"Greek National Pride" blog

DASSAULT for Ever: H ΠΑ κοντά στην αγορά 6 καινούργιων Rafale F4, συζητείται ελληνική συμμετοχή στο FCAS!


Rafale στην Πολεμική μας Αεροπορία, ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα σε λίγες εβδομάδες με την επίσημη παράδοση των πρώτων δυο αεροσκαφών. Αν σας το λέγαμε πριν ακριβώς ένα χρόνο, θα μας πιστεύατε; Ωραία, ούτε κι εμείς! Λοιπόν, σήμερα θα επιβεβαιώσουμε όχι μόνο το πρόσφατο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για την αγορά 6 επιπλέον μαχητικών Rafale, αλλά θα σας φτιάξουμε το βράδυ και με πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ “ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ” RAFALE F4

https://www.ptisidiastima.com/rafale-f4-flight-trials/embed/#?secret=jS6wvx8P33

Καταρχάς, σε ότι αφορά τα μεταχειρισμένα 12 αεροσκάφη που έχουμε ήδη αγοράσει, καθώς και τα 6 καινούργια, αν θυμάστε είμασταν οι πρώτοι που είχαμε γράψει πως θα είναι όλα στο επίπεδο F3R. Για όσους είχαν πιστέψει διάφορες ανοησίες περί παρωχημένων μαχητικών, θα πούμε πως το Rafale F3R, μόλις απέκτησε Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα ή Initial Operational Capability. Αυτό σημαίνει πως οι φίλοι μας Γάλλοι μας παρέδωσαν μέσα σε 6 μήνες το κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος της χώρας τους. Από την κίνηση αυτή της Γαλλίας, άλλαξε η αεροπορική ισορροπία στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ RAFALE ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΟΣΗΜΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

https://www.ptisidiastima.com/greek-rafale-pics/embed/#?secret=xvbd9iNshm

Η ΠΑ όμως δεν θα μείνει εκεί. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, για μας είναι σαφές πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε στα 18 αεροσκάφη. Η ΠΑ θεωρούμε πως αργά ή γρήγορα θα αντικαταστήσει και τα Mirage 2000-5Mk2 με Rafale. Το θέμα μας όμως είναι πως χρειάζεται ένας μακροχρόνιος προγραμματισμός. Και αυτός φαίνεται πως ήδη υπάρχει στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Η ΠΑΡΛΙ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ RAFALE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑ! ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ

https://www.ptisidiastima.com/anoikto-endexomeno-gia-epipleon-rafale/embed/#?secret=JNjUo6C5lD

H απόφαση για την αγορά 6 ολοκαίνουργιων Rafale θα λέγαμε πως είναι πλέον μια ώριμη απόφαση, και υπάρχει πλέον η σκέψη αυτά τα αεροσκάφη να είναι της διαμόρφωσης F4. Η Ελλάδα θα παραλαμβάνει αεροσκάφη από την παραγγελία του Ιανουαρίου μέχρι και το 2023. Συνεπώς, δεν βιαζόμαστε να παραγγείλουμε αεροσκάφη, τη στιγμή που η ΠΑ θα πρέπει να βάζει σε υπηρεσία δυο υπερσύγχρονους τύπους αεροσκαφών, τα Rafale F3R και τα F-16V. Κι αυτά, με υπερσύγχρονα όπλα όπως ο Meteor αλλά και οι ΑΙΜ-120D και οι Spice/JASSM etc.

“ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:” 6 ΕΠΙΠΛΕΟΝ RAFALE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑ!

https://www.ptisidiastima.com/proto-thema-greece-to-buy-6-more-rafales/embed/#?secret=uWIbYJz47R

Λογικά όμως, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για παγίωση της αεροπορικής υπεροχής. Έτσι, η ΠΑ σκέφτεται πολύ σοβαρά να επενδύσει στο Rafale F4, το οποίο δεν θα έχει δραματικές διαφορές με το F3R (όσες είχε το Mirage 2000EGM/BGM με το Mirage 2000-5Mk2). Έτσι, με τη γραμμή παραγωγής του Rafale να παραμένει ανοιχτή για πολλά χρόνια ακόμη χάρη στην ελληνική, κροατική και αιγυπτιακή παραγγελία, η Ελλάδα θέλει να προσθέσει στα υπό παραλαβή αεροσκάφη και 6 ακόμη ολοκαίνουργια Rafale.

To Rafale θεωρείται από την ΠΑ σαν ένα αεροσκάφος που μπορεί να κάνει την αισθητή διαφορά σε ένα θερμό Αιγαίο στο μέλλον. Η επένδυσή της λοιπόν στα Rafale δεν θα εξαντληθεί στα πρώτα 18 αεροσκάφη, και όσο βελτιώνονται οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας μας, τόσο θα βλέπουμε μεγαλύτερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκεί όμως που η ΠΑ σκοπεύει να κάνει τη διαφορά, είναι οι συζητήσεις που γίνονται με την Dassault και την γαλλική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα FCAS. To FCAS, που θα είναι μια πλατφόρμα εναέριων λύσεων 6ης γενιάς, όχι μόνο ένα μαχητικό αεροσκάφος, ενσωματώνει στην εξέλιξή του και το Rafale F3R & F4. Έτσι οι επενδύσεις της ΠΑ δεν θα απαξιωθούν στα Rafale, σε βάθος χρόνου, αλλά αντίθετα, θα προσφέρουν για πολύ περισσότερα χρόνια από όσο πιστεύουν κάποιοι.

Σε κάθε όμως περίπτωση, η ΠΑ θα βρεθεί να συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα 6ης γενιάς, το οποίο θα μπορούσε να αποδώσει τα αεροσκάφη που θα αντικαταστήσουν όσο F-16 δεν εκσυγχρονιστούν σε F-16V σε πρώτη φάση, αλλά και τα F-16V σε δεύτερη φάση. Ουσιαστικά μέσω μιας τέτοιας κίνησης, πραγματικά μικρού κόστους για το αποτέλεσμά της, η ΠΑ θα καταφέρει να επισφραγίσει την αεροπορική κυριαρχία της για τις επόμενες δεκαετίες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΒΙΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΖΩΝ ΣΤΑ MIRAGE ΚΑΙ ΤΑ RAFALE

https://www.ptisidiastima.com/mirage-and-rafale-for-greece/embed/#?secret=opZh1rHmMd

Είναι απορίας άξιο, πως η ΠΑ, με 3 κινήσεις, έθεσε εκτός την τουρκική πολεμική αεροπορία, και την παγίωσε την αεροπορική κυριαρχία. Πρώτα με τα F-16V, μετά την αγορά των Rafale, και μετά με το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο της Καλαμάτας, και με λιγότερα από 5 δις, όλα τελείωσαν τελείως και «μαγικά». Μπορεί κάποιο να ακούγονται εξυπνάδες του στυλ «για πλοία πηγαίναμε, με Rafale βρεθήκαμε», αλλά είναι πολύ σαφές σε εμάς πως τελικά το ΥΠΕΘΑ και η ΠΑ είχε ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Όσο αυτοί το υλοποιούν, κάποιοι ας ονειρεύονται F-35! Εμείς ψηφίζουμε Rafale!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s