"Greek National Pride" blog

Ακούν Belhara και όπου φύγει φύγει! Οι Τούρκοι παραδέχονται την ισχύ του Πολεμικού μας Ναυτικού


Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προκαλούν τον σεβασμό στους φίλους και τον φόβο στους εχθρούς
Την πάσα αλήθεια εκφράζουν ειδικοί σε μεγάλη τουρκική αμυντική ιστοσελίδα, σε ότι έχει σχέση με τις ελληνικές Φρεγάτες FDI, χωρίς να αναφέρουν και τις Τέσσερις Κορβέτες που θα αγοράσουμε, αλλάζοντας την φιλοσοφία και την ισχύ του πολεμικού μας ναυτικού.  

“Οι φρεγάτες κλάσης Belharra θα είναι τα κύρια πλοία του Ελληνικού Ναυτικού την δεκαετία του 2030. Θα είναι τα πιο ικανά πλοία του ελληνικού ναυτικού, σε ότι αφορά την αεράμυνα περιοχής, τον πόλεμο επιφανείας καθώς και τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Αν και ένας μικρός αριθμός πλοίων θα εισέλθει στην δύναμη του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδος, οι φρεγάτες Belharra, είναι πολύ ανώτερες από άποψη ικανότητας και σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθούν ( από το τουρκικό ναυτικό).

Ποντιακή Γενοκτονία »Θα ζητήσουν αποζημιώσεις»00:00PreviousPauseNext01:24 / 02:57UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

Έως ότου κατασκευαστούν οι τουρκικές φρεγάτες κατηγορίας I, που θα είναι εξοπλισμένες με αντιαεροπορικούς πυραύλους με βεληνεκές 100 χιλιομέτρων, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί αποστολές αεράμυνας περιοχής κατά του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Επιπλέον, η ανθυποβρυχιακή ικανότητα του Ελληνικού πολεμικού Ναυτικού θα αυξηθεί με σύγχρονα σόναρ και τορπίλες.

Με τον πύραυλο Exocet Block IIIC, οι Έλληνες θα μπορούν να εκτελέσουν αποστολές πολέμου επιφανείας με εμβέλεια 200 km.

Οι ελληνικοί πύραυλοι Exocet δεν θα έχουν όμως το πάνω χέρι, χάρη στη σταδιακή θέση τοποθέτηση στα πολεμικά πλοία μας των πυραύλων Κρρουζ  ATMACA.

Οι φρεγάτες κλάσης Belharra είναι γενικά πολύ καλές και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το Ελληνικό Ναυτικό.

Αν και είναι πολύ καλά πλοία, όταν ληφθούν υπόψη τα προγράμματα κατασκευής φρεγάτας ( ISTIF) και αντιτορπιλικών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ( TF-2000), αποκαλύπτεται ότι δεν θα είναι τα πλοία που θα αλλάξουν την ισορροπία «μακροπρόθεσμα» (σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο)«, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη διαδικασία εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού, η οποία έχει θορυβήσει την Άγκυρα, η οποία βλέπει ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται να αποκτήσει την πολυπόθητη υπεροχή σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης ΥΔΡΑ, θα έχουμε και την προμήθεια Τεσσάρων Κορβετών, κάτι που θα δώσει στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό σε βάθος 7αετίας, 15 -17 μονάδες επιφανείας πρώτης γραμμής.

Στόχος της χώρας μας δεν είναι η “κατάκτηση” της Α.Μεσογείου, όπως επιθυμούν οι Τούρκοι για τον εαυτό τους, (Ισλαμιστές και Κεμαλικοί), αλλά η δυναμική παρουσία στην περιοχή μέσω συμμαχιών χωρών, για την διασφάλιση των τεράστιων ενεργειακών σχεδίων της περιοχής.

Την ίδια στιγμή προετοιμασίες για πιθανές στρατιωτικού τύπου δράσεις υλοποιεί αθόρυβα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό για να υλοποιήσει το σχέδιο του να τριχοτομήσει την Α.Μεσόγειο, αλλά και να απειλήσει ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ, για αυτό και αξιολογεί την ελληνική ναυτική δύναμη σε λίγα χρόνια.

Η  κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι», όπως παραδέχονται Γάλλοι, Ρώσοι και Αμερικανοί, για αυτό καλό είναι να θυμίσουμε ότι, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είτε μετά υπάρχοντα προγράμματα εκσυγχρονισμού και αγορών, είτε όχι, θα προκαλούν τον σεβασμό στους φίλους και τον φόβο στους εχθρούς ειδικά αν απειληθούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s