"Greek National Pride" blog

Έχασαν τα αβγά και τα πασχάλια οι Τούρκοι με την ελληνογαλλική συμφωνία! Διαφημίζουν τα ελληνικά Rafale-Που υπερτερούμε


Παροξυσμός των Τούρκων: Η Ελλάδα είναι επιθετικό κράτος – Σύμβουλος του Ερντογάν «βλέπει» πόλεμο με τις ΗΠΑ

Έντρομη φαίνεται πως παρακολουθεί η Τουρκία τις κινήσεις της Ελλάδας, αναφορικά, με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς η χώρα μας αναμένεται να κυριαρχήσει στους αιθέρες με τα νέα Rafale που εντάσσονται στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως θέλει ερμηνεύει η τουρκική πλευρά την νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδος-Γαλλίας, με την οποία αλλάζει άρδην η γεωπολιτική και στρατιωτική κατάσταση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ενώ πάει περίπατο η περιβόητη τουρκική υπερφίαλη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν. 

Η τουρκική timeturk.com, φερέφωνο του Ερντογάν, θέλοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αφού κατηγορεί την  Ελλάδα ότι συνεχίζει να ακολουθεί επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο διερωτάται ποιο από τα δύο αεροσκάφη Rafale και F-16 υπερτερεί στους αιθέρες, (στα τουρκικά F-16 λόγω κυρώσεων, δεν προβλέπεται η αναβάθμισή τους και παρατηρείται έλλειψη ανταλλακτικών).

 «Ανακοινώθηκε, ότι η Ελλάδα θα αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και 3 φρεγάτες από τη Γαλλία, τον σημαντικότερο υποστηρικτή της Ελλάδας στην περιοχή. Η τελευταία κίνηση της Ελλάδας, η οποία προηγουμένως αγόραζε 18+6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, αποτελεί σαφή ένδειξη της επιθετικής πολιτικής της. Λοιπόν, από ποια χώρα αγοράστηκε το πολεμικό αεροσκάφος Rafale από την Ελλάδα; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους Rafale; Είναι τα αεροσκάφη Rafale καλύτερα από τα F-16;» διερωτάται το timeturk.com

Τα τρέμουν, διότι ως γνωστό τα αεροσκάφη Rafale που αγοράστηκαν από την Ελλάδα, αποτελούν «σοβαρό κίνδυνο» λόγω των δυνατοτήτων των όπλων και των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που φέρουν, καθώς και της ικανότητας διεξαγωγής κοινών επιχειρήσεων με τη Γαλλία.

Πάντως κάποιες ημέρες νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε σημειώσει ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα.

Γνωρίζοντας την ανατροπή των ισορροπιών που επέρχεται, η Τουρκία έχει εκφράσει συχνά ότι αναμένει από τη γειτονική της Ελλάδα να υιοθετήσει ειρηνικές και όχι επιθετικές πολιτικές λύσεις. Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε τον περασμένο Ιούλιο ότι τα μεταχειρισμένα γαλλικά αεροσκάφη Rafale δεν θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Μιλώντας για την αγορά γαλλικών αεροσκαφών Rafale από την Αθήνα, ο Ακάρ είπε: «Μπήκαν σε αγώνα εξοπλισμών. Αγοράζουν τζετ, όπλα, εξοπλισμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων με μερικά μεταχειρισμένα τζετ».

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Rafale να ξεχωρίζει

Το διθέσιο «401» αποτελεί την πρώτη από τις 18 «ριπές», που ήρθαν για να επισφραγίσουν την απόλυτη κυριαρχία της Πολεμικής μας Αεροπορίας, πάνω από το Αιγαίο αλλά και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βαμμένο στα γαλανόλευκα, με τα διακριτικά της HAF στα φτερά του το πρώτο ελληνικό Rafale, μαζί με τα υπόλοιπα που θα παραλάβουμε, αποτελούν τα ‘’game changer’’ μαχητικά. Αεροσκάφη που αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου, ‘’φορτωμένα’’ με όλα τους τα όπλα και εν δυνάμει επιχειρησιακά.
Με τους φονικούς Μeteor, τους Mica και τους Scalp Naval, έτοιμους να κατευθυνθούν προς τους στόχους από το πανίσχυρο ραντάρ Aesa και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα στοχοποίησης

 Αν και μεταχειρισμένο το πρώτο Ελληνικό Rafale, έδωσε την εικόνα σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι πρόκειται για καινούργιο αεροσκάφος. Όπως ακριβώς, είχαν διαβεβαιώσει οι Γάλλοι κατασκευαστές της Dassault ότι θα παραδοθούν στη HAF τα 12 μεταχειρισμένα μαχητικά, τα οποία έως τώρα πετούσαν για την Armee De LAir. Και μαζί με τα 6 καινούργια, θα αποτελέσουν την πιο ισχυρή Ελληνική Πολεμική Μοίρα.

 Η εναέρια ‘’σύγκρουση’’ των Rafale με τα 84 Viper, όχι απλά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αλλά όπως εκτιμούν στο Ελληνικό επιτελείο, θα προσφέρουν στους ιπτάμενους πρωτόγνωρες δυνατότητες για να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον επιχειρησιακά Rafale και Viper που αναμένεται να συγκροτήσουν μια δύναμη αεροπορικής κρούσης, την οποία σε καμία περίπτωση με τα έως τώρα δεδομένα, δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκική πολεμική αεροπορία

H εικόνα η οποία ήδη φτάνει στους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, από το επίπεδο των πρώτων τεσσάρων ιπτάμενων με το σήμα των «ριπών» στο μπράτσο, προκαλεί αισιοδοξία ότι θα μπορούμε να μιλάμε για επιχειρησιακά Rafale πολύ πιο σύντομα από τους αρχικούς υπολογισμούς.
Όπως έγραψε το Πενταπόσταγμα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουν υπεροχή μόνο στους αιθέρες, με τα νέα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, αλλά και στην θάλασσα πλέον με τις νέες γαλλικές Φρεγάτες και Κορβέτες που θα πλεύσουν στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια.Γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν, ότι “σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Ελλάδα θα ανατρέψει τη ναυτική ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία, προικισμένη με έναν υπερσύγχρονο στόλο (που είχε να δει από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο).
Ενδεικτικό της αμηχανίας των Τούρκων, είναι ότι ο  σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου, μίλησε για τις σχέσεις της γειτονικής χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκανε μια πρόβλεψη-βόμβα.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s