"Greek National Pride" blog

Φωτιά και ατσάλι από την ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού


XΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού με έδρα την Αλεξανδρούπολη, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 έως την Τετάρτη 19 Μαϊου 2021 και από ώρα 08:00 έως 16:00, πρόκειται να πραγματοποιηθούν βολές Αρμάτων, στο Πεδίο Βολής «ΑΕΤΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη.

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :

  • Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ
  • Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ
  • Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ
  • Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ
  • Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ

Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή.

Η παραπάνω τυπική ανακοίνωση της στρατιωτικής αρχής γίνεται για λόγους ασφαλείας και αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων των πολιτών.

Είναι πολύ μεγάλη η ισχύς πυρός  της συγκεκριμένης Μεραρχίας, καθώς και η πληθώρα των μέσων που διαθέτει. Το συγκεκριμένο πεδίο βολής έχει κατάλληλα διαμορφωθεί προκειμένου να εξυπηρετεί τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες των δραστηριοτήτων των Σχηματισμών, Μονάδων και Υπομονάδων της εν λόγω Μεραρχίας.

Οι βολές αρμάτων, μηχανοκίνητου πεζικού, βολές αντιαρματικών, επιθετικών ελικοπτέρων, μαχητικών αεροσκαφών και αυτοκινούμενου πυροβολικού, καθώς και ασκήσεις Τακτικών Συγκροτημάτων και υποσυγκροτημάτων , αποτελούν μέρος των πολλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Μεραρχίας.

Ως γνωστόν το αναπεπταμένο του εδάφους της περιοχής του Έβρου ποταμού, ευνοεί την ανάπτυξη όγκου τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων Σχηματισμών. Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία στην Ανατολική Θράκη φιλοξενεί την 1η Στρατιά, με 2 Σώματα Στρατού σε α κλιμάκιο , το 2ο Σώμα Στρατού με προσανατολισμό το Νότιο Έβρο και το 5ο Σώμα Στρατού με προασανατολισμό τον Βόρειο Έβρο, ενώ ως εφεδρεία έχει το 3ο Σώμα Στρατού που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της Κων/πολης.

Τόσο το 2οΣΣ, όσο και το 5οΣΣ διαθέτουν αντίστοιχα από ένα ταυτάριθμο Σύνταγμα Μηχανικού και ένα Σύνταγμα Πυροβολικού. Αυτά αποσκοπούν τα μεν Συντάγματα μηχανικού στην ταχεία ζεύξη σε διάφορα σημεία του Έβρου ποταμού, προκειμένου με την υποστήριξη  των πυρών των Συνταγμάτων πυροβολικού, των επιθετικών ελικοπτέρων, των drone , εκπαιδευτικών αεροσκαφών σε ρόλο παροχής πυρών εγγύς υποστήριξης αλλά και μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, να διεκπεραιωθούν στην ελληνική όχθη του Έβρου ποταμού και εκείθεν οι Μηχανοκίνητοι και Τεθωρακισμένοι μηχανοκίνητου Σχηματισμοί.

Οι παραπάνω τουρκικοί σχεδιασμοί που αναφέρθηκαν γενικά, αναγκάζουν την χώρα μας να διατηρεί αυξημένες δυνάμεις και ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης μας. Μέρος αυτών αποτελεί και η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.

Αναφορικά δε με το εκπαιδευτικό σκέλος των δραστηριοτήτων της υπόψιν Μεραρχίας, δίνεται βαρύτητα στην εξέταση διαφόρων σεναρίων τα οποία είναι πιθανό να διαδραματιστούν κατά τη διάρκεια της μάχης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εκπαίδευση των χαμηλόβαθμων στελεχών του Στρατού Ξηράς, στη λήψη έγκαιρων και σωστών αποφάσεων στο πεδίο της μάχης, καθώς επίσης και η κοινοποίηση αυτών με τη μορφή διαταγών που διακατέχονται από σαφήνεια και απλότητα, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.

Το επιστέγασμα των παραπάνω είναι ολόκληρη η Μεραρχία να λειτουργεί ως ένα καλοκουρδισμένο ρολόϊ, όπου ο καθένας γνωρίζει κατά περίπτωση τι πρέπει να κάνει και πως να το κάνει.

Τα άρματα και το μηχανοκίνητο πεζικό πρέπει να λειτουργούν σε σύζευξη και αρμονία μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορούν αρχικά να αποκρούσουν τον επίδοξο Τούρκο εισβολέα και στη συνέχεια να αναλάβουν την επιθετική πρωτοβουλία συντρίβοντάς τον.

Αυτά βέβαια τα γνωρίζουν οι Τούρκοι και για τον λόγο αυτό δεν κάνουν και ούτε θα τολμήσουν να κάνουν το απονενοημένο, να επιτεθούν στη χώρα μας.

Η ισχύς πυρός των μέσων μας, σε συγκερασμό με την άρτια εκπαίδευση του προσωπικού μας,  αποτελούν τους βασικούς πυλώνες που εδράζεται η τρομερή αποτρεπτική ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Φυσικά ο Ελληνικός στρατός δεν θα είναι μόνος του στην προσπάθεια αναχαίτισης του επίδοξου εισβολέα, αλλά θα σκεπάζεται από την πανίσχυρη πολεμική μας αεροπορία, η οποία υπερτερεί και θα υπερτερεί έναντι της αντίστοιχης τουρκικής αεροπορίας.Τέλος οι πολλοί ισχυρές συμμαχίες μας με κράτη όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Κύπρος, καθιστούν τις τουρκικές σκέψεις απαγορευτικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s