"Greek National Pride" blog

Μεταχειρισμένα Cougar από τους US Marines για τον Ελληνικό Στρατό, πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της προμήθειας


Όπως πρώτη είχε γράψει η ιστοσελίδα μας στις 16 Φεβρουαρίου, ο Ελληνικός Στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας ενός μεγάλου “πακέτου” εξοπλισμού που προέρχεται από τα αποθέματα των Αμερικανών Πεζοναυτών. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τεθωρακισμένα οχήματα 4Χ4 και 6Χ6 Cougar, που έχουν ελάχιστα χρόνια υπηρεσίας στην “πλάτη” τους, αλλά οι Αμερικανοί Πεζοναύτες αποσύρουν ως πλεονασματικά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ “ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ, ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ MRAP COUGAR, AAV-7, ΒΟΜΒΙΔΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟΣ

https://www.ptisidiastima.com/greek-army-checking-arming-opportunities-from-usmc/embed/#?secret=jJUIfdLT8P

Οι αρχικές συζητήσεις αφορούν την προμήθεια 500 οχημάτων, αλλά αυτά δεν αποκλείεται να αυξηθούν στο μέλλον, καθώς περισσότερες μονάδες θα τα αντικαταστήσουν με διαφορετικά οχήματα, που ανταποκρίνονται πιο πολύ στο νέο δόγμα επιχειρήσεων του Σώματος των Πεζοναυτών. Αυτό όπως έχουμε ήδη γράψει δεν αλλάζει τίποτα στην αξία των οχημάτων, και τα Cougar είναι ίσως από τα πλέον αξιόπιστα οχήματα του είδους. Τα Cougar MRAP έχουν κινητήρες ευρείας χρήσης, συνεπώς η συντήρησή τους σε βάθος χρόνου θα είναι απλή και χωρίς ελλείψεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 1200 M1117 ASV GUARDIAN!

https://www.ptisidiastima.com/m1117-through-eda-for-greece/embed/#?secret=b1U4WnjEku

Θυμίζουμε πως οι ανάγκες του ΕΣ για ένα τέτοιο όχημα είναι παλιές, αλλά σε πρώτη φάση επικεντρώθηκε στην “ευκαιρία” των Μ1117. Τα τελευταία έχουν μπλέξει κάπου ανάμεσα στην ελληνική και αμερικανική γραφειοκρατία, και είναι ένα από τα θέματα που θα “ξεμπλέξει” το συντομότερο ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος εα Άρης Αλεξόπουλος. Ο ΕΣ έχει ήδη σχεδιάσει το πως θα αξιοποιήσει τα Μ1117, αλλά όπως είπαμε, υπάρχουν και πολλές ανάγκες για MRAP. MRAP ο ΕΣ δυστυχώς δεν διαθέτει, και είναι κι αυτά στις πολύ μεγάλες ελλείψεις του.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ M1117 GUARDIAN ASV, ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

https://www.ptisidiastima.com/greece-to-get-first-m1117-soon/embed/#?secret=cIA2ewxhrl

Μαζί με τα Cougar, o EΣ διαπραγματεύεται και την αγορά/παραχώρηση έναντι συμβολικού τιμήματος και μιας μεγάλης ποσότητας τροχαίου υλικού. Ανάμεσά τους βρίσκονται από οχήματα HUMVEE, μέχρι και τράκτορες. Δυστυχώς, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, το τροχαίο υλικό του ΕΣ είναι σε πραγματικά άσχημη κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, τα Cougar θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα στις Μονάδες, όχι τόσο σαν συμπλήρωμα στα αειθαλή Μ113, αλλά σαν κάλυψη αναγκών στις Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες που έχουν τεράστιες ανάγκες για ένα MRAP. Τα οχήματα θα ήταν ίσως ιδανικά να αντικαταστήσουν και τα Μ113 στα νησιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s