"Greek National Pride" blog

Ραγδαίες εξελίξεις! Αμερικανοί της Lockheed Martin στο Πεντάγωνο για τα F-35-Έλληνες αξιωματικοί εξοικειώνονται με τα M-1117 στην Γερμανία


Η Ελλάδα προπύργιο της δύσης πριν το χάος της Ασίας και της Μέσης Ανατολής

Κοσμογονικές εξελίξεις στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της πολεμικής αεροπορίας και του στρατού ξηράς.
Αρχικά όπως ανακοινώθηκε από ρεπορτάζ ελληνικού καναλιού, ειδική ομάδα αξιωματούχων της Lockheed Martin θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Εκεί οι Αμερικανοί θα κάνουν ειδική παρουσίαση στην ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το F-35A, ενώ θα έχουν συζητήσεις με εκπρόσωπους της ΓΔΑΕΕ( Διεύθυνση εξοπλισμών) με θέματα όπως δυνατότητες, απαιτούμενη υποδομή, εκπαίδευση, κόστος, και χρόνους παράδοσης και οπλισμό του αεροσκάφους, επιλύοντας πολλές απορίες.

Μάλιστα η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει εγγράφως από τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν επισήμως οι διαπραγματεύσεις για την αγορά 18-24 αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35A.

Αυτό μεταφράζεται στο γεγονός πλέον ότι “ νερό μπαίνει στα αυλάκι” και η Ελλάδα θα αποκτήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, 3-5 ετών ένα αεροσκάφος που θα ελέγχει στρατηγικά το Αιγαίο, την Α.Μεσόγειο αλλά και τα Βαλκάνια, επιβεβαιώνοντας άρθρο μας με το οποίο πρώτοι είχαμε αναφέρει την αγορά αυτού του υπερμαχητικού.

Μια τέτοια παρτίδα αεροσκαφών F-35 θα ήταν  «πολλαπλασιαστής ισχύος» για τα υπόλοιπα αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 VIPER, καθιστώντας της ελληνική πολεμική αεροπορία την ισχυρότερη στην Α.Μεσόγειο μαζί με την Ισραηλινή.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει εκπονηθεί με στόχο την αλλαγή του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδος τα επόμενα 8 χρόνια.

Μιλάμε σαφώς πλέον για αλλαγή δόγματος της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, με ανάληψη από την χώρα μας του ρόλου του “προκεχωρημένου φυλακίου” της δύσης.

Η Ελλάδα ως επιχειρησιακό φυλάκιο του δυτικού κόσμου σε Τρεις ηπείρους και κοντά στην Α.Μεσόγειο, θα αναδειχθεί εφόσον όλα πάνε καλά, σε ένα ισχυρό πυλώνα, που θα στηρίζει την νέα πολιτική έναντι των προκλήσεων από Ανατολάς ( Κίνα, Ρωσία, Μέση Ανατολή).

Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που αφορά την αλλαγή του αμυντικού ρόλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με ουσιαστική όμως δέσμευση συνεχούς βοήθειας της δύσης, για την ενίσχυση τους

Έλληνες αξιωματικοί στην Γερμανία για να εξοικειωθούν με τα ΤΟΜΑ Μ-1117

Σύμφωνα  τώρα με αμερικανικές πηγές, κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών μετέβη στο Kaiserslautern αυτή την εβδομάδα για να συμμετάσχει σε δοκιμές εξοικείωσης του, με τα αμερικανικά ΤΟΜΑ M-1117 μαζί με ομολόγους τους από το 18ο τάγμα της αμερικανικής στρατιωτικής αστυνομίας.

Η αμερικανική πηγή ανέφερε περί συμβολής στην ενίσχυση της σιδερένιας συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών στρατευμάτων, η οποία όπως δείχνουν οι εξελίξεις και η ιστορία, είναι η πλέον στενή μετά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου 1945-1950.

Σύντομα λοιπόν θα δούμε τα 1200 M-1117 στην χώρα μας με πληροφορίες να αναφέρουν ακόμα και τα μέσα Νοεμβρίου 2021.

Στόχος του ΓΕΣ είναι να μπουν τα M-1117 στην υπηρεσία του Στρατού και τα 1.200 οχήματα τα οποία θα διαμοιραστούν σε νησιά, Έβρο αλλά και την φύλαξη των συνόρων. Πρόκειται για δύο εκδόσεις του τύπου, μεταφοράς 4 ατόμων η μία και 6 ατόμων η δεύτερη.

Το M1117 είναι ένα όχημα που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και βασίζεται στις σειρές V-100 και V-150 Commando των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων. Σε ότι αφορά τον οπλισμό του φέρει ένα εκτοξευτήρα χειροβομβίδων Mk 19 και πολυβόλο M2HB Browning , τοποθετημένο σε πυργίσκο παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στο Οπλισμένο Assault Vehicle της US Marine Corps καθώς κι ένα πολυβόλο M240H τοποθετημένο έξω από την καταπακτή του πολυβολητή.

Διαθέτει λάστιχα «run flat» και ισχυρή θωράκιση, που προσφέρει προστασία από έκρηξη νάρκης βάρους 5 κιλών καθώς και θραύσματα οβίδων πυροβολικού 155 mm που εκρήγνυνται 15 μέτρα επάνω από το όχημα.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο ΤΟΜΑ που θα ενισχύσει σοβαρότατα τις ελληνικές δυνάμεις στα νησιά μας, ενόψει των προκλητικά επικίνδυνων σχεδίων των Τουρκίας, η οποία βιώνει μια πολύ άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της, η οποία μπορεί να ξεσπάσει προς το Αιγαίο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s