"Greek National Pride" blog

Για εμάς δουλεύουν Αμερικανοί και Ισραηλινοί! Τα ελληνικά “Απάτσι” θα έχουν πυραύλους Spike NLOS με εμβέλεια 50 χλμ.;


Spike NLOS
Ισραηλινοί και Αμερικάνοι ετοιμάζουν τους νέους Spike NLOS με εμβέλεια 50 χλμ. δίνοντας την δυνατότητα να τους προμηθευτεί και η Ελλάδα.

Ηστενή συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ φέρνει ως αποτέλεσμα μια νέα αναβάθμιση τους ισραηλινούς πυραύλους Spike NLOS, με επέκταση του φονικού βεληνεκές τους στα 50 χλμ.

Η AFAELdefense σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό εργάζονται για την επέκταση της εμβέλειας του πυραύλου Spike NLOS.

Ως μέρος μιας κοινής ανάπτυξης για την προσαρμογή του πυραύλου στα επιθετικά ελικόπτερα AH64 του αμερικανικού στρατού, το βεληνεκές του πυραύλου θα αυξηθεί από 32 km έρα) σε 50 km, αναφέρουν σχετικές πηγές.

Το οπλικό σύστημα που θεωρείται ότι αλλάζει τους “κανόνες του παιχνιδιού” (game changer) χάρη και στην μεγάλη επίδοση βεληνεκούς, έχει έως τώρα  βεληνεκές οριζόταν σε 25 χλμ., που είναι ήδη μία πολύ μεγάλη επίδοση, ενώ ο κατασκευαστής αναφέρει βεληνεκές 32 χλμ, τώρα Αμερικανοί και Ισραηλινοί θα το αυξήσουν στα 50 χλμ., δίνοντας την δυνατότητα στην Ελλάδα να προμηθευτεί παρόμοια συστήματα που θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων με τους απέναντι στα παράλια της Μικράς Ασίας, ειδικά σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας των Τούρκων πεζοναυτών στην Φώκαια της Σμύρνης. 

Ο ισραηλινός στρατός έχει τοποθετήσει τους Spike NLOS σε περίπου 45 πλατφόρμες όπλων, από ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα έως μικρά μη επανδρωμένα σκάφη.

Αύξηση της εμβέλειας σημαίνει αύξηση της απόστασης καταστροφής των εχθρικών στόχων, που στην περίπτωση της Ελλάδος αφορά τα τουρκικά άρματα μάχης Altay, αν και όποτε αυτά κατασκευαστούν.

Χθες έγινες γνωστό ότι η Ν.Κορέα θα τροφοδοτήσει με κινητήρες την τουρκική BMC που κατασκευάζει το Altay, αλλά όλα είναι σχετικά λόγω του μεγάλου χρέους της τουρκικής εταιρείας

Αυτά τα τουρκικά άρματα μάχης μαζί με πολλούς άλλους στόχους στα μικρασιαστικά παράλια θέλει να “κλειδώσει” στην λίστα των στόχων του υπό παραλαβή ισραηλινών πυραύλων το ελληνικό γενικό επιτελείο.

Ως γνωστόν έχει εγκριθεί από την βουλή η απόκτηση πυραύλων SPIKE NLOS πολλοί από τους οποίους θα τοποθετηθούν σε ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα “Απάτσι” σε Έβρο και νησιά, “εξοργίζοντας” τους αλαζόνες Τούρκους που έχουν μια ολόκληρη πάνοπλη στρατιά με εκατοντάδες αποβατικά απέναντι από τα νησιά μας.     

Η προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων Spike  NLOS  δεν αφορά μόνο το Στρατό Ξηράς και τα ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού τύπου Αpache,  αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό αφού θα εξοπλιστούν με αυτούς 4 κανονιοφόροι και 4 σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, μετατρέποντας έτσι σε εξαιρετικά επικίνδυνε ναυτικές πλατφόρμες ικανές να προκαλέσουν εξοντωτικά πλήγματα στον αντίπαλο.

Το SPIKE NLOS αποτελεί την έκδοση μεγάλου βεληνεκούς της οικογένειας SPIKE και αποτελεί βλήμα ‘’Fire And Forget’’ το οποίο ‘’λοκάρει’’ το στόχο και διορθώνει συνεχώς την πορεία του. Το όνομα ΝLOS (Non Line Of Sign) καταδεικνύει τη δυνατότητα του χειριστή να εκτελεί βολή ακόμα και από προστατευμένη θέση χωρίς καν να απαιτείται οπτική επαφή με τον στόχο. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του.

Σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση προσβολής η οποία ξεπερνά τα 25 χλμ ενώ σύμφωνα με πηγές από το Ισραήλ αγγίζει ακόμα και τα 32. Βεληνεκές και δυνατότητες βολής που τοποθετούν το SPIKE NLOS στην κορυφή τέτοιου είδους οπλικών συστημάτων αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ημέρα αλλά και νύχτα με τη βοήθεια θερμικών αισθητήρων ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Πρόκειται για οπλικό σύστημα το οποίο αναμένεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΣ να ενισχύσει κατά κύριο λόγο την άμυνα όλων των νησιών στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ ενώ ένας μικρός αριθμός Spike NLOS θα μεταφερθεί σε Μονάδες του Δ΄Σώματος Στρατού στη Θράκη. Ειδικά για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ακόμα και για τα πιο μικρά όπως το Καστελόριζο τα οποία  διαθέτουν περιορισμένο οδικό δίκτυο και έχουν ανάγκη ένα ευέλικτο μικρού μεγέθους αλλά ισχυρό όπλο άμυνας, το Ισραηλινό Spike NLOS θεωρείται ιδανικό.

Οπλικά συστήματα 23.10.2021 – 12:05

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s