"Greek National Pride" blog

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πολύτιμη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων – Προσωπικό, Μέσα, drones, δημιουργία καταυλισμών


Φωτιά ΤΩΡΑ: Πολύτιμη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων - Προσωπικό, Μέσα, drones, δημιουργία καταυλισμών
Φωτιά ΤΩΡΑ: Στο πλευρό της Πολιτείας και πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις – Άμεση, πολυδιάστατη και κυρίως πολύτιμη και αποτελεσματική είναι η προσφορά των τριών Κλάδων κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών. 

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι στο πύρινο μέτωπο που επιτίθεται στη χώρα. Έτσι, με κάθε πρόσφορο μέσο επιχειρεί προσπαθώντας πρώτα και πάνω απ’ όλα για τη διαφύλαξη της προστασίας της ζωής των πολιτών και στη συνέχεια για την περιουσία τους αλλά και για πολιτιστικά και περιβαλλοντικά αγαθά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επεμβαίνουν με μέσα και υλικά για την πρόληψη, την επιτήρηση, την κατάσβεση και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα, στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Χαλκίδα με τη συνδρομή του Στρατού στήθηκε πρόχειρος καταυλισμός εντός του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλκίδας για τη φιλοξενία πυρόπληκτων.

Επιπροσθέτως, τις τελευταίες ώρες έχουν, μεταξύ άλλων, διατεθεί 10 εξειδικευμένες ομάδες στρατιωτικών τμημάτων Δευκαλίωνα εκ των οποίων 8 στις πυρκαγιές στον Ν. Ευβοίας και 2 στον Ν. Αττικής. Παράλληλα τηρούνται σε ωριαία ετοιμότητα 7 αντίστοιχες ομάδες για διάθεση σε όλη την επικράτεια. Δεκαπέντε μηχανήματα Μηχανικού με αντίστοιχα ρυμουλκούμενα, 3 πυροσβεστικά άρματα και 96 οχήματα πάσης φύσεως στον Ν. Αττικής, Ν. Ηλείας και Ν. Ευβοίας ενώ έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα περίπολα για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Ακόμη, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύθηκε η δύναμη που αντιμετωπίζει τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ηλεία ενώ τη σπουδαία μάχη δίνουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα για την αεροπυρόσβεση και την επιτήρηση των πληγεισών περιοχών καθώς και των περιοχών υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι λαμβάνεται εικόνα από αέρος μέσω ελικοπτέρων, αεροσκαφών που έχουν στη διάθεσή τους φωτοκάμερες, εικόνες από drones καθώς και φωτογραφίες μέσω τηλεσκοπικού δορυφόρου.Στην επιτήρηση και παροχή εικόνας αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων P8 των ΗΠΑ.Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έχουν αναπτυχθεί και παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για διάθεση κατάλληλες Ναυτικές Μονάδες για ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περίπτωση ανάγκης εκκένωσης ενώ σε ωριαία ετοιμότητα παραμένουν ομάδες 50 ατόμων σε όλα τα Στρατόπεδα της Χώρας που δύναται να διατεθούν κατά περίπτωση και αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν.

Σε επιφυλακή παραμένει και η Διακλαδική Μονάδα Εγκαυμάτων του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) που έχει διατεθεί για παροχή υπηρεσιών υγείας εάν απαιτηθεί.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ, το τελευταίο 24ώρο έχουν διατεθεί τα ακόλουθα:

• 10 εξειδικευμένες ομάδες στρατιωτικών τμημάτων Δευκαλίωνα εκ των οποίων 8 στις πυρκαγιές στον Ν. Ευβοίας και 2 στον Ν. Αττικής. Παράλληλα τηρούνται σε ωριαία ετοιμότητα 7 αντίστοιχες ομάδες για διάθεση σε όλη την επικράτεια.

• 15 μηχανήματα Μηχανικού με αντίστοιχα ρυμουλκούμενα, 3 πυροσβεστικά άρματα και 96 οχήματα πάσης φύσεως στον Ν. Αττικής, Ν. Ηλείας και Ν. Ευβοίας.

• 45 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στην περιοχή πυρκαγιάς Ν. Αττικής (Σύνολο 90 άτομα και 45 οχήματα).

• 9 εποχούμενα περίπολα με προσωπικό των ΕΔ και της Ελληνικής Αστυνομίας για συνδρομή των πολιτικών Αρχών στην εκκένωση πληθυσμού ευρύτερης περιοχής Ν. Ηλείας (Σύνολο 18 άτομα και 9 οχήματα).

• 9 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Ευβοίας (Σύνολο 18 άτομα και 9 οχήματα).

• 9 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Ηλείας (Σύνολο 18 άτομα και 9 οχήματα).

• 6 εποχούμενα περίπολα των 2 ατόμων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων στον Ν. Μεσσηνίας (Σύνολο 12 άτομα και 6 οχήματα).

• 31 άτομα για συνδρομή στην κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

• Το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) με προσωπικό και 2 πυροσβεστικά οχήματα στον Ν. Αττικής.

• Η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) με προσωπικό και 2 μηχανήματα στον Ν. Αττικής.

• 20 άτομα για την υποστήριξη του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών (Οικισμοί Αγαλαιοί – Δίπορο – Κέντρο – Νησί – Σαρακίνα).

• 39 Αεροσκάφη και Ελικόπτερα για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση των πληγέντων περιοχών καθώς και των περιοχών υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

• 15 άτομα για συνδρομή στο στήσιμο πρόχειρου καταυλισμού εντός του Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλκίδας για φιλοξενία πυρόπληκτων.

Επιπρόσθετα, βρίσκονται σε ωριαία ετοιμότητα ομάδες 50 ατόμων σε όλα τα Στρατόπεδα της Χώρας που δύναται να διατεθούν κατά περίπτωση και αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν.

Πολύτιμη κρίνεται η συνδρομή των πυροσβεστικών αεροσκαφών από την Κύπρο με 2 AIR TRACTORS, την Γαλλία με 2 CL-415, ενώ αναμένονται 2 AIR TRACTORS από την Σουηδία, 1 CL-415 την Κροατία καθώς και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα SUPER PUMA από την Ελβετία, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Σε αυτή τη δύσκολη περίσταση για τη Χώρα μας, όπου οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν και πάλι πως πέρα από την προάσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας για ανάσχεση της πύρινης λαίλαπας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s