"Greek National Pride" blog

Οι συνδικαλιστές πυροβόλησαν την ΕΑΒ στο κεφάλι… μεγάλη ζημιά στη συμμετοχή στην “αλυσίδα” F-16/LM


Πρόβλημα αντιμετωπίζει η προοπτική αναθέσεως στην ΕΑΒ νέας συμβάσεως κατασκευής υποσυγκροτημάτων του μαχητικού F-16 από την Lockheed Martin, εξαιτίας αντιδράσεων των συνδικαλιστικών οργάνων της ελληνικής εταιρείας.https://497b565da7a6b5a2d2b0592901c8c456.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Γράφει ο Σάββας Δ. Βλάσσης

Πιο συγκεκριμένα, με σκοπό την προετοιμασία της επανέναρξης κατασκευής των κεντρικών συγκροτημάτων ατράκτου του αεροσκάφους για λογαριασμό της Lockheed Martin, η αμερικανική εταιρεία προέβη στην πρόσληψη 15 περίπου ατόμων με τα σχετικά προσόντα, που κρίνονται απαραίτητα επειδή τα τελευταία έτη αποχώρησε σημαντικός αριθμός εργαζομένων της ΕΑΒ με τριβή στο αντικείμενο.

Προ διετίας είχε ανακοινωθεί από την Lockheed Martin η επανέναρξη της γραμμής παραγωγής F-16, στο πλαίσιο της οποίας η ΕΑΒ επρόκειτο να αναλαμβάνει εκ νέου τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων τους ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά.

Η ομάδα των ειδικών προσελήφθη με σύμβαση έργου από την αμερικανική εταιρεία προκειμένου να υποστηρίξει τις εργασίες της ΕΑΒ και στις 1 Ιουνίου επρόκειτο να αρχίσει την διαδικασία προετοιμασίας ενός μηνός από προσωπικό της Lockheed Martin.MYKONOS- A 4k Aerial Film of the Greek Islands00:00PreviousPauseNext01:12 / 02:43UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox PlayerΘα ακολουθούσε περίοδος ενός μηνός με Εκπαίδευση Επ’ Έργω (On the Job Training) υπό την επίβλεψη Αμερικανών και ακολούθως η συγκεκριμένη ομάδα θα αναλάμβανε πλήρως να επιβλέψει το έργο.

Ωστόσο κατά πληροφορίες, τα συνδικαλιστικά όργανα αντέδρασαν και έχουν απαγορεύσει την είσοδο των συγκεκριμένων ατόμων στην εταιρεία, απαιτώντας την πρόσληψη προσωπικού απευθείας από την ΕΑΒ.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα άτομα που έχουν προσληφθεί από την Lockheed Martin έχουν τα σχετικά προσόντα ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΒ. Σχετική διαδικασία… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ DP: Σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα, την καταστροφή -διότι περί αυτού πρόκειται εάν δεν θέλουμε να “μασάμε” τα λόγια μας- επιχείρησαν να αποτρέψει η κυβέρνηση.

Υπουργοί παρενέβησαν ζητώντας να συναντήσουν τη διοίκηση της ΕΑΒ. Δυστυχώς και παρά την επικίνδυνη για τα συμφέροντα της εταιρίας και των εργαζομένων της (σ.σ. τα οποία υποτίθεται πως προασπίζουν οι συνδικαλιστές) κατάσταση, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Εάν η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις επιθυμούν να συνεχίσουν να διαθέτουν εταιρία όπως η ΕΑΒ, δυστυχώς, το πρώτο που θα πρέπει να γίνει, είναι να “ξηλωθούν” με κάθε τρόπο οι αυτοκαταστροφικές συνδικαλιστικές νοοτροπίες του απώτερου παρελθόντος, οι οποίες επιβιώνουν τον 21ο αιώνα στην ΕΑΒ. Και όσοι τις εκπροσωπούν.

Η “πνιγμένη” στα προβλήματα και τα χρέη εταιρία, κατάφερε να χάσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσει τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη της, μπαίνοντας στον δρόμο της αντιστροφής της κατάστασης.

Κάποιοι νομίζουν στρεβλά ότι συνδιοικούν την ΕΑΒ και αρνούνται να κατανοήσουν ότι ΔΕΝ πληρώνονται γι’ αυτό από τον Έλληνα φορολογούμενο. Ξεχνούν, ή μάλλον καταχρώνται το γεγονός ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Και ποντάρουν ότι ακόμα κι αν καταστραφεί η εταιρία, αυτοί θα επιβιώσουν πηγαίνοντας σε κάποια άλλη εταιρία υπό τον έλεγχο του Δημοσίου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Επειδή όμως πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο κι επειδή όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ζημιά στην ΕΑΒ είναι απολύτως μετρήσιμη (…), θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες, ακόμα κι αν πρέπει η διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή της Δικαιοσύνης. Ως εδώ και μη παρέκει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s