"Greek National Pride" blog

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Προστίθεται στο οπλοστάσιό μας ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος που ικανοποιεί απόλυτα τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις»


general-floros-rafale-1-696x465

By Δημήτρης Κελεπούρης

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση Istres στη νότια Γαλλία, για την τελετή παραλαβής του πρώτου ελληνικού μαχητικού Rafale.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων, δήλωσε ευτυχής για την παρουσία του στην τελετή, τονίζοντας ότι «Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς από σήμερα προστίθεται στο οπλοστάσιο των μαχητικών αεροσκαφών μας ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος, ένας GAME CHANGER που ικανοποιεί απόλυτα τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις».

Επεσήμανε επίσης, ότι η επικείμενη ένταξη των 18 Rafale στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας συνιστά «προϊόν των προσπαθειών μας για συνεχή ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας με τον πλέον πειστικό τρόπο».

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον τρόπο που καταρτίστηκε και υπεγράφη η συμφωνία για την πρόσκτηση των RAFALE, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Αυτή η προμήθεια δημιουργεί έναν ακόμη ισχυρό συνδετικό δεσμό στην ιδιαίτερη σχέση μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα τους ήδη υπάρχοντες στρατιωτικούς δεσμούς που έχουν εγκαθιδρυθεί μέσω κοινών δράσεων όπως κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις, καθώς και υψηλού επιπέδου πολυεθνικές δραστηριότητες και συνεργασίες».

Απευθυνόμενος σε εκείνους που εργάστηκαν για να καταστεί πραγματικότητα το σημερινό ιστορικό γεγονός, είπε «Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις άοκνες προσπάθειές σας, χάρη στις οποίες μας δίδεται η ευκαιρία να θαυμάσουμε για πρώτη φορά το μαχητικό RAFALE με τα Ελληνικά Χρώματα.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι άπαντες θα συνεχίσετε την καταπληκτική προσπάθειά σας με την ίδια αφοσίωση και για τα υπόλοιπα 17 αεροσκάφη, τα οποία αναμένουμε να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν».

Κλείνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι οι δύο Xώρες έχουν διαχρονικά επιλέξει να βρίσκονται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, που στηρίζεται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, στις σχέσεις καλής γειτονίας και στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, τονίζοντας ότι «Αποτελεί δέσμευση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων η ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής μας συνεργασίας, καθώς και η βούληση μας να ενδυναμώσουμε τους στρατιωτικούς δεσμούς μας και να τους προωθήσουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο».

Στην τελετή παρέστησαν o κ. Eric Τrappier Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, η κ. Αγλαΐα Μπαλτά Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι, o General Philippe Lavigne Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας, καθώς και Ιπτάμενο και Τεχνικό Προσωπικό της ΠΑ που έχει μεταβεί στην Γαλλία για να μετεκπαιδευθεί στα νέα αεροσκάφη.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s