"Greek National Pride" blog

Τουρκικοί ψηφιακοί “Πύργοι” θα παρακολουθούν το Αιγαίο και τα νησιά μας 24ωρες-Ετοιμάζουν «κόλπα» με την έρευνα και διάσωση


Η Τουρκία τοποθετεί συστήματα για 24ωρη παρακολούθηση της θαλάσσιας περιοχής που ονομάζει «Γαλάζια Πατρίδα»

Ένα τρομερά καταχθόνιο σχέδιο έχει θέσει σε εφαρμογή η Τουρκία στο Αιγαίο με ένα σύμπλεγμα ειδικών “πύργων” με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης που θα τεθεί σε λειτουργία παρακολουθώντας τα πάντα σε νησιά μας, Αιγαίο, και Στενά ανά πάσα στιγμή.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της διεθνούς θαλάσσιας κυκλοφορίας και την ενίσχυση των επιχειρησιακών αναγκών των παράκτιων μονάδων με τις τελευταίες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak της Κωνσταντινούπολης, οι Τούρκοι κατασκεύασαν τους πρώτους 13 από τους 35 οπτοηλεκτρονικούς “πύργους” που σχεδιάστηκαν για αυτήν την τοποθεσία για να ελέγχουν μέρος της θάλασσας του Μαρμαρά και του Αιγαίου.

Όταν τεθούν  σε λειτουργία σύντομα το σύνολο των “πύργων”, θα επιτρέπει στην τουρκική πλευρά να παρατηρεί οπτικά τις ελληνικές ακτές σε πραγματικό χρόνο.

Στόχος της Άγκυρας είναι η υφαρπαγή της δικαιοδοσίας από την Ελλάδα σε ότι αφορά την έρευνα και την διάσωση, ενώ κάθε κίνηση ελληνικού εμπορικού, πολεμικού ακόμα και ψαροκάικου θα εισέρχεται στο στόχαστρο των τουρκικών συστημάτων.   

Παρακολουθούν την περιοχή της αποκαλούμενης «Γαλάζιας Πατρίδας»

“Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να ελέγξουν θαλάσσια σύνορα μήκους 8484 km, συμπεριλαμβανομένης του Εύξεινου Πόντου.

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία  έχει αρχίσει να εφαρμόζει το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, το οποίο αντικατέστησε αυτό που έλεγε “ μηδενικά προβλήματα” με τους γείτονες και το στρατηγικό βάθος”, αναφέρει ο Ρώσος ειδικός Αλεξάντερ Σίτνικοφ.

Ο ίδιος αναφέρει με νόημα για τους Τούρκους : “το 1959, ο ναύαρχος Koruturk (έκτος πρόεδρος της Τουρκίας), τότε διοικητής του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, περιέγραψε τους ναυτικούς  στόχους των Γενιτσάρων λέγοντας: «Τα πλοία μας είναι μέρος του Ναυτικού της Θάλασσας του Μαρμαρά. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε στόλο Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να στείλουμε αντιτορπιλικά στην Αλεξανδρέττα και να ελέγχουμε από εκεί την Α.Μεσόγειο.

Υποβρύχια μπορούν να επιχειρούν και σε ακτή στην Μαύρη Θάλασσα».

Τότε όμως όλα αυτά ήταν άσκοπη φλυαρία των τουρκικών «γερακιών», ενώ οι πολιτικοί που ήταν  στην εξουσία έδειξαν επιφυλακτικότητα και αυτοσυγκράτηση.

Τώρα όμως πολλά έχουν αλλάξει με την παρουσία του Ερντογάν, ειδικά  στη θέση του προέδρου, αφού ο ίδιος ονειρεύεται την αναγέννηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δυτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν φοβάται πλέον να δηλώσει ανοιχτά τα συμφέροντά της και μάλιστα να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες του γεωπολιτικού παιχνιδιού στους γείτονές της.

Συνολικά, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδα», οι σημερινοί γενίτσαροι θέλουν να πάρουν τον έλεγχο 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων της επιφάνειας της θάλασσας. Επιπλέον, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η υφαλοκρηπίδα και η υδάτινη περιοχή της αποκαλούμενης “Γαλάζιας Πατρίδας”, έχει την ίδια σημασία για το κράτος όπως η γη του».

Εκ πρώτης όψεως, οι ναυτικές διεκδικήσεις του Ερντογάν στοχεύουν απευθείας στα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ακόμη και ελληνικά νησιά, δεν αποτελούν εμπόδιο στην τουρκική δικαιοδοσία εντός της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την «αρχή των ίσων αποστάσεων» που δήλωσε ο πρώην διοικητής του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, υποναύαρχος Τ.Γιατσί, η τουρκική ΑΟΖ εκτείνεται περίπου 150 χιλιόμετρα από το Σότσι.

Εάν οι Τούρκοι βάλουν και εδώ τους οπτοηλεκτρονικούς πύργους τους (και θα το κάνουν, αφού έχουν ορίσει 100% κάλυψη των νέων θαλάσσιων συνόρων), τότε τεχνικά θα μπορούν να παρατηρούν ακόμη και την εξοχική κατοικία του Προέδρου Πούτιν.

Γενικά, δεν είναι γνωστό πώς θα εξελιχθούν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις στο μέλλον, αλλά μια τέτοια εγγύτητα επιδεινώνει αναμφίβολα την ασφάλεια των στρατιωτικών και πολιτικών πόρων της ακτής του Εύξεινου Πόντου”κατέληξε ο ίδιος.

Προς το παρόν η Τουρκία με αφορμή κάθε περιστατικό στο Αιγαίο, εγείρει ξεδιάντροπα πλέον, θέμα αρμοδιότητας για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, βάσει σχεδίου, ενώ αναμένεται στην συνέχεια να επιχειρήσει πιθανότατα ακόμα πιο σοβαρές προκλήσεις.

Πρόκειται για το σχέδιο υλοποίησης της φανταστικής “Γαλάζιας Πατρίδας”, για την οποία οι νεο-οθωμανοί πασχίζουν να  δώσουν σάρκα και οστά, πριν φύγει από την εξουσία ο “άρρωστος” Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια όλες αυτές τις κινήσεις θα τις υποστηρίξει η νέα πιθανότατα Κεμαλική κυβέρνηση.

Σκοπός της Άγκυρας είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου πάση θυσία, και για αυτό πιθανόν οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και μη μέσο για αυτόν τον σκοπό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s