"Greek National Pride" blog


Εσωτερική Ασφάλεια 11.08.2021 – 15:25 Ενημερώθηκε στις: 11.08.2021 – 15:26

Στην πρώτη γραμμή της πύρινης κόλασης τα ρωσικά Il-76 και Beriev

Τα ρωσικά Il-76 και Beriev-200 «καταπίνουν» τις φλόγες στην Ελλάδα ρίχνοντας 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο

Στη μεγάλη φωτιά στα όρια Ηλείας με την Αρκαδία επιχειρεί το ένα από τα δύο θηριώδη Ilyushin Il-76 που έστειλε ως βοήθεια η Ρωσία στη χώρα μας.https://7eb3a236cbf5749fc52c1e956d2b047a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Βίντεο από την επιχείρηση του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους δημοσιεύει το nafpaktianews.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76, που αποστέλλονται ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δύο δεξαμενές του.

Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, και αδειάζει από ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια, 600×100 μέτρα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα, φτάνει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές. Καθόλου τυχαία το αποκαλούν «υδάτινο βομβαρδιστικό». Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα τετρακινητήριο τζετ εμπορευματικό αεροσκάφος, το οποίο σχεδιάστηκε με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού, με τη σοβιετική τεχνολογία ως «κληρονομιά» να θεωρείται άκρως αξιόπιστη από πολλές χώρες, καθώς έχει δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας.

Το Il-76P είναι εξοπλισμένο με ένα εύκολα αφαιρούμενο σύστημα, που αποτελείται από δύο δεξαμενές VAP-2 και μπορεί με ευκολία να μετατραπεί σε «βομβαρδιστικό» νερού. Το φορτίο του μπορεί να αδειάσει σε 4 δευτερόλεπτα από ύψος 50 μέτρων. Η ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 280 χλμ./ώρα, ενώ η πλήρωση του συστήματος με νερό κυμαίνεται μεταξύ 10-12 λεπτών.

Επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας τα ρωσικά «θηρία» Ilyushin Il-76 και Beriev Be-200

Στη μάχη με τις φλόγες έχει ήδη ριχτεί το ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, που έφτασε την Ελλάδα αργά το βράδυ της Τρίτης. Συνεχίζει, παράλληλα, να επιχειρεί το Beriev Be-200, που έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στις οποίες έχει συνδράμει.

Οι πιλότοι των «θηριωδών» ρωσικών αεροσκαφών ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να ξεκινήσουν τις ρίψεις τους στα σημεία όπου εμπνέουν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στέφανος Κολοκούρης, το πρωί και τα δύο επιχειρούσαν στην περιοχή της Γορτυνίας που δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα.

Πώς επιχειρούν από κοινού Ilyushin Il-76 και Beriev-200

Ilyushin Il-76 και Beriev-200 «συναντώνται» στον αέρα και εργάζονται από κοινού πάνω από τα πύρινα μέτωπα, υπό τις οδηγίες ενός συντονιστή ενεργειών. Ο υπεύθυνος αυτός επιβαίνει στο Beriev-200 και έχει αναλάβει να υποδείξει το πού πρέπει να γίνουν οι ρίψεις του νερού.

Μόλις λάβουν τις ανάλογες οδηγίες, το ένα μετά το άλλο προχωρούν στην αποστολή τους ώστε να σβήσουν τις φλόγες.

Σημειώνεται πως το Ilyushin Il-76 έχει εξαιρετική δομική οργάνωση και περιλαμβάνει δύο δεξαμενές νερού, κάθε μία από τις οποίες χωρά 30 τόνους. Απαιτούνται περί τα 15-20 λεπτά ώστε να γεμίσουν πλήρως.

Και το Beriev-200 έχει δύο δεξαμενές νερού και μπορεί να μεταφέρει έως και 12 τόνους νερού.

Άμεση η ανταπόκριση της Ρωσίας στο ελληνικό αίτημα

Σημειώνεται πως η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία ώστε να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές και ο Ρώσος Πρόεδρος αποφάσισε την αποστολή δύο αεροσκαφών Ilyushin Il-76 και δύο ελικοπτέρων Mil Mi-8.

Τα εν λόγω ελικόπτερα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν έως και πέντε τόνους νερού και είναι γνώριμα στην Ελλάδα καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν.

Να υπενθυμιστεί πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε επαφή με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, προ ημερών. Κατά την επικοινωνία τους η Ελλάδα ζήτησε την αποστολή και δεύτερου Beriev.

Επικοινωνία είχαν, όμως, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον όμολογό του, Μιχαήλ Μισούστιν.

Την τελική απόφαση για την αποστολή βοήθειας στη χώρα μας την έλαβε ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα και με την ενημέρωση που παρείχε το Κρεμλίνο.

«Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας» επεσήμανε, ειδικότερα.

Οι τρεις ιπτάμενοι ρωσικοί γίγαντες Beriev-200 και Ilyuoushin il-76 θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας και τη Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ώρες το αμφίβιο ρωσικό αεροσκάφος Beriev, μαζί με τα δύο γιγάντια Ilyuoushin, θα επιχειρήσουν σε σχηματισμό, επιχειρώντας να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα.

Τα τρία ρωσικά αεροσκάφη θα πετάξουν μαζί: Οδηγός του σχηματισμού θα είναι το ρωσικό Beriev και θα ακολουθούν τα δύο Ilyuoushin σε μία συντονισμένη επιχείρηση, με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Οι πιλότοι του Beriev επιχειρούν εδώ και καιρό στην Ελλάδα και έχουν εξοικειωθεί καλύτερα με τις ιδιαιτερότητες και το ανάγλυφο του εδάφους, και θα ακολουθούν πολύ κοντά τα δύο γιγάντια Ilyuoushin.

Και τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη μαζί θα ρίξουν 110 τόνους νερού την ίδια στιγμή: 12 τόνους το Beriev και από 49 τόνους το κάθε Ilyuoushin.

Ο χρόνος πραγματοποίησης των επιχειρήσεων κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι ταυτόχρονες ρίψεις των τριών ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν σήμερα, πιθανότατα τις πρωινές ώρες η μία και τις απογευματινές ώρες η δεύτερη. Οι ρίψεις θα γίνουν στην Πελοπόννησο, δηλαδή στην περιοχή της Αρκαδίας και της Ηλείας και στην Εύβοια, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει για ένατη ημέρα.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης έχουν γίνει συνεννοήσεις ανάμεσα στη ρωσική πλευρά που, έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε πριν από λίγα 24ωρα στην Ελλάδα τα δύο τεράστια Ilyuoushin για συνδρομή στην κατάσβεση και την ελληνική, όπου έχουν ρόλο τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική, όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η ταυτόχρονη ρίψη των 110 τόνων νερού, ένα υδάτινο φράγμα για την ανακοπή της φωτιάς που θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει σε συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις και την αστυνομία, ώστε να μην υπάρχουν κάτοικοι, εθελοντές ή πυροσβεστικά κλιμάκια κοντά στο σημείο όπου θα γίνουν οι ρίψεις από το ρωσικό Beriev και τα δύο Ilyuoushin.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s