"Greek National Pride" blog

ΥΕΘΑ: “Δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει και να μας απειλεί κανένας”


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου.

Στην παρέλασαν παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης,

εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα εδώ στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη τιμούμε και εορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Μόλις παρακολουθήσαμε μία λαμπρή Στρατιωτική Παρέλαση, προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη των Ηρώων εκείνων που πολέμησαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το πάτριο έδαφος.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.486.2_en.html#goog_1900158263

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.486.2_en.html#goog_1900158265

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.486.2_en.html#goog_1900158267Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα κατενίκησε έναν θεωρητικά ισχυρότερο αντίπαλο, ένα αλαζονικό ολοκληρωτικό καθεστώς με επεκτατικές διαθέσεις που θάφτηκε στα χιόνια της Πίνδου. Και το πέτυχε τούτο διότι ο Ελληνικός Λαός ήταν ενωμένος, συνειδητοποιημένος και έτοιμος να πολεμήσει και να νικήσει. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις επίσης ήταν έτοιμες να κάνουν το καθήκον τους και γιατί η Πολιτική Ηγεσία είπε το «ΟΧΙ» ευρισκόμενη σε πλήρη σύμπλευση με το λαϊκό αίσθημα, αλλά και είχε φροντίσει εγκαίρως για την προς πόλεμο προπαρασκευή του Στρατεύματος, μία πραγματικότητα που ίσως ακούγεται σαν ιστορική λεπτομέρεια, όμως είχε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Αν πρέπει να διδαχθούμε -και πρέπει να διδαχθούμε- από το παράδειγμα του Έπους του 1940 είναι ότι όταν είμαστε ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δοκιμασία.

Και κάτι τελευταίο λόγω της ημέρας: Παρακολουθήσαμε μία λαμπρή Στρατιωτική Παρέλαση, θαυμάσαμε τα μέσα, τα οπλικά συστήματα αλλά και το φρόνημα των στελεχών που παρήλασαν.

Η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται στο πλαίσιο μίας προσπάθειας μεθοδικής, στη βάση ενός οργανωμένου σχεδίου, που εκπονήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την αγαστή συνεργασία Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας και φυσικά υπό την τελική έγκριση του Πρωθυπουργού. Η Ελλάδα λοιπόν θα συνεχίσει να θωρακίζεται επεκτείνοντας και εντείνοντας τις Αμυντικές συμμαχίες με φίλες χώρες αλλά και αναβαθμίζοντας τα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τούτο το κάνουμε διότι αντιλαμβανόμαστε τη χώρα ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στη περιοχή, αλλά και διότι ενώ δεν απειλούμε κανένα, δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν.

Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα.

Η Σκέπη της Θεοτόκου να μας προστατεύει και να μας καλύπτει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s