"Greek National Pride" blog

Ενόχληση Άγκυρας από τις αιχμές Δένδια στην Ουκρανία


Ενοχλήθηκε, ως όλα δείχνουν, η Άγκυρα από τις αιχμές που άφησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία.

Μια επίσκεψη, πάντως, στην οποία κυριάρχησε η αναφορά του ότι η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ -κάτι που ούτε ο Τζο Μπάϊντεν λέγει ανοικτά- καθώς και ότι η χώρα μας προστατεύει την Ουκρανία με αποστολές πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο τουρκικός Τύπος, λοιπόν, όπως χαρακτηριστικά οι εφημερίδες, Türkgün και Cumhuriyet, είδε τον «ζηλιάρη Δένδια που ενοχλήθηκε ξανά», «παρέμβαση της Αθήνας στο Κίεβο» και «ελληνική ενόχληση από την ενίσχυση των σχέσεων Κιέβου – Άγκυρας».

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, Άγκυρα και Κίεβο συσφίγγουν τις σχέσεις τους, μεταξύ των άλλων, ιδιαίτερα στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας και της στρατιωτικής συνεργασίας.

Κάτι που έχει προκαλέσει διαφωνίες και κριτική και εντός της χώρας, αφού, όπως επισημαίνουν αναλυτές το Κίεβο δεν έπρεπε να συμμαχήσει με την Άγκυρα, εξαιτίας της ομοιότητας των προβλημάτων του Κυπριακού και της Ανατολικής Ουκρανίας.

Σχολιάστε