"Greek National Pride" blog

Άθλιες ύβρεις του Ερντογάν κατά των συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Θα γαμ… τις μάνες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ευρώπης!


ezgif-3-e89fd373cb76

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απειλεί συλλήβδην τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει αδιάκοπα στις προσπάθειές του να εκπληρώσει μια μυστική υπόσχεση που έδωσε στον στενό κύκλο των συνεργατών του πριν από μια δεκαετία:

Να διαταράξει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ όταν του δινόταν η ευκαιρία και να εδραιώσει τη δύναμή του (εντός και εκτός της Τουρκίας).

Πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, το ιστορικό του Προέδρου Ερντογάν δείχνει ότι έχει εκπληρώσει σε κάποιο βαθμό την υπόσχεσή του καθιστώντας την Τουρκία μια σφήνα μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της χώρας του σε ορισμένα θέματα.

Η υπόσχεση αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ανακριτές που διερευνούσαν τις δραστηριότητες των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και το δίκτυο τους (Quds Force), με έδρα την Τουρκία.

Τα παραπάνω αναφέρει ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος, Abdullah Bozkurt που βρίσκεται στην Σουηδία και ο οποίος καταζητείται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το κείμενο του δημοσιεύθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα *** Nordic Monitor.

Ο Abdullah Bozkurt, που θεωρείται πολύ έγκυρος και με εξαιρετικές πηγές μέσα στην Τουρκία, αποκάλυψε τα εξής:

«Όταν έχω μια ευκαιρία, ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Πρόκειται να γαμ… τις μητέρες τους. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο το Ισραήλ», είχε δηλώσει ο Ερντογάν, τότε ως πρωθυπουργός σε πιστούς νομοθέτες του κόμματος του, στη διάρκεια ιδιωτικής συνάντησης.

Οι εξωφρενικές παρατηρήσεις που εκστόμισε ο Ερντογάν διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία μιας νέας βάσης ραντάρ στην περιοχή Kürecik της Μαλάτιας ως μέρος του πυραυλικού αμυντικού συστήματος του ΝΑΤΟ, το οποίο θα συνεργαζόταν με το σύστημα πυραύλων αναχαίτισης στη Ρουμανία και την Πολωνία.

Ο Ερντογάν σαφώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα σχέδια του ΝΑΤΟ που διατυπώθηκαν στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Λισαβόνας το 2010, αλλά εκείνη την εποχή ένιωθε ότι έπρεπε να τα ακολουθήσει ενόψει της πίεσης των στρατιωτικών και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών που θεωρούσαν το Ιράν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε μακρές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ιδίως για το χαρακτηρισμό του Ιράν ως απειλής για τη συμμαχία και την πιθανή ανταλλαγή πληροφοριών με το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν αισθάνθηκε ιδιαίτερα την πίεση από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος υποστήριξε το έργο του ΝΑΤΟ, και δεν είχε συγκεντρώσει αρκετή δύναμη στα χέρια του για να ξεπεράσει αυτήν την αντίσταση.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 οι Τούρκοι αξιωματούχοι υπέγραψαν ένα μνημόνιο με τις ΗΠΑ σχετικά με την ανάπτυξη του αμερικανικού ραντάρ στο Κιούρεικ ως μέρος ενός συστήματος πυραυλικής άμυνας που υποστηριζόταν από το ΝΑΤΟ και είχε σχεδιαστεί για την προστασία των Ευρωπαίων μελών της συμμαχίας από απειλές πυραύλων.

Ο Hayrettin Çakmak, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής νομοθέτης από την επαρχία της Προύσας και ύποπτος για την έρευνα για το IRGC, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στην ιδιωτική συνάντηση με τον Ερντογάν.

O άλλος νομοθέτης ήταν ο Seracettin Karayağız, αντιπρόσωπος από την επαρχία Muş.

Και αυτός ισλαμιστής πολιτικός.

Στις 19 Οκτωβρίου 2010 και οι δύο νομοθέτες ανέφεραν τι τους είπε ο Ερντογάν για τη βάση του ραντάρ σε ένα ανώτερο αξιωματούχο της ιρανικής Quds Force, που ονομάζεται Hüseyin Avni Yazıcıoğlu. Είναι ένας καταδικασμένος κακοποιός που είχε φυλακιστεί για τρομοκρατικές ενέργειες σε σχέση με τη Δύναμη Quds στο παρελθόν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα χώρο στο λόφο Çamlıca της Κωνσταντινούπολης, με θέα στο Βόσπορο. Ο Yazıcıoğlu συνέταξε αργότερα μια αναφορά σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνομιλίας και την παρέδωσε στον χειριστή του, τον Naser Ghafari.

Η έκθεση μαζί με δεκάδες άλλα έγγραφα πληροφοριών που συνέλεξε ο Yazıcıoğlu ελήφθη από την αστυνομία όταν η δυσαρεστημένη σύζυγος του Yazıcıoğlu, η Kamile, αποφάσισε να «καρφώσει» τον άντρα της, αφού οι δύο είχαν συζυγικά προβλήματα.

Η αστυνομία αρχικά δεν έδωσε μεγάλη προσοχή στους ισχυρισμούς της συζύγου και η τοπική αστυνομια στην Προύσα, όπου ανέφερε για πρώτη φορά το θέμα, το αντιμετώπισε την υπόθεση ως απλή οικιακή ενόχληση.

Ωστόσο, όταν η σύζυγος παρέδωσε έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις και ψηφιακό υλικό, η αστυνομία συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του θέματος και ενημέρωσε το τμήμα αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, το οποίο ασχολείτο με την έρευνα για το Quds Force.

Η αστυνομία διενήργησε τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, σάρωσε τα τηλέφωνα του Yazıcıoğlus, παρακολούθησε τους ιρανούς χειριστές και άλλους υπόπτους και επαλήθευσε τους ισχυρισμούς της συζύγου.

Προς έκπληξη των ερευνητών, ο Yazıcıoğlu αποδείχθηκε στενός φίλος του Hakan Fidan, επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα Nordic Monitor. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε και τα αποκλαυπτικά έγγραφα

*** Nordic Monitor.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s