"Greek National Pride" blog

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NAVAL GROUP για την FDI: H πρόταση για το Πολεμικό μας Ναυτικό


Η ΠΤΗΣΗ σήμερα ανοίγει νέο κεφάλαιο στη “Φρεγατιάδα“, καθώς θεωρούμε επιβεβλημένο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας σχετικά με το τι συμβαίνει με το πρόγραμμα των φρεγατών, και το “που βρισκόμαστε” μετά τη “σιγή ασυρμάτου” που είχαμε εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Διαφορετικά, κυκλοφορούν διάφοροι βολικοί μύθοι, που φυσικά, μιας και δεν βρίσκεται κανείς να πει κάτι διαφορετικό, γιγαντώνονται.

Συνέντευξη με τον Laurent Mourre, Senior Vice President Sales-Europe, της Naval Group για τη γαλλική πρόταση νέων φρεγατών προς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Γαλλική ρελάνς με παράδοση 2 FDI το 2025, ξεπερνούν οι Γάλλοι το “πρόβλημα” της Ενδιάμεσης Λύσης;

Σε μια αρκούντως έξυπνα εμπορική κίνηση, η γαλλική πλευρά προχώρησε σε μια σημαντική “προσφορά” προς το ΠΝ, προσφέροντας ένα από τα γαλλικά πλοία (από αυτά που έχει ήδη παραγγείλει το Marine Nationale) στην Ελλάδα. Έτσι, η Naval Group γίνεται το δεύτερο ναυπηγείο που μπορεί να δώσει πλοία στην Ελλάδα το 2025. Η Γαλλία επιταχύνει το … Συνεχίστε να διαβάζετε το Γαλλική ρελάνς με παράδοση 2 FDI το 2025, ξεπερνούν οι Γάλλοι το “πρόβλημα” της Ενδιάμεσης Λύσης;

.Η Naval Group διαπραγματεύθηκε την προμήθεια φρεγατών τύπου FREMM στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Αν και δεν οδήγησαν τελικά στην υπογραφή συμβολαίου λόγω διαφόρων λόγων, η εταιρεία παρέμεινε στην ελληνική αγορά όλα αυτά τα χρόνια, επιστρέφοντας να διαπραγματευτεί ξανά μια νέα δυνητική πώληση. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα σε αυτό το γεγονός, όπως για παράδειγμα μια καλύτερη κατανόηση των ελληνικών αναγκών, ή πρόκειται για μειονέκτημα, όπως υποστηρίζουν κάποιοι;

ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΕΝΑΣ BELHAΡΙΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ… FDI-HN

https://navaldefence.gr/a-reader-analysis-about-the-french-fdi-frigate/embed/#?secret=74wReXuBT9

Laurent Mourre: Η Naval Group είναι παρούσα στην Ελλάδα από το 2008. Στο μεσοδιάστημα έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και κατανόησης με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και τις Ελληνικές Αρχές, πλαίσιο που μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε μια στιβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις τους.

Πέρα από μια απλή επιχειρηματική συναλλαγή, αυτό που προσφέρουμε είναι μια στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας θα μεταφέρουμε στην Ελλάδα τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και δυνατότητες ώστε η χώρα να ισχυροποιήσει την προστασία της κυριαρχίας της.

ΝΕΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝ

Χάρις στη μακρά παρουσία της στην Ελλάδα, η Naval Group ήταν επίσης σε θέση να επισημάνει ευκαιρίες συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία. Κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν ήδη υλοποιηθεί και διαθέτουμε ένα ισχυρό σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής για να προχωρήσουμε περαιτέρω.

Η διαμόρφωση της προτεινόμενης φρεγάτας FDI/Belh@rra στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αλλάξει αρκετές φορές στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων πριν και μετά το καλοκαίρι του 2020, όταν η ελληνική πλευρά διεύρυνε τη διαδικασία αναζήτησης για τις νέες φρεγάτες, περιλαμβάνοντας περισσότερους ανταγωνιστές. Μπορείτε να μας προσδιορίσετε τη σημερινή διαμόρφωσή της (οπλικά συστήματα, ραντάρ, σόναρ κλπ.) για την προτεινόμενη ελληνική έκδοση, όπως εμφανίζεται αυτή τη στιγμή;

Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε την επιδίωξη της ικανοποίησης των προσδοκιών της Ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε ήδη επιδείξει ευελιξία στην παροχή κατάλληλων λύσεων με υψηλή σχέση απόδοσης-κόστους. Οι προτάσεις μας ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η FDI HN είναι η μοναδική φρεγάτα που προσφέρεται στην Ελλάδα, ικανή για παροχή αποτελεσματικής προστασίας σε άλλες ναυτικές μονάδες υψηλής αξίας ή σε ευρείες περιοχές στη θάλασσα, παράκτιες εγκαταστάσεις, πόλεις της ενδοχώρας και τα ελληνικά νησιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s