"Greek National Pride" blog

Τουρκική απόγνωση: »Πολεμικά σενάρια σε άσκηση από Ελλάδα, ΗΠΑ & Ισραήλ


Εξαιρετικά ανήσυχα και προβληματισμένα εμφανίζονται τα τουρκικά ΜΜΕ από την αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού μας και τις προσφορές συμμάχων κρατών.

Επίσης παρακολουθώντας τις πολιτικοστρατιωτικές κινήσεις της χώρας μας, διαπιστώνουν τη σύσφιξη των σχέσεων μας με ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ αναφέρονται εκτενώς και σε συμφωνίες για αγορά οπλικών συστημάτων της χώρας μας. Συγκεκριμένα οι Τούρκοι αναφέρουν:

«Ανακοινώθηκαν oι χώρες που υπέβαλαν προσφορά προς την Ελλάδα, η οποία ετοιμάζεται να ανανεώσει τον ναυτικό της στόλο εναντίον της Τουρκίας, κάνοντας ένα βήμα στον αγώνα των εξοπλισμών για την επικράτηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Η Ελλάδα, προετοιμαζόμενη για το κρίσιμο ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, προβαίνει σε μια από  τις σημαντικότερες κινήσεις της κατά της Τουρκίας, για κυριαρχία στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόσφατα έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση «ORION-21» που πραγματοποιήθηκε στην Αυλώνα, στην οποία συμμετείχαν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η  Κύπρος και η Σερβία και την οποία παρακολούθησε ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος.

Επίσης σε άλλη άσκηση που ονομάζεται «Δούρειος Ίππος-21», όπου πραγματοποιήθηκε στα δυτικά της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο Πέλαγος, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage τα οποία απογειώθηκαν, προέβησαν σε εικονικές προσβολές πολεμικών πλοίων .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας στις προτάσεις που παρουσιάζονται, είναι ότι θέλει να κατασκευάσει τα πολεμικά πλοία στα ναυπηγεία της. Η Αθήνα θέλει παραγωγή στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έκανε την αναμενόμενη κίνηση στο Αιγαίο, να προμηθευθεί UAV, ιδιαίτερα μετά τις επιτυχίες που σημείωσαν τα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (SİHA), ανατρέποντας την ισορροπία ισχύος στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Έτσι  η Αθήνα προέβη στην κίνηση που εδώ και μήνες είχε ανακοινωθεί από τα Ελληνικά ΜΜΕ, να μισθώσει από τη σύμμαχο της χώρα του Ισραήλ τα UAV Heron, τα οποία πέταξαν για πρώτη φορά από το νησί του Κεντρικού Αιγαίου, τη Σκύρο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εμπειρογνώμονες από τον ισραηλινό στρατό εκπαιδεύουν Έλληνες στρατιώτες στη βάση στο νησί και πτήσεις επιτήρησης ξεκίνησαν στις τουρκικές ακτές στις αρχές Ιουνίου.

Τα δύο Heron φέρουν επί του παρόντος μπλε φτερά, καταγράφουν και μεταφέρουν την εικόνα  στην τακτική έδρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μέσω σύνδεσης.

Τα Ισραηλινά Heron μπορούν να φτάσουν ταχύτητα 200 χιλιομέτρων, να πετάξουν για 52 ώρες και να φτάσουν σε υψόμετρο περίπου 12 χιλιάδων μέτρων. Μπορούν επίσης να «σκανάρουν» μια περιοχή τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων.

Το »ενοίκιο» που θα πληρώσει η Ελλάδα στο Τελ Αβίβ για τα δύο UAV, είναι 39 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια και υπάρχει πιθανότητα παράτασης της συμφωνίας.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, εκστατικά με τα Heron, έγραψαν ότι αυτή είναι η απάντηση στα τουρκικά  Bayraktar TB2 και Anka SİHAs, ενώ υποστήριξαν ότι οι τα τουρκικά SİHA εισέρχονται συχνά στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μία άλλη αξιοσημείωτη αναφορά που γίνεται στα Ελληνικά ΜΜΕ, είναι αυτή για το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα  5ης γενιάς Spike NLOS που θα αγοραστεί από το Ισραήλ, το οποίο είναι σύμμαχος της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ενδιαφέρονται για τη θαλάσσια έκδοση του Spike NLOS, η οποία έχει εμβέλεια 32 χιλιομέτρων, που παράγεται από την εταιρεία Rafael

Με τη συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, η διοίκηση της Αθήνας θα λάβει 20 πυραύλους Spike NLOS από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις οι πύραυλοι αυτοί που είναι το νέο βήμα στην κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας, θα αναπτυχθούν στα νησιά απέναντι από την Τουρκία.

Ισχυριζόμενες ότι οι δύο χώρες έχουν σχηματίσει μέτωπο ενάντια στις «τουρκικές προκλήσεις», τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι μικρά νησιά όπως η Μεγίστη, που βρίσκεται  ακριβώς απέναντι από το Kaş της Antalya, είναι ιδανικά για την ανάπτυξη των εν λόγω ισραηλινών πυραύλων.

Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, η Ελλάδα απαγορεύεται να οπλίζει πολλά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος και η Μεγίστη είναι ένα από αυτά.

Η πρώτη παράδοση των πυραύλων βάρους 70 κιλών, τα οποία μπορούν να  εκτοξευθούν από ξηρά, θαλάσσα ή επιθετικά ελικόπτερα, είναι προγραμματισμένη να γίνει στο τέλος του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022.

Η Ελλάδα έχει επίσης καταλήξει σε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, όπου θα αγοράσει πολλά drones. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ, ιδρύεται πιλοτικό εκπαιδευτικό κέντρο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το κόστος της συμφωνίας, το οποίο θα ισχύει για 22 χρόνια, είναι 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι με τη συμφωνία, η Elbit Systems θα ιδρύσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο στο κεντρικό τμήμα της Ελλάδας.

Στη δήλωση του Elbit, αναφέρθηκε ότι τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 θα σταλούν στην Ελλάδα και ολόκληρη η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εκπαιδευτεί για 20 χρόνια.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν  επίσης στη διεθνή αεροπορική άσκηση που διοργάνωσε η Ελλάδα την άνοιξη, στέλνοντας αεροσκάφη F-18. Εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, έξι άλλες χώρες συμμετείχαν στην εν λόγω άσκηση.

Ελληνικά τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν προηγουμένως ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται επίσης για το Iron Dome, ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που παράγεται από το Ισραήλ. Τα μέσα ενημέρωσης προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ανέφεραν εάν το σύστημα θα ήταν επιτυχημένο εναντίον των Τουρκικών SİHAs.

Αναφέροντας ότι ο Iron Dome έχει δοκιμαστεί κατά πολλών επιθέσεων πυραύλων και SİHA μέχρι στιγμής, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται για εννέα χρόνια, έχει σημειώσει επιτυχία 90%.

Υπάρχουν επίσης και οι ΗΠΑ μεταξύ των χωρών που θέλουν το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που ήδη χρησιμοποιεί η Σιγκαπούρη. Σημειώνοντας ότι ο Iron Dome κατάφερε να εκτοξεύσει 20 πυραύλους στη σειρά, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι το εύρος κάλυψης των πυραύλων ήταν 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Με την άφιξη της θερινής περιόδου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα νερά έχουν »θερμανθεί» ξανά, και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν πρωτοσέλιδα ότι η Τουρκία επέστρεψε, αναφέρουν ότι ξεκίνησε μια νέα εποχή με τις ΗΠΑ.

Δυνάμεις του Ελληνικού και Αμερικανικού στρατού,  έκαναν ξανά επίδειξη δύναμης κοντά στην Ξάνθη στη Δυτική Θράκη, εκτελώντας την άσκηση με το όνομα «CENTAUR 21».

Οι ΗΠΑ, οι οποίες συντάχθηκαν με την Ελλάδα στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου και έστειλαν τον υπουργό Εξωτερικών και ένα αεροπλανοφόρο στη Βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης, κάνουν ένα σκανδαλώδες βήμα εναντίον της Τουρκίας, αφού  ετοιμάζονται να αυξήσουν μόνιμα τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ειδήσεις, ο στρατηγικός στόχος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας Πεντάγωνο, είναι η δημιουργία μόνιμων και εκ περιτροπής στρατιωτικών βάσεων.

Ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος σήμερα χρησιμοποιεί τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο Βορρά, προσγείωσε επίσης πολεμικά αεροπλάνα  και ελικόπτερα στην αεροπορική βάση στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο.

Κλείνοντας οι Τούρκοι αναφέρουν ότι η Ρεντίνα, που βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη στα βόρεια, ξεχωρίζει ως εφεδρική βάση για τους στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης»

Συμπερασματικά από τα παραπάνω θα λέγαμε τα εξής:

Η Τουρκία διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει τη  θέληση και τη δυνατότητα να αποκτήσει όλα τα αναγκαία  στρατιωτικά μέσα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές-πολιτικές-στρατιωτικές-οικονομικές ενέργειες προκειμένου να προασπίσει τα Εθνικά της συμφέροντα.

Επίσης η χώρα μας έχει «χτίσει» συμμαχίες με πάρα πολύ ισχυρές χώρες , όπως είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και επίσης την Κύπρο.

Η ΕΕ, στην οποία ανήκουν η Ελλάδα και η Κύπρος, έχει δείξει ότι υπάρχει κλίμα αμοιβαιότητας και έμπρακτης στήριξης των 2 κρατών μελών της απέναντι στην τουρκική  επιθετικότητα και προκλητικότητα.

Η αναβάθμιση που επιχειρείται στο Πολεμικό μας Ναυτικό μέσω του προγράμματος απόκτησης νέων φρεγατών, σε συγκερασμό με την πανίσχυρη Πολεμική μας Αεροπορία και την απόκτηση οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς και φονικότητας από τον Στρατό Ξηράς, καθιστούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, έναν »ατσάλινο» τείχο, πάνω στον οποίο θα συντριβεί ο εξ ανατολών εχθρός.

Η Τουρκία  δεν πρόκειται να επιχειρήσει τίποτε εναντίον μας, όσο εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην άμυνα της χώρας, εξοπλιζόμαστε, εκπαιδευόμαστε και έχουμε ισχυρούς συμμάχους.

Άλλωστε η ιστορία με την Τουρκία δείχνει ότι επιτίθεται μόνο όταν είναι 100% σίγουρη για την στρατιωτική έκβαση και για αυτό επιλέγει να επιτίθεται σε αδύναμους και όχι καλά εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους αντιπάλους.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s