"Greek National Pride" blog

Ανώτατη επιφυλακή! Η Άγκυρα προετοιμάζει πυρετωδώς το πολεμικό ναυτικό για Αιγαίο/Α.Μεσόγειο-Το UAV Aksungur απέναντι από τα Δωδεκάνησα


Περίπου 17 εξοπλισμένα UAV στην δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Προετοιμασίες για πιθανές στρατιωτικού τύπου δράσεις υλοποιεί αθόρυβα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό για να υλοποιήσει το σχέδιο του να τριχοτομήσει την Α.Μεσόγειο, αλλά και να απειλήσει ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτές οι κινήσεις δεν ξεφεύγουν από την προσοχή της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, ειδικά στο τομέα του πολεμικού ναυτικού, και εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα έχουμε “απάντηση” με την αγορά ή ενοικίαση εξοπλισμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων είτε από Ισραήλ , είτε από άλλη χώρα.  

Προχθές το πρώτο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Aksungur (UAV) του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με ουριαίο αριθμό TCB881, μετακινήθηκε  στη Ναυτική Αεροπορική Βάση Dalaman στη Μούγκλα, μια ανάσα από τα  Δωδεκάνησα, ενδεικτικό των προκλητικών σχεδίων της Άγκυρας στην περιοχή.

Οι Τούρκοι φέρονται να έχουν “μαρκάρει” σοβαρά, την τεράστια θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, στην οποία επιθυμούν να μας προκαλέσουν με ωμό τρόπο πιθανότατα, έχοντας όμως διττό στόχο:

Πρώτον, την παρεμπόδιση κάθε έρευνας ή εξόρυξης υδρογονανθράκων από Ελλάδα ( νότια της Κρήτης) και Κύπρο.

Δεύτερον, την τοποθέτηση “εμποδίων” στην οποιαδήποτε μετακίνηση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Μεγαλόνησο.

Αυτό αφορά το φανταστικό σχέδιο της “Γαλάζιας Πατρίδας”, την υπεράσπιση της οποίας ετοιμάζουν πυρετωδώς οι Τούρκοι εδώ και μεγάλο διάστημα, και με την ναυπήγηση του αποβατικού/αεροπλανοφόρου “ Αναντολού”.  
    
Το Τουρκικό Ναυτικό διαθέτει αυτή τη στιγμή δέκα UCAV TB-2 Bayraktar, δύο UAV ANKA-S και τέσσερα UAV ANKA-B στην δύναμη του.

Το Aksungur είναι το 17ο UAV του Τουρκικού πολεμικού Ναυτικού.

Με τη μεγάλη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου του, το Aksungur μπορεί να αναλαμβάνει συνεχείς αποστολές πληροφοριών πολλαπλών ρόλων, επιτήρησης, αναγνώρισης και επίθεσης. αλλά και να προσφέρει επιχειρησιακή ευελιξία, ενώ διαθέτει δυνατότητα  SATCOM.

Την ίδια στιγμή η τουρκική TAI εργάζεται για περίπου ένα χρόνο για να παραδώσει UAV Aksungur με δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου (Anti-submarine Warfare (ASW).

Σύμφωνα με ξένους ειδικούς αναλυτές οπλικών συστημάτων, το  Aksungur θα είναι ένα εναέριο “πλεονέκτημα” για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σε επιχειρήσεις ASW και αποστολές επιφανείας στην Α.Μεσόγειο.

Η χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει σοβαρά πλέον (έρευνα-κατασκευή) σε μη επανδρωμένα ναυτικά σκάφη, ενώ γιαα το θέμα επικρατεί άκρα μυστικότητα στο ελληνικό Πεντάγωνο και τα όποια αποτελέσματα θα ανακοινωθούν όταν η στρατιωτική ηγεσία κρίνει ότι πρέπει να γίνει.

Η Ελλάδα επίσης έχει ξεκινήσει τις εργασίες έργου για την κατασκευή του πρώτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους της.

Αναφέρονται πληροφορίες για την συνάντηση και κάποια τεχνικά στοιχεία και τονίζεται πως το νέο “καμάρι” της ελληνικής αμυντικής αγοράς “στοχεύει να χρησιμοποιηθεί σε τομείς όπως εθνικά αμυντικά συστήματα, φυσικές καταστροφές και προστασία χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων”.

Φτάνουν αυτά όμως; Σαφώς και όχι, αλλά εκτιμάται ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να είμαστε έτοιμοι αν και όταν οι Τούρκοι αποφασίσουν να επιχειρήσουν κάθε είδους πρόκληση σε Νότιο Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s