"Greek National Pride" blog

Μηχανές…αφανισμού! Νέα φονικά όπλα για την Πολεμική Αεροπορία; Εν όψει Harpoon και νέοι Harm;


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Τούρκους -Πράσινο φως στην ΠΑ για νέα «gadgets» made in USA μετά τα Ισραηλινά υπέρ-όπλα: Με αυτούς τους πυραύλους οι ελληνικές «οχιές» κλειδώνουν την Ανατολική Μεσόγειο

Ποιοτικό προβάδισμα έναντι των Τούρκων αποκτά η Πολεμική Αεροπορία, εκσυγχρονίζοντας στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο τα ελληνικά F-16. Παράλληλα, το ελληνικό οπλοστάσιο ενισχύεται και με πυραύλους Harpoon και HARM

Πρόκειται για αντιπλοϊκούς πυραύλους οι οποίοι δίνουν στα ελληνικά Viper της δυνατότητα να «καθαρίσουν» την Ανατολική Μεσόγειο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους Harpoon που θα αποδεσμεύσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, θα φέρουν τα ελληνικά F-16 Viper που θα σταθμεύουν στην Κρήτη.

 Σαν να μην έφταναν τα Rampage & οι συλλογές Spice από το Ισραήλ, το πέρασμα στην τελευταία γενιά των IRIS-T κι άλλες καινοτόμες αποφάσεις που ήρθαν επιτακτικά για να κλείσουν τους παλιούς λογαριασμούς και να ωθήσουν στο μέλλον την ραχοκοκαλιά του αεροπορικού στόλου των F-16, η άφιξη απαντήσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φέρνει και νέα δεδομένα.

Και μάλιστα αυτά τα έγγραφα, με θετικό πρόσημο για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, έρχονται σε μια σημαντική στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ για το τουρκικό αίτημα των F-16, αλλά και οι ισχυρές αντιδράσεις από Αμερικανούς βουλευτές να μην υπάρξει τέτοιου είδους συμφωνία που θα επανεξοπλιστεί τη γείτονα.

Οι νέες πληροφορίες, που έρχονται παράλληλα με τις μέρες γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας για τον Προστάτη Αρχάγγελο Μιχαήλ, λένε πως οι Αμερικανοί απέστειλαν απαντήσεις στο αεροπορικό Επιτελείο, που αφορούν τις λεπτομέρειες για δυο θανάσιμα εργαλεία, τους πυραύλους Harpoon αλλά και για το νέο Harm.

Η Αμερικανική επιστολή έχει να κάνει με απαντήσεις τιμών και διαθεσιμοτήτων για τον πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας Harpoon και για τον Harm, το θανάσιμο εργαλείο κατά της εχθρικής αεράμυνας. Κατά συνέπεια δηλαδή η σκυτάλη αυτή τη στιγμή έχει περάσει στο αεροπορικό Επιτελείο και τον Α/ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, που πρέπει να δώσει στους συνεργάτες του τις ανάλογες κατευθύνσεις ώστε να ετοιμαστεί και αυτό το υπό-πρόγραμμα για να περάσει το ταχύτερο δυνατό από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αυτό είναι το ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά τη νέα εποχή των όπλων της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία τη βοηθούν με καίριο τρόπο να βρίσκεται ανάμεσα στην αφρόκρεμα του αεροπορικού Δυτικού ημισφαιρίου

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τους Harpoon που αποδέσμευσαν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, θα φέρουν τα ελληνικά F-16 Viper που θα σταθμεύουν στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά αντι-ραντάρ βλήματα HARM των ελληνικών F-16 (και κατά των ραντάρ των ρωσικών S-400 και όποιου άλλου τουρκικού ραντάρ υπάρχει), εμβέλειας 150 χλμ., μπορούν να διαλύσουν την προβληματική τουρκική αεράμυνα.

Τα HARM έχουν το πλεονέκτημα πως «κλειδώνουν» τον στόχο από την εκπομπή των ραντάρ και τον πλήττουν ακόμα και αν κλείσει το ραντάρ, αφού κρατάνε καταγεγραμμένο το τελευταίο στίγμα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει αναφορά και στους «αμερικανικούς» Meteor που θα φέρουν επίσης τα ελληνικά F-16 Viper και θα μπλοκάρουν τα τουρκικά F-16 πριν ξεμυτίσουν στο Αιγαίο. Πρόκειται για τους μακρού βεληνεκούς αέρος – αέρος (αεροπλάνο προς αεροπλάνο) ΑΙΜ-120 C7 (Amraam).

Οι αμερικανικοί ΑΙΜ-120 C7 είναι άλλης τεχνολογίας με τους γαλλικούς Meteor, αλλά κάνoυν την ίδια δουλειά. Οι ΑΙΜ-120 C7 των ελληνικών F-16, σε συνεργασία με το ραντάρ AESA των Viper κάνoυν την διαφορά.

Οι Έλληνες πιλότοι θα έχουν την δυνατότητα με τους εμβέλειας άνω των 100 χλμ. Amraam να καταρρίπτουν τα τουρκικά F-16 πριν αυτά μπουν καν στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι διαθέτουν τους πυραύλους ΑΙΜ-120 C7 όμως δεν διαθέτουν ραντάρ AESA στα F-16, oπότε οι Έλληνες πιλότοι νομοτελειακά έχουν το πάνω χέρι.

Οι τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες υποστηρίζουν πως αναπτύσσουν δικά τους ραντάρ AESA όμως μέχρι να αναβαθμίσουν τα μαχητικά τους και να φτάσουν τις επιδόσεις των ελληνικών Viper (σ.σ. και αν) θα περάσουν χρόνια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s