"Greek National Pride" blog

Έτσι θα τελειώσουμε τα τουρκικά σχέδια: Οι τομείς που πρέπει να εστιάσουν οι ΕΔ


Ειδική ανάλυση
Οπόλεμος εξελίσσεται διαρκώς, αφού η ένταξη νέων οπλικών συστημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις διαφοροποιεί την διάταξη, την τακτική και γενικότερα τον τρόπο και το δόγμα διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει ως κυριότερη απειλή για την ασφάλειά της την Τουρκία και με βάση αυτό ως δεδομένο θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε στη συνέχεια τους τομείς εκείνους που θα πρέπει να εστιάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Όπως αντιλαμβανόμαστε με το παρόν ουσιαστικά θα ψηλαφήσουμε τους τομείς τους οποίους έναν προς έναν θα αναλύσουμε ενδελεχώς σε μεταγενέστερα άρθρα μας.

Οι τομείς αυτοί είναι οι παρακάτω: 

1. Ηλεκτρονικός πόλεμος 

Μεγάλος τομέας στον οποίο έχουν δώσει βαρύτητα οι Τούρκοι εντάσσοντας στο δυναμικό τους τέσσερα κύρια  συστήματα τα MILKAR-3A3, SANCAK (MILKAR-4A2), KORAL, REDET-II.

Επιγραμματικά θα λέγαμε ότι με τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου επιτυγχάνεται ο εντοπισμός, αναγνώριση εχθρικής επικοινωνίας και αναλόγως των περιστάσεων είτε αυτές παρεμβάλλονται με διάφορες τεχνικές, είτε εξαπατώνται με χρονοκαθυστέρηση, αλλοίωση, μίξη διαφόρων γραμμών και με άλλες τεχνικές.

Επίσης διαμορφώνεται εικόνα του πεδίου της μάχης με βάση το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα εκπομπών και προβαίνουμε μέσω των συστημάτων μας σε παρεμβολές σε μπάντες συχνοτήτων του εχθρού.

Γνωστά είδη παρεμβολών είναι spot, Barrage, Myltiple, Reactive και άλλες.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα εξαπάτησης του GPS, ενώ μπορούν να «τυφλώσουν» τα εχθρικά ραντάρ αεράμυνας διευκολύνοντας σημαντικότατα την προσβολή στόχων του εχθρού είτε από  φίλια μαχητικά αεροσκάφη είτε από drone.(πρόσφατο παράδειγμα ρωσικού drone που πέταξε αθέατο από την Ουκρανική αεράμυνα)

Μπορούν επίσης να εκπέμψουν αντίμετρα εναντίον ηλεκτρονικών μέσων του εχθρού καθώς και αντι-αντίμετρα.

Η διαλειτουργικότητα φιλίων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου με drone, μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και πυροβολικό είναι φονική στο πεδίο της μάχης, εισάγοντας ένα νέο δόγμα διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων (τουρκικό δόγμα στην εισβολή στη Συρία).

 

2. Αντιαεροπορική άμυνα 

Θα πρέπει να υφίσταται ένα ενοποιημένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας το οποίο να είναι σε 3 επίπεδα αναλόγως ύψους προσβολής εχθρικών στόχων(χαμηλού ύψους-μεσαίου ύψους-μεγάλου ύψους).

Η αντιαεροπορική άμυνα αν δεν είναι ενοποιημένη αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε παράλυση και ολοκληρωτική καταστροφή.

Επίσης ακόμη και το τελειότερο αντιαεροπορικό ενοποιημένο σύστημα αν διαθέτει μια χώρα, αυτό έχει ένα σημείο κορεσμού στην αντιμετώπιση πολλαπλών και από διαφορετικά ύψη προερχόμενων εχθρικών στόχων. Αποτέλεσμα αν το σύστημα κορεστεί, τότε εχθρικοί πύραυλοι και αεροπορικά μέσα θα το διαπεράσουν προσβάλλοντας τους στόχους τους (πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς όπου πύραυλοι της Χαμάς έπληξαν στόχους στο Ισραήλ λόγω κορεσμού του αντιαεροπορικού συστήματος) 

3.  Done (χερσαία-θαλάσσια-εναέρια) 

 

Προμήθεια antidrone συστημάτων άμεσα και ενσωμάτωση στις Ένοπλες Δυνάμεις σε τακτικό και Στρατηγικό επίπεδο, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, παρέχοντας σημαντική προστασία από αυτά.

Προμήθεια υλικών και μέσων για εφαρμογή σχεδίου παραπλανήσεως του εχθρού με τη δημιουργία εικονικών στόχων (το εφάρμοσαν οι Ρώσοι τόσο στη Συρία εξαπατώντας τις ΗΠΑ αναφορικά με τον αριθμό οπλικών συστημάτων τους, όσο και στην πρόσφατη κρίση με την Ουκρανία εμφανίζοντας στο έδαφος ομοιώματα αρμάτων και ΤΟΜΠ ως πραγματικά).

Λήψη μέτρων παθητικής προστασίας (παρμπρίζ οχημάτων, κούκλες κλπ).

Εξοπλισμός με οπλισμένα drone  και για τους 3 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. 

4. Αγορά και τοποθέτηση  πυραύλων εδάφους-θαλάσσης στα νησιά μας 

 

Σε συγκερασμό με το πολεμικό ναυτικό δημιουργούν περιοχές άρνησης θαλάσσιας πρόσβασης για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, ενώ μπορούν να προσβάλλουν επιτυχέστατα  στρατιωτικές σταθερές εγκαταστάσεις σε τουρκικά λιμάνια στο Αιγαίο, καθιστώντας τα ακατάλληλα προς χρήση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Διάθεση δυνάμεων Καταδρομών για προστασία τους, καθώς και παροχή επαρκέστατης αντιαεροπορικής τους προστασία.  

5. Προμήθεια Πυραύλων για τα μαχητικά αεροσκάφη μας  μεγάλου βεληνεκούς κατά επίγειων -θαλάσσιων -εναέριων στόχων του εχθρού 

 

Εκείνος που βλέπει και ρίχνει πρώτος εκείνος και θα νικήσει. 

6. Ενοποίηση Α/Α θόλου πλοίων του πολεμικού ναυτικού με Α/Α άμυνας περιοχής και σύζευξη τους με  περιοχές άρνησης θαλάσσιας πρόσβασης που αναφέραμε ήδη 

7.  Σύζευξη δυνάμεων 

 

Δημιουργία  σύζευξης δυνάμεων σε Έβρο και νησιά από τώρα που να εμπεριέχουν τα ακόλουθα οπλικά συστήματα και τμήματα:

Δημιουργία Συγκροτημάτων ή υποσυγκροτημάτων που να αποτελούνται από Μηχανοκίνητο πεζικό, άρματα, αντιαρματικά,  αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά, αυτοκινούμενο πυροβολικό μάχης, επιθετικά ελικόπτερα, μεταφορικά ελικόπτερα, Καταδρομείς και Drones.

Δημιουργία χώρων πυκνής αντιαεροπορικής προστασίας των παραπάνω Συγκροτημάτων ή υποσυγκροτημάτων , τα οποία θα πρέπει να καλύπτονται διαρκώς σε όλη τη φάση διεξαγωγής των στρατιωτικών επιχειρήσεων. 

8. Απόκτηση ιπτάμενων τάνκερ (εναέριου ανεφοδιασμού) 

 

Σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος για την Πολεμική μας αεροπορία , ώστε να μην υπάρχει το απυρόβλητο για καμία περιοχή της τουρκικής επικράτειας 

9. Εγκατάλειψη παλαιών δογμάτων 

Πολύ βασικό για την υλοποίηση των παραπάνω είναι η εγκατάλειψη παλαιών δογμάτων, όπως για παράδειγμα τα στοιχεία που πρέπει να πληροί ο  Ζωτικός χώρος  σε ένα νησί, όπου αυτός ήθελε να είναι εκτός βεληνεκούς του εχθρικού πυροβολικού.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει αφού οι γείτονες έχουν πυραυλικά συστήματα των οποίων το βεληνεκές υπερκαλύπτει όλο το νησί μας.

Το αυτό αναφορικά με την τυποποίηση (ΠΟΥ) σε οπλισμό και μέσα Μονάδων, αφού πλέον πάμε σε συζεύξεις όπως είπαμε παραπάνω, οπότε και τα μέσα θα πρέπει να είναι ανάλογα της αποστολής. 

10. Έμφαση στην αντιμετώπιση αεροκίνητων ενεργειών του εχθρού   


Εντοπισμός πιθανών Ζωνών προσγειώσεως ή ζωνών ρίψεως, δημιουργία πλέγματος επιτηρήσεως με αισθητήρες και παρατηρητές, στοχοποίηση εκ των προτέρων των παραπάνω ζωνών με πυροβολικό, αντιαρματικά, επιθετικά ελικόπτερα , drone και κυρίως με αντιαεροπορικά μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s