"Greek National Pride" blog

Τρέμουν τα Rafale οι Τούρκοι: Οι ασταμάτητοι πύραυλοί τους καταρρίπτουν τα εχθρικά F-16 – Ελληνικό προβάδισμα στον ηλεκτρονικό πόλεμο


Τρέμουν τα Rafale οι Τούρκοι: Οι ασταμάτητοι πύραυλοί τους καταρρίπτουν τα εχθρικά F-16 – Ελληνικό προβάδισμα στον ηλεκτρονικό πόλεμο
Ο Τούρκος αναλυτής Αρντά Μεβλούτογλου διαβλέπει σοβαρό κίνδυνο για την Τουρκιά από τα 18 υπερσύγχρονα ελληνικά μαχητικά.

Έντρομη φαίνεται πως παρακολουθεί η Τουρκία τις κινήσεις της Ελλάδας αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς η χώρα μας αναμένεται να κυριαρχήσει στους αιθέρες με τα νέα Rafale που εντάσσονται στην Πολεμική Αεροπορία. Ο Τούρκος αναλυτής Αρντά Μεβλούτογλου διαβλέπει σοβαρό κίνδυνο για την Τουρκιά από τα 18 υπερσύγχρονα ελληνικά μαχητικά.

Τα αεροσκάφη Rafale που αγοράστηκαν από την Ελλάδα αποτελούν «σοβαρό κίνδυνο» λόγω «των δυνατοτήτων των όπλων και των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που φέρουν» καθώς και «της ικανότητας διεξαγωγής κοινών επιχειρήσεων με τη Γαλλία», σημείωσε ο Αρντά Μεβλούτογλου μιλώντας στην Deutsche Welle.

Όπως είπε ο αναλυτής η Ελλάδα παρουσιάζεται ως «αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός εταίρος» των ΗΠΑ και της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην DW Turkish, ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Hacettepe. Dr. Ο Αλί Τσαγκλάρ τόνισε ότι η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει λόγω των Rafale.

H Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αποτρεπτική δύναμη με εξωτερική βοήθεια και υποστήριξη, τόνισε ο Αλί Τσαγκλάρ.

«Η Τουρκία θα λάβει μέτρα» κατά των βημάτων της Ελλάδας», σημείωσε.

Πάντως κάποιες ημέρες νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ είχε σημειώσει ότι «δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα».

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Rafale να ξεχωρίζει

Το διθέσιο «401» αποτελεί την πρώτη από τις 18 «ριπές» που έρχονται για να επισφραγίσουν την απόλυτη κυριαρχία της Πολεμικής μας Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο αλλά και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βαμμένο στα γαλανόλευκα, με τα διακριτικά της HAF στα φτερά του το πρώτο ελληνικό Rafale μαζί με τα υπόλοιπα που θα παραλάβουμε αποτελούν τα ‘’game changer’’ μαχητικά. Αεροσκάφη που αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου ‘’φορτωμένα’’ με όλα τους τα όπλα και εν δυνάμει επιχειρησιακά.

Με τους φονικούς Μeteor, τους Mica και τους Scalp Naval έτοιμους να κατευθυνθούν προς τους στόχους από το πανίσχυρο ραντάρ Aesa και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα στοχοποίησης.

αν και μεταχειρισμένο το πρώτο Ελληνικό Rafale έδωσε την εικόνα σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι πρόκειται για καινούργιο αεροσκάφος. Όπως ακριβώς είχαν διαβεβαιώσει οι Γάλλοι κατασκευαστές της Dassault ότι θα παραδοθούν στη HAF τα 12 μεταχειρισμένα μαχητικά τα οποία έως τώρα πετούσαν για την Armee De L’Air. Και μαζί με τα 6 καινούργια θα αποτελέσουν την πιο ισχυρή Ελληνική Πολεμική Μοίρα. Η έναερια ‘’σύγκρουση’’ των Rafale με τα 84 Viper όχι απλά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αλλά όπως εκτιμούν στο Ελληνικό επιτελείο θα προσφέρουν στους ιπτάμενους πρωτόγνωρες δυνατότητες για να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον επιχειρησιακά Rafale και Viper αναμένεται να συγκροτήσουν μια δύναμη αεροπορικής κρούσης την οποία σε καμία περίπτωση με τα έως τώρα δεδομένα δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκική πολεμική αεροπορία.

H εικόνα η οποία ήδη φτάνει στους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας από το επίπεδο των πρώτων τεσσάρων ιπτάμενων με το σήμα των «ριπών» στο μπράτσο προκαλεί αισιοδοξία ότι θα μπορούμε να μιλάμε για επιχειρησιακά Rafale πολύ πιο σύντομα από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s