"Greek National Pride" blog

Ο Ερντογάν μπορεί και να πυροβόλησε το …πόδι του: Η υπόθεση της Αμμοχώστου είναι μία κατακόκκινη γραμμή


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal
Σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τάδε ήρθε, είδε και απήλθε. Μόνο που στην περίπτωση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πυροβόλησε το …πόδι του, όπως λένε οι Αμερικανοί στην περίπτωση των ανθρώπων που υποπίπτουν σε «θανάσιμο λάθος».

Ναι, το άνοιγμα μέρους της Αμμοχώστου είναι μέγα πρόβλημα και αποδεικνύει όλα όσα λέγαμε στο παρελθόν: Ότι δεν τον ενδιαφέρουντον μικρό “Σουλτάνο” της Άγκυρας οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού. Ότι απλά τις χρησιμοποιεί για να σπέρνει τη διχόνοια και στο εσωτερικό μέτωπο της Κύπρου. Ότι έχει σχέδιο εδώ και χρόνια και το υλοποιεί.

Ας το ξαναπούμε ακόμα μία φορά μήπως το εμπεδώσει ο διεφθαρμένος πολιτικός κόσμος της Κύπρου. Η Άγκυρα, ανεξάρτητα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα αρνηθεί με κάθε τρόπο να χάσει την Κύπρο. Είναι αυτός στρατηγικός στόχος και σκοπός για την ισλαμική Τουρκία, ο οποίος έχει εγκριθεί στο ανώτατο βαθμό. Είναι απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

  • Αν η Λευκωσία και η Αθήνα αποδεχθούν αυτό το σχέδιο της Τουρκίας, το Κυπριακό θα λυθεί χθες. Αλλά, αυτό είναι που θέλουμε. Να χάσουμε όλη την Κύπρο; Διότι όποιες «λύσεις» βρίσκονται στο τραπέζι αυτό πρεσβεύουν: τον έλεγχο όλου του νησιού από την κατοχική δύναμη.
  • Όσοι κλείνουν τα μάτια μπροστά στον κίνδυνο της «λύσης» της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), είναι επικίνδυνοι για τον Ελληνισμό. Μελετήστε τι προβλέπει η λύση αυτή που εισήγαγε το 1975 ο Χένρι Κίσιγκερ και από τον τρόμο σας θα τρέχετε όπως τον Καρλ Λούις.

Ο εγκλωβισμός στην ΔΔΟ μπορεί να μας φέρει απέναντι στη διεθνή κοινότητα, η οποία θα μας κτυπά όπως το χταπόδι και θα μας απειλεί με σοβαρές επιπτώσεις εάν δεν τη δεχθούμε.

Και εξηγούμαι: Είμαι από αυτούς που φοβούνται ότι η πρόταση των Τούρκων για «δύο κράτη» είναι ένα κόλπο. Ότι δηλαδή θα έρθουν μία μέρα υπό την πίεση της Ευρώπης και της Αμερικής, πίεση που είναι πραγματική, και να μας πουν ότι δήθεν …υποχωρούν και δέχονται τη διζωνική, η οποία είναι επίσης μία φιλοτουρκική λύση. Και εκεί θα βρούμε τον μπελά μας.

Θα αναγκαστούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας να την αποδεχθούν, και θα δώσουμε την «καυτή πατάτα» στο λαό, τον οποίο και θα εκβιάσουν με απειλές να μετατρέψει το όχι σε ναι στο νέο δημοψήφισμα. Και βεβαίως οι πολίτες πάλι θα πουν όχι, διότι αρνούνται να παραδώσουν την Κύπρο στην Τουρκία. Και οι ξένοι θα πέσουν σαν βολίδα στα κεφάλια μας. Και βεβαίως, οι Τούρκοι θα «καθαρίσουν» και θα προχωρήσουν σε πραγματικά τετελεσμένα.

Ο Ερντογάν κατάφερε να στρέψει τη διεθνή κοινότητα εναντίον του. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Οι Αμερικανοί είναι ειλικρινείς στις αντιδράσεις τους. Μην έχετε αμφιβολία. Άλλωστε ομιλούμε για την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, όχι του Ντοναλντ Τραμπ. Όσοι εμπλέκονται γνωρίζουν το Κυπριακό καλά. Και έχουν στην …πλάτη τους και τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος ζητά για την Κύπρο περισσότερα απ’ όσα απαιτούν οι πολιτικοί στη Λευκωσία και την Αθήνα.

  • Μέχρι και η Άγγελα Μέρκελ, η «ερντογολάγνα» Καγκελάριος της Γερμανίας εξανέστη. Και αυτής η πρώτη αντίδραση είναι ειλικρινής. Μετά το σκέφθηκε ξανά και σιωοηρά συνέχισε να προστατεύει τον Ερντογάν.

Η αλήθεια είναι ότι έγινε και γίνεται εσχάτως εξαιρετική δουλειά από τα υπουργεία Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας. Η κινητοποίηση είναι γιγαντιαία. Την ίδια στιγμή, η Ομογένεια της Αμερικής έχει ξεπεράσει και τους πρωτεργάτες του Ελληνικού Λόμπι, της δεκαετίας του ’70. Εκείνων που είχαν πετύχει το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία ακριβώς για να τιμωρηθούν οι παράνομες ενέργειές της στην Κύπρο. Πρωτεργάτης και σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο γερουσιαστής Μενέντεζ. Οι Αμερικανοί γραφειοκράτες, πιστεύω, ότι δεν θα αντιταχθούν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα μπορούσε να συνδυαστεί και με τη νέα αγορά από την Τουρκία ενός ακόμα συστήματος S-400.

Ήδη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει τοποθετηθεί και προειδοποίησε την Τουρκία να τερματίσει τις αγορές ρωσικού οπλισμού. Η απειλή για νέες πιο σκληρές κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης είναι περισσότερο από πραγματική.

  • Η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να αλλάξουν ρότα, σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν καμία δυνατότητα να δεχθούν την «πώληση» του νησιού με κανένα τρόπο.
  • Πρέπει να απεγκλωβιστούν από τη Διζωνική. Είναι θανάσιμη διευθέτηση για την Κύπρο. Υλοποιείται το σχέδιο της Τουρκίας για πλήρη έλεγχο του νησιού μέσω άλλης οδούς και με την υπογραφή μας.

Απαιτείται επειγόντως αλλαγή πλεύσης. Ο κίνδυνος να αλλάξει «γραμμή» ο Ερντογάν είναι ορατός. Άλλωστε, πόσες φορές επέστρεψε με την ουρά στα σκέλια. Μπορεί να διαρκεί η «ανταρσία» του εναντίον της Αμερικής και γενικότερα της Δύσης, αλλά τώρα έχει να κάνει με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, όχι με τον «πιασμένο» Ντόναλντ Τραμπ. Η πίεση που δέχεται είναι άνευ προηγουμένου, άσχετα αν την κρύβει με πατριωτικές κορώνες.

Πολλοί σοβαροί άνθρωποι, με τους οποίους ομιλώ, φοβούνται μία ξαφνική στροφή της Τουρκίας προς τη Δύση. Εάν το πράξει, θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε διότι η στρατηγική μας είναι εγκλωβισμένη με ηλίθιο τρόπο στην φιλοτουρκική διευθέτηση της διζωνικής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Χωρίς αμφιβολία, η επίθεση εναντίον του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, και ειδικά εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, αποτελεί και επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Οι επιτιθέμενοι ήταν μέρος του όχλου που είχε διαδηλώσει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας εναντίον των εμβολιασμών. Πρόκειται για επικίνδυνους ανθρώπους, που ελπίζουμε πως θα τιμωρηθούν για την απαράδεκτη πράξη τους, να επιτεθούν εναντίον ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης, με το οποίο απλά διαφωνούν. Η κυπριακή αστυνομία τους γνωρίζει. Άλλωστε δεν κρύβονται. Διαδηλώνουν ελεύθερα, απειλούν και δέρνουν. Αστυνομική πηγή, με την οποία μίλησα εικάζει ότι ανάμεσα στους ψεκασμένους εισχώρησαν και αναρχικοί. Εάν όντως συμβαίνει αυτό, πρέπει να κοπεί το κακό στη ρίζα του. Έτσι ξεκίνησαν και στην Ελλάδα για να φτάσουμε στο σημείο να κτυπούν ανεξέλεγκτα όπου τους έκανε …κέφι. Μέσα στα πολλά που έχει στο «πιάτο» του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας ασχοληθεί και με αυτό… Μπορεί να μην συμφωνώ με τον τρόπο που μίλησε ο ιδιοκτήτης του ΔΙΑ μπροστά στις κάμερες, αλλά ο κ. Αναστασιάδης πρέπει «να δείξει ότι υπάρχει». Και για τα θέματα του κοινού εγκλήματος, και βεβαίως για το Κυπριακό. Επιτέλους ας σηκώσει ανάστημα…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Το …αφήνω για να μείνει! Οι διεφθαρμένοι απειλούν. Ενίοτε υλοποιούν τις απειλές τους. Άλλωστε οι μαφιόζοι έφτασαν να σκοτώνουν ανθρώπους για μερικά χιλιάρικα. Ο πόλεμος εναντίον της πολιτικής διαφθοράς στην Κύπρο δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ. Όσες απειλές και αν εκτοξευθούν. Η κυπριακή αστυνομία έχει ευθύνες και υποχρεώσεις έναντι των πολιτών, που ερευνούν τους διεφθαρμένους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s