίο θα εξετάσει την κατάσταση των φρεγατών τύπου «Μ» του ολλανδικού και βελγικού ναυτικού, που προσφέρονται ως πιθανή ενδιάμεση λύση.

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ Μ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ

https://navaldefence.gr/netherlands-to-stop-using-m-class-frigate-until-further-notice/embed/#?secret=oI4M3pz3Ml

Το κλιμάκιο θα εξετάσει και ναρκοθηρευτικά κλάσης «Alkmaar». Το εύρος των συνομιλιών με τους Ολλανδούς υποδηλώνει ότι αποτελούν έναν σημαντικό ανταγωνιστή, όπως άλλωστε και οι Γάλλοι. Μετά το Πάσχα αναμένεται και ένα δεύτερο κύμα προτάσεων ή βελτίωσης των υφισταμένων. Σε αυτό ίσως υπάρξει και η οριστική πρόταση των Γερμανών, οι οποίοι δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία λέξη.

ΤΟ ΠΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ 2024-28, 4 ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΛΑΣΗΣ Μ (KAREL DOORMAN). ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ;

https://navaldefence.gr/karel-doorman-for-hellenic-navy/embed/#?secret=h3aQFJtNnC

Επίσης, από τις ΗΠΑ αναμένεται η νέα πρόταση ενδιάμεσης λύσης, καθώς η προηγούμενη ενδιάμεση λύση περί Oliver Hazard Perry και περιπολικά της αμερικανικής ακτοφυλακής είναι εκτός συζήτησης για την Αθήνα. Αναμένεται, επιπλέον, να γίνουν πιο ολοκληρωμένες και οι προτάσεις Ισπανίας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε και ενδιαφέρον από την Κορέα, συγκεκριμένα από τη Hyundai, για ναυπήγηση της τοπικής εκδοχής των αντιτορπιλικών Arleigh Burke, βέβαια σε κορεατικά ναυπηγεία.”

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ

https://navaldefence.gr/netherlands-present-proposal-for-greece-s-new-frigates-program/embed/#?secret=R8Mauh5e6C

Όπως πλέον αποκαλύπτει ο έγκυρος δημοσιογράφος, οι Ολλανδοί έχουν φέρει μια πανίσχυρη πρόταση, που προβλέπει ουσιαστικά τον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό του Πολεμικού μας Ναυτικού, προφανώς με λογικό κόστος. Έχει γίνει γνωστό πως οι Ολλανδοί διαθέτουν το συντομότερο δυνατόν τις δικές τους φρεγάτες κλάσης Μ, με την πρώτη μάλιστα να έχει ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης πληρώματος. Αλλά το Ολλανδικό Ναυτικό έχει αποφασίσει να μείνει μόνο με τις LCF μέχρι την παράδοση των ASWF, αρκεί να πάρει το ελληνικό συμβόλαιο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ LCF;

https://navaldefence.gr/koninklijke-marine-may-receive-first-new-air-defence-and-command-frigate-by-2032/embed/#?secret=Fo1coNWTCy

Για το Βέλγιο τα πράγματα είναι προφανώς δυσκολότερα, καθώς οι δυο φρεγάτες κλάσης Μ είναι οι μόνες του ναυτικού τους, και τα μόνα αξιόλογα πλοία! Δηλαδή, αν το Βέλγιο δώσει τα πλοία του, τότε παύει να έχει Πολεμικό Ναυτικό! Φυσικά, κάποια στιγμή…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s