"Greek National Pride" blog

Σοβαρή εμπλοκή με τις Οινούσσες! Μανία Ακάρ κατά της Ελλάδας: Δεν μπορείτε να νικήσετε την Τουρκία


«Υπάρχουν μελέτες για τη διεξαγωγή έρευνας στα ανατολικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, παραβιάζοντας τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας. Είπαμε ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ να συμβεί αυτό» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Πριν από τρεις μέρες ο Ακάρ έλεγε πως θέλει Τα προβλήματα μας με την Ελλάδα να λυθούν μέσω του διαλόγου . Σήμερα ξανάλλαξε βιολί και επαναφέρει και το θέμα των Οινουσσών που αναλύσαμε χθες 

Τονίζοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επανήλθε σε νέο εθνικιστικό παραλήρημα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να νικήσουν την Τουρκία με τέτοιες ενέργειες και ρητορική».

Σε εκδήλωση στο Εθνικό Αμυντικό Πανεπιστήμιο Naval War College 2021-2022για το νέο ακαδημαϊκό έτος έδωσαν το “παρών” ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Akar, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Yaşar Güler, ο Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγός Musa Avsever, ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Adnan Özbal, ο Διοικητής Αεροπορίας Πτέραρχος Hasan Küçükakyüz και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Yunus Emre Karaosmanoğlu.

Αναφέροντας ότι υπάρχουν έντονες αλλαγές και εξελίξεις στον στρατιωτικό και πολιτικό τομέα σε ολόκληρη την περιοχή και ότι τις παρακολουθούν στενά, ο Ακάρ δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα των εξελίξεων έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις έναντι κάθε είδους κινδύνων και απειλών που μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Σημειώνοντας ότι υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έχει γίνει θέμα στον διεθνή χώρο, ο Ακάρ είπε ότι η σφαίρα επιρροής και ενδιαφέροντος της Τουρκίας έχει επίσης διευρυνθεί.

Εξήρε τις δυνατότητες του τουρκικού Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, ο Akar τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι και δυνατοί».Αναφορικά με τα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ είπε:

Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων μέσω διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και οι λαοί των δύο πλευρών να ζουν με ασφάλεια και ευημερία, επωφελούμενοι από τον πλούτο σε ένα περιβάλλον της ειρήνης και της ηρεμίας.

* Αυτή είναι η ειλικρινής γνώμη και επιθυμία μας. Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους, αντί να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα ορθολογικά και λογικά, προκειμένου να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις .

* Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να νικήσουν την Τουρκία με τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις.

Τόνισε ακόμη ότι καλούν τόσο τους πολιτικούς όσο και τους στρατιωτικούς ηγέτες στην Ελλάδα να δουν τη λογική, τα γεγονότα με κοινή λογική, ο Ακάρ είπε ότι ορισμένοι πρώην στρατιώτες, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί το είδαν αυτό και ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να βλέπει ότι είναι σωστό.

«Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν κάτι με κάποιες ασκήσεις και δραστηριότητες», είπε ο Ακάρ.

Η αγάπη για τον οπλισμό έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα, ειδικά πρόσφατα, κάνοντας κάποιες συμφωνίες με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών.

* Πρώτα τα μαθηματικά, πρώτα η ιστορία. Δεν μπορείτε να αποκτήσετε ανωτερότητα έναντι της Τουρκίας με τέτοιες πρωτοβουλίες, εγκαταλείψτε αυτήν την προσπάθεια. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή, χρωστούν σοβαρά.

* Κάνοντας κάποιες σπάταλες δαπάνες με αγάπη για τον οπλισμό, επιδεινώνει την οικονομία και δαπανά χρήματα που προορίζονται για την ευημερία του ελληνικού λαού.

* Λογικοί άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να το δουν αυτό. Καμία από αυτές τις πρωτοβουλίες δεν μπορεί να προχωρήσει.

* Έχουμε λάβει κάθε προφύλαξη που πρέπει να ληφθεί ενάντια σε αυτό και το λαμβάνουμε. Είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί σε αυτό το θέμα.

Για τις διμερείς επαφές

Αξιολογώντας τις συναντήσεις διαβούλευσης, εμπιστοσύνης και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και τις συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ ως ευκαιρία και κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη του διαλόγου, ο Ακάρ είπε: «Πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τρεις φορές. Ανυπομονούμε να σας δούμε στην Τουρκία για την τέταρτη συνάντηση», είπε.

Για Nautical Geo

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo “να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας”, ο Ακάρ είπε: «Υπάρχουν μελέτες για την πραγματοποίηση έρευνας παραβιάζοντας τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας στα ανατολικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Εκεί, οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού μας έκαναν ό, τι ήταν απαραίτητο και δεν το άφησαν το πλοίο στην εν λόγω περιοχή. Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το ζήτημα, δεν θα παραβιάσουν τα δικαιώματά μας, τον νόμο μας », είπε.

Επιπλέον ο Ακάρ είπε:

Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν με κανέναν τρόπο, εκτός από την προστασία των δικών της δικαιωμάτων και νόμων, δεν επιδιώκει να παραβιάσει τα δικαιώματα κανενός.

* Σεβόμαστε τα σύνορα, τα δικαιώματα και το δίκαιο του καθενός, την κυριαρχία. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ασφαλής, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος.

* Το προηγούμενο διάστημα, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε διάλογο και επαφές με τους Έλληνες ομολόγους μας, δηλαδή σε επίπεδο υπουργών και αρχηγών επιτελείου.

* Είχαμε την ευκαιρία να αποτρέψουμε πιθανές κρίσεις μέσω διαπραγματεύσεων. Τώρα αυτό χάθηκε. Λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε, αλλά οι συνομιλητές μας δεν διατήρησαν αυτήν την προσέγγιση.

Αναφερόμενος στην άσκηση που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός στις Οινούσες , ο Ακάρ είπε: «Αν προσέλευση στο νησί των προβάτων και η πραγματοποίηση άσκησης δεν είναι πρόκληση, αλλά τι είναι; Θα πρέπει να φανεί από ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά ορισμένες χώρες, ότι το μέρος που αύξησε την ένταση με αυτές τις προκλήσεις είναι η Ελλάδα».

ναφέροντας τέλος ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αγνοεί την τουρκική παρουσία στο νησί εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ο Ακάρ είπε: ‘Δεν μπορείτε να δώσετε καμία λύση χωρίς να αναγνωρίσετε την τουρκική παρουσία, δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό, δεν είναι εφικτό με κανέναν τρόπο. Μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ανεξάρτητα κράτη με ίσα δικαιώματα. Αυτός είναι ο στόχος μας, η άποψή μας, αυτό θα γίνει αποδεκτό, οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν σε αυτό το πλαίσιο και τα κράτη θα συνεχίσουν τη ζωή τους στους δικούς τους τομείς”

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται “στο πλευρό των Αζερμπαϊτζάν και Λίβυων αδελφών της και θα τους στηρίζει στον δίκαιο σκοπό τους”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s