"Greek National Pride" blog

Η Μέρκελ σιωπά για τη χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό κατά των Κούρδων


Οτουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα που έχουν απαγορευτεί σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις, δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στην εμπόλεμη ζώνη της Medya στο νότιο Κουρδιστάν, η οποία συνεχίζεται από τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα και εικόνες από την υπόψη περιοχή.

Οι τελευταίες επιβεβαιώνουν την υποψία διενέργειας τέτοιων εγκλημάτων πολέμου από τον τουρκικό στρατό.

Η Ulla Jelpke, εκπρόσωπος  της κοινοβουλευτικής ομάδας του Αριστερού Κόμματος DIE LINKE, απηύθυνε γραπτή ερώτηση στη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απάντησε ότι δεν είχε «ευρήματα πέρα ​​από τις αναφορές των ΜΜΕ». Η Jelpke μετά από αυτό άσκησε δριμεία κριτική  στη γερμανική κυβέρνηση για την εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών, όσον αφορά τις αναφορές για εγκλήματα πολέμου, λέγοντας:

«Στην περίπτωση φερόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων όπου έγινε χρήση δηλητηριώδους χημικού αερίου στη Συρία, η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε άμεσα τη συριακή κυβέρνηση χωρίς επαληθευμένα ευρήματα.

Αλλά όταν το ίδιο διαπράττει  η συνεργάτης και σύμμαχός της Τουρκία, τότε  κρύβεται, λέγοντας  ότι δεν έχει δική της αντίληψη πέρα ​​από τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Η Jelpke είπε: «Αντί να καλύψει τις επιθέσεις της Τουρκίας στην περιοχή του Κουρδιστάν επιδεικνύοντας τυφλή πίστη στη φίλη χώρα της την Τουρκία, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να διερευνήσει αυτές τις κατηγορίες.»

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέφερε περαιτέρω στην απάντηση της, ότι η κατάσταση στο βόρειο Ιράκ «υπόκειται τακτικά σε συζητήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως επίσης και με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης».

Ωστόσο, η Jelpke κατηγορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ψέματα: «Οι Κούρδοι αντάρτες, εναντίον των οποίων πραγματοποιούνται οι  τουρκικές επιθέσεις, ανήκουν σίγουρα στις εμπλεκόμενες ομάδες του ΡΚΚ σε αυτόν τον πόλεμο.

Ωστόσο είναι  σαφές ότι δεν υπήρξαν πρόσφατες επαφές οποιουδήποτε είδους μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και των ανταρτών του ΡΚΚ.

Αντί να διαδίδει ψέματα, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει στην πραγματικότητα να επιδιώξει συνομιλίες με όλα τα εμπλεκόμενοι μέλη, συμπεριλαμβανομένου του PKK.

Μόνο ένας διάλογος με όλες τις δυνάμεις  μπορεί να συμβάλει στην υποβάθμιση της κατάστασης στο Κουρδιστάν, η οποία επιδεινώθηκε περαιτέρω από τον βομβαρδισμό του στρατοπέδου προσφύγων του ΟΗΕ Maxmur στο βόρειο Ιράκ από την τουρκική αεροπορία το Σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς όμως, η γερμανική κυβέρνηση σιωπά επίσης για αυτό το έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την φίλη του Τουρκία

Οι καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων σε βάρος Κούρδων ανταρτών του PKK είναι συνεχείς.

Συγκεκριμένα το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Anha στα μέσα Φεβρουαρίου είχε καταγγείλλει χρήση χημικών από τον τουρκικό στρατό και μάλιστα στην περιοχή Γκαρα όπου βρισκόταν  στρατόπεδο όπου κρατούνται αιχμάλωτοι των Κούρδων μαχητών, με τη ν γνωστή κατάληξη , του θανάτου των 13 Τούρκων αιχμαλώτων

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu,η  επιχείρηση γινόταν σε βάθος 35 χιλιομέτρων στο έδαφος του κουρδικού Ιράκ

Αλλά και στα τέλη Απριλίου έγιναν παρόμοιες αναφορές, με τις οποίες γινόταν λόγος για βαριές απώλειες στις τάξεις των  Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, από την τουρκική προέλαση που πραγματοποιείτο σε βάθος περίπου 60 χλμ. εντός του ιρακινού εδάφους, λόγω της χρήσης χημικών όπλων από τον τουρκικό Στρατό, αλλά και βομβών λευκού φωσφόρου.

Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν χημικά αέρια στο εσωτερικό των σηράγγων που κρύβονταν οι Κούρδοι μαχητές , προκειμένου είτε να τους σκοτώσουν είτε να τους αναγκάσουν να παραδοθούν.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο τότε για μεγάλες μάχες που διεξάγονταν στο Αβασίν, στην περιοχή Mervanos και ιδιαίτερα  στον λόφο Mamreşo, που εξοντώθηκαν με χημικά πολλοί αντάρτες του ΡΚΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του παρατηρητηρίου χρήσης χημικών όπλων «Αυστραλιανή Ομάδα» που δημιουργήθηκε το 1984 η Τουρκία παράγει τέσσερις ουσίες χημικού και βιολογικού πολέμου.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την χρήση χημικών όπλων υπάρχουν ήδη από την περιοχή Μπαλικάγια (Ballikaya) νοτιοανατολικά της πόλης Σιρνάκ (Şırnak), στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας κατά του ΡΚΚ.

Οι τουρκικές δυνάμεις εκτόξευσαν και πυρά όλμων τα οποία περιείχαν χημικές ουσίες, κατά Κούρδων του PKK.

Κούρδοι μαχητές συνέλεξαν θραύσματα από τους όλμους που αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μονάχου, στη Γερμανία και ανίχνευσαν απαγορευμένες χημικές ουσίες, οι οποίες είναι παράγωγα και συστατικά του χημικού τύπου RP707.

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις εφαρμόζοντας τεχνικές συνδυασμένων επιχειρήσεων  ανιχνεύουν με drone την περιοχή, εντοπίζουν Κούρδους αντάρτες του PKK  και εν συνεχεία εκτελούν αεροκίνητες επιχειρήσεις, περίσφιγξης και καταστροφής των βάσεων των Κούρδων ανταρτών με συμβατικά αλλά και χημικά όπλα.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι ο ΡΒΧΠ (Ραδιολογικός-Βιολογικός-Χημικός Πόλεμος), είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία πολέμου, κατά τον οποίο η τακτική και το δόγμα διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων διαφέρουν παρασάγγας από τα αντίστοιχα των επιχειρήσεων που διεξάγονται με συμβατικά μέσα.

Επίσης, θα πρέπει να παρατηρήσουμε τις μηδενικές αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ, αλλά και στρατιωτικών περιοδικών, εντύπων και ιστότοπων, γύρω από την ανάπτυξη και ύπαρξη Χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά  ότι οι  Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ ), κατέχουν και εκπαιδεύονται  συστηματικά στη χρήση τους. Αυτό είναι αρκετά ύποπτο.

Θα πρέπει  επίσης να έχουμε κατά νου ότι ο Τουρκικός στρατός εκπαιδεύεται μέσω των Κούρδων του PKK  στη χρήση και την διεξαγωγή επιχειρήσεων σε περιβάλλον χημικού πολέμου, γεγονός που μας ωθεί στην αναγκαιότητα επισήμανσης, ανάλογων μέτρων -εξοπλισμού και εκπαίδευσης των φιλίων δυνάμεων μας σε αυτό το είδος πολέμου.

 Ποιος άλλωστε μπορεί να εγγυηθεί ότι οι Τούρκοι δε θα επιχειρήσουν χρήση τέτοιων όπλων σε βάρος μας;

 ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s