"Greek National Pride" blog

Νέο αμυντικό δόγμα η αυτάρκεια! Όλοι ποντάρουν στον Στρατό: Τεράστιες αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες


Η εθνική άμυνα θα παραμείνει στον πυρήνα των μελλοντικών προκλήσεων-Ποιοι φοβούνται άνοδο της ακροδεξιάς

Οδρόμος πλέον οδηγεί στην μία και μοναδική λύση, αυτήν του Ευρωστρατού.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το έδαφος προλειαίνεται…

Νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραψε για την γερμανική πρωτοβουλία που μαζί με τέσσερις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκουν τώρα να δημιουργήσουν μια νέα «δύναμη ταχείας αντίδρασης» της ΕΕ προκειμένου να ανταποκριθεί γρήγορα σε οποιαδήποτε μελλοντική στρατιωτική κρίση.

Κοινή πεποίθηση πλέον είναι πως ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μέλη της ΕΕ ή μη, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Άμυνα. Πριν από ένα μήνα γράφαμε για την αύξηση των σουηδικών αμυντικών δαπανών κατά 40%, την μεγαλύτερη αύξηση των αμυντικών δαπανών της Σουηδίας τα τελευταία 70 χρόνια. Επίσης αναλύσαμε πως η Σουηδία εφαρμόζει ένα δόγμα ασφάλειας γνωστό ως «Total Defence»

Χθες η Αυστριακή υπουργός Άμυνας Klaudia Tanner ανακοίνωσε επίσης ένα σημείο καμπής στις αυστριακές στρατιωτικές δαπάνες με αυξημένες επενδύσεις. Η υπουργός Άμυνας Klaudia Tanner ανακοίνωσε το νέο “δόγμα” για τις αυστριακές στρατιωτικές δαπάνες με αυξημένες επενδύσεις στην αμυντική αυτάρκεια και την «οικολογοποίηση» του στρατού. Χρησιμοποίησε επίσης την ευκαιρία για να ασκήσει κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενώ τόνισε ότι η εθνική άμυνα θα παραμείνει στον πυρήνα των μελλοντικών προκλήσεων, τόνισε ότι είναι ψευδαίσθηση ότι τα έθνη-κράτη εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές μόνα τους. «Αυτό θα ήταν μια μοιραία πλάνη», είπε, προσθέτοντας ότι η μείωση των δυνατοτήτων των εθνικών κρατών να αντιμετωπίζουν μόνα τους απειλές δεν ισχύει μόνο για την Αυστρία αλλά για κάθε χώρα της ΕΕ. «Ως εκ τούτου, θέλω να πω με απόλυτη σαφήνεια: η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να μιλάει μόνο για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και πρέπει να αρχίσει να παρέχει αυτή την ασφάλεια στον πληθυσμό της», είπε η Tanner.

Η Tanner ανακοίνωσε επίσης πρόσθετες επενδύσεις στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την άμυνα στον κυβερνοχώρο και τον έλεγχο καταστροφών. Επιπλέον, τόνισε ότι η Αυστρία θα επενδύσει έως και 800 εκατομμύρια ευρώ στην «οικολογοποίηση» του αμυντικού τομέα και θα κάνει τους στρατώνες πιο αποτελεσματικούς έως το 2025. Μέχρι το 2025, και οι 100 στρατώνες θα πρέπει να είναι αυτάρκεις στην παραγωγή ενέργειας και στον εφοδιασμό τροφίμων, αλλά και στον εφοδιασμό με νερό και καύσιμα.

Γερμανία

Πάντως η καταγεγραμμένη διεθνώς αυτή στροφή στη ενίσχυση των αμυντικών δαπανών προκαλεί πολιτικό προβληματισμό σε κάποιες χώρες όπως η Γερμανία. Αιτία η άνοδος του ακροδεξιού εξτρεμισμού.

Η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (MAD) ερεύνησε σημαντικά περισσότερες νέες περιπτώσεις ύποπτου ακροδεξιού εξτρεμισμού στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων τον περασμένο χρόνο . Ο αριθμός αυξήθηκε από 363 το 2019 σε 477 υποθέσεις, σύμφωνα με την Έκθεση MAD 2020, η οποία παρουσιάστηκε στην Bundestag την Τρίτη

Το πιο συχνό έναυσμα για έρευνες είναι οι «ξενοφοβικές δηλώσεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αριθμός των νέων ύποπτων κρουσμάτων αυξήθηκε από 16 σε 31 στην κατηγορία «Πολίτες του Ράιχ» / «Αυτοδιαχειριστές».

Έχει αποδειχθεί ότι η «απειλή για τις θεμελιώδεις αξίες της ανοιχτής κοινωνίας μας από τον εξτρεμισμό έχει διαιωνιστεί δυστυχώς σε ένα συγκριτικά υψηλό επίπεδο», γράφει στην έκθεση η πρόεδρος του MAD , Martina Rosenberg.

Η Ρόζενμπεργκ ανέλαβε το γραφείο πέρυσι ως μέρος μιας αναδιάταξης. Ο στόχος ήταν να ενισχυθεί η άμυνα ενάντια στον εξτρεμισμό, ειδικά ενάντια στον δεξιό εξτρεμισμό.

Η Πρόεδρος του MAD αναφέρεται επίσης στο ειδικό καθήκον πίστης των στρατιωτών και των δημοσίων υπαλλήλων στο σύνταγμα. Αυτό χαρακτηρίζεται από την «αναγνώριση των κοινών μας αξιών και την ενεργό υπεράσπισή τους ανά πάσα στιγμή και χωρίς επιφυλάξεις». Για τα άτομα με εξτρεμιστικές απόψεις, δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση στην Μπούντεσβερ.

Σύμφωνα με την έκθεση, στοιχεία για νέες ύποπτες υποθέσεις προέρχονταν στο 60% των περιπτώσεων από τα ίδια τα στρατεύματα και το 17% από τα ευρήματα του ίδιου του MAD, διαφορετικά από πολίτες, την αστυνομία ή το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s