"Greek National Pride" blog

Πολεμικό μανιφέστο κατά Ελλάδας από τον Τούρκο Α/ΓΕΝ


Δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ «Γαλάζια Πατρίδα» παρά μόνο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου

Με υφαρπαγή του ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου, μας απειλεί ουσιαστικά ο Τούρκος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού (σχέδιο Γαλάζια Πατρίδα), δίνοντας μία ακόμη προειδοποίηση στην Αθήνα, ότι πιθανόν σύντομα, να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή μας.

Μιλώντας σε συνέδριο ο Τούρκος Ναύαρχος Adnan Özbal, διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είπε: «Ακριβώς όπως δεν παραχωρούμε ούτε μια ίντσα γης, έτσι και στην περίπτωση της “Γαλάζιας πατρίδας” δεν δίνουμε ούτε τετραγωνικό θάλασσας”, στοχοποιώντας σαφώς την Ελλάδα και ειδικά το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Ο Adnan Özbal, ανέφερε τα παραπάνω κατά την διάρκεια συνεδρίου που διοργανώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, του Πανεπιστημίου Πίρι Ρέις.

Στην ομιλία του, με τίτλο «Στρατηγική της Γαλάζιας Πατρίδας», με την έγκριση του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν, επέστησε την προσοχή στην αυξανόμενη συνειδητοποίηση και την μεγάλη σημασία που δίνει η Άγκυρα στην έννοια της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

«Η τουρκικής κατασκευής τορπίλη AKYA, θα είναι το κύριο όπλο των υποβρυχίων μας, και τονίζω ότι πρόκειται για πολύ προηγμένο όπλο, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σχεδιάζουμε να κάνουμε την πρώτη δοκιμή το επόμενο έτος.

Το σχέδιο κατασκευής ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου SAPAN και το σύστημα μάχης GENESIS ( που θα τοποθετηθεί σε φρεγάτες  κλάσης Oliver Hazard Perry), είναι σε καλό δρόμο. Επιπλέον, το ναυτικό μας με μη επανδρωμένα εναέρια και ναυτικά οχήματα αναπτύσσεται συνεχώς για να διαφυλάξει την “Γαλάζια Πατρίδα”.  Το σχέδιο αυτό, με τους ζωντανούς και μη ζώντες πόρους του, εμπεριέχει όλα τα υλικά εχέγγυα που απαιτούνται για την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών μας γενεών. Επομένως, είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας ως έθνος και να τα προστατεύσουμε» κατέληξε ο ίδιος.  

Ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, εξήγησε στην συνέχεια, την σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της έννοιας «Γαλάζια πατρίδα».

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα στρατηγικό σταυροδρόμι. Είναι μια περιοχή όπου πραγματοποιείται το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου και είναι φυσιολογικό ολόκληρος ο κόσμος να το παρακολουθεί. Τονίζω ότι κατά μέσο όρο 4000 εμπορικά πλοία κινούνται στην περιοχή αυτή.

Υπάρχουν εξαιρετικά πλούσιοι πόροι υδρογονανθράκων. Από την άλλη πλευρά, ο αγώνας για πολιτική κυριαρχία έχει δημιουργήσει στην περιοχή αυτή της Μεσογείου μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση ”, τόνισε ο ίδιος.

Επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν προκαλούνται από την Τουρκία, ο Κιράν συνέχισε λέγοντας: «Η αποδοχή της Κύπρου ως μέλους της ΕΕ χωρίς επίλυση του Κυπριακού έχει αλλάξει την ισορροπία στην γειτονιά μας, ενώ η Λευκωσία ασκεί συνεχώς μαξιμαλιστικές απαιτήσεις”, κατέληξε ο ίδιος.

Οι Τούρκοι όπως αναφέρουμε συνεχώς, δεν αλλάζουν “ίντσα” από τις ωμές απαιτήσεις τους, και φυσικά δεν αποδέχονται καμία διεθνή συμφωνία αν αυτή δεν τους ευνοεί 200 %, τουλάχιστον.

ξεις υπάρχουν και μάλιστα σοβαρές ότι θα έχουμε πιθανόν ένα “θερμό” Καλοκαίρι, μετά την χθεσινή δήλωση Ερντογάν.

“Είμαστε στη Λιβύη, είμαστε στο Αζερμπαϊτζάν, είμαστε στη Συρία, είμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα πάρουμε ό,τι δικαίως μας ανήκει. Θα πραγματοποιήσουμε εξορύξεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του, και όποιος δεν κατάλαβε κακώς δεν κατάλαβε.

Να εξοπλίσουμε τα υποβρύχια μας με γαλλικούς πυραύλους  SCALP NAVAL

Εκτιμάται ότι, οι νεο-Οθωμανοί δεν χαμπαριάζουν από ελληνικές “αυστηρές” πολιτικές δηλώσεις πλέον, πάρα μόνο από έργα και κυρίως από πράξεις, αφού όπως όλα δείχνουν είναι αποφασισμένοι για όλα στην Α. Μεσόγειο, θέτοντας σε συναγερμό πιθανότατα εκ νέου τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε ένα υποθετικό σενάριο θα προτείναμε, στα σύγχρονα υποβρύχια μας Type-214 κάτω υπό ορισμένες συνθήκες, να τοποθετηθούν πύραυλοι SCALP NAVAL, εφόσον η χώρα μας το ζητήσει από το Παρίσι, εν μέσω διαγωνισμού για τις Φρεγάτες, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα.

Τα υποβρύχια μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ. για να μπορέσουν να ενσωματώσουν τον πραγματικά, τρομερό, από όλες τις απόψεις γαλλικό πύραυλο Κρουζ, διασυνδέοντας τον ταυτόχρονα και με το υπάρχον σύστημα μάχης τους.

Ο γαλλικός πύραυλος SCALP NAVAL είναι ένα στρατηγικό όπλο τρομερής ισχύος, αφού δίνει την δυνατότητα κτυπήματος σε τεράστιο βάθος στην τουρκική ενδοχώρα.

Διαθέτει εμβέλεια 1000 χλμ. και χαρακτηρίζεται όπλο Game Changer, σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και Κύπρο, προκαλώντας τρόμο στον τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση, αφορά καθαρά την συμφωνία που έχουμε κάνει με την Γερμανία την προηγούμενη δεκαετία, και το κατά πόσο η φιλοτουρκική κυβέρνηση του Βερολίνου θα “παρέμβαινε” σε ένα τέτοιο σενάριο για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Οι Γάλλοι ειδικοί, εκτιμούν πως δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τοποθετήσουν πυραύλους SCALP NAVAL στα γερμανικής κατασκευής υποβρύχια μας, που θα μετατρέπονταν στο τρομερότερο όπλο των ελληνικών δυνάμεων άμεσα και κυρίως σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο.

Είπαμε ότι οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν άλλη γλώσσα από αυτήν της στρατιωτικής ισχύος, και αυτό οφείλει να το κατανοήσει καλά ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στην χώρα μας, αφού πλέον η κατάσταση με την Άγκυρα είναι σε οριακό σημείο, αφού οι Τούρκοι φέρονται να ετοιμάζονται για γεωτρήσεις στην περιοχή μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s