"Greek National Pride" blog

Τουρκικό αμόκ κατά της Ελλάδας: «Η Αθήνα ετοιμάζεται για πόλεμο-Θα μας χτυπήσει με αυτούς τους πυραύλους»!


Προλειαίνουν το έδαφος οι Τούρκοι για δυσάρεστες εξελίξεις με τη χώρα μας, με προπαγανδιστικά άρθρα στα ΜΜΕ τους συνεχώς

«Έχασαν εντελώς τον εαυτό τους, θα χτυπήσουμε την Τουρκία με αυτούς τους πυραύλους«.

Αυτό τον προπαγανδιστικό τίτλο  έχει άρθρο  τουρκικού ΜΜΕ με προσβάσεις στο ΥΠΑΜ της γειτονικής χώρας, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη δημοσίευμα που αποσκοπεί στη συκοφάντηση της Ελλάδας, ότι  τάχα είναι αυτή που προκαλεί τις εντάσεις με την Τουρκία.

Και συνεχίζει το υπόψιν άρθρο ως ακολούθως:

«Η Ελλάδα πήγε τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο ένα βήμα παραπέρα και άρχισε να προετοιμάζεται άμεσα για πόλεμο. Αποδείχθηκε ότι η Αθήνα, που επέκτεινε το πρωτόκολλο αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, είχε άλλα σχέδια.

Η Αθήνα πέτυχε τα όνειρά της και υπογράφηκε αμοιβαία αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, που πρόσφατα άρχισε να μετατρέπεται στην «αυλή» της, λόγω του φόβου της Τουρκίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την παράταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Αυτός ο διάλογος είναι ένα παράδειγμα του πόσο στενή είναι η φιλία μεταξύ των χωρών μας και πόσο πολύ εκτιμούμε ο ένας τον άλλον», είπε ο Μπλίνκεν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», ως ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος.

Ελληνικός Τύπος : Στοχεύουμε τις τουρκικές δυνάμεις

Στην Ελλάδα, που άρχισε να μετατρέπεται στην » αυλή » των ΗΠΑ με τον φόβο της Τουρκίας, ο Τύπος έγραψε για τα νέα οπλικά συστήματα, ιδίως τα πυραυλικά 

Ο ελληνικός Τύπος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας πιθανής σύγκρουσης με τις Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και  προσβολής στόχων υποδομής, αναφέρει τα εξής:

«Τον  Ιούλιο του 2021, οι Γάλλοι πρότειναν να εφοδιαστεί ο ελληνικός στρατός με μια σειρά παράκτιων πυραυλικών συστημάτων εξοπλισμένων, με τέσσερις συνολικά  εκτοξευτές πυραύλων Exocet.

Το γαλλικό κινητό σύστημα παράκτιας άμυνας Exocet, τοποθετημένο σε ειδικό όχημα, παρέχει  τη δυνατότητα με τους  πυραύλους  του να εμποδίζει την πρόσβαση σε ευρεία θαλάσσια περιοχή, να εξουδετερώνει τις παράκτιες απειλές και να εξουδετερώνει μονάδες επιφάνειας.

Το σύστημα βασίζεται στην τελευταία έκδοση του πυραύλου EXOCET MM40 BLOCK 3 σε λειτουργία παγκοσμίως.

Ο πύραυλος ζυγίζει 780 κιλά, το μήκος του είναι μικρότερο από 6 μέτρα και η διάμετρός του είναι 350 χιλιοστά. Το εύρος λειτουργίας του είναι 200 ​​km.

Δεύτερον, οι υπερσύγχρονοι πύραυλοι Block IVA των ΗΠΑ, που έχουν αποτελεσματικό βεληνεκές άνω των 150 km, ζητείται να αγοραστούν από τα συστήματα ATACMS στην Αθήνα.

Η απόκτηση πυραυλικών συστημάτων με βεληνεκές άνω των 150 km έχει πλέον γίνει εθνική απαίτηση και  πρέπει να παρασχεθούν το συντομότερο δυνατό.

Όλα αυτά εξετάζονται σε συνεδρίαση του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου, όπου συζητείται τόσο η πρόταση των ΗΠΑ όσο και τα υπόλοιπα θέματα που σχετίζονται με στρατηγικά σημαντικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται τα αμερικανικά συστήματα MLRS-ER που έχουν τη δυνατότητα εξουδετέρωσης του στόχου σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων. Παράλληλα, δοκιμάζεται στην Ελλάδα εκτοξευτής RM-70 Vampire.

Το σύστημα μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για την τσεχική εταιρεία EXCALIBUR ARMY για να επιδείξει τις δυνατότητές της σε μια επιτροπή αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου. Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών RM-70 Vampire θα αξιολογηθεί και θα δοκιμαστεί στο πεδίο βολής.

Δοκιμάζονται επίσης νέοι σερβικοί πύραυλοι, αυξάνοντας το βεληνεκές των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων RM-70 στα 40 km από τα προηγούμενα 20 km.

Η προμήθεια πυραύλων εδάφους-εδάφους με βεληνεκές άνω των 150 km θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ενάντια στις δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στο Αιγαίο.

Η διαθεσιμότητα μιας νέας και πιο προηγμένης επίγειας έκδοσης όλων αυτών των οπλικών συστημάτων θα στοχεύει τουρκικές μονάδες επιφανείας σε περίπτωση πιθανού πολέμου.

Σε αυτή την περίπτωση, η Άγκυρα δεν θα αναλάβει αμφίβια επιχείρηση σε κανένα από τα νησιά, αλλά σε ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση στα νησιά με πυραυλικά συστήματα και  άλλα όπλα».

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον ότι η Τουρκία έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα από τη Στρατηγική Συμφωνία επέκτασης της στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ.

Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρεται υποτιμητικά στο άρθρο  η χώρα μας ως η «αυλή » των ΗΠΑ και πως η συμφωνία Αθήνας -Ουάσιγκτον έγινε από πλευράς μας λόγω φοβίας μας από την Τουρκία.

Φαίνεται οι Τούρκοι δεν γνωρίζουν την σημασία των λέξεων «σύμμαχος», «φίλη χώρα», αφού ο Τούρκος φίλος δεν «πιάνεται» με κανέναν και οι φιλίες που τυχόν θα έχει θα είναι καιροσκοπικές και πάντα εμφορούμενες από συμφέρον και μόνο.

Αυτό μαρτυρά άλλωστε με τον ποιό σαφή τρόπο η στάση της στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου παίζοντας το ρόλο του  «επιτήδειου ουδέτερου» σε Μ. Βρετανία και Γερμανία, έμεινε στο απυρόβλητο, κηρύσσοντας τον πόλεμο στη Γερμανία, όταν Ρωσία -ΗΠΑ-Μ. Βρετανία είχαν φθάσει έξω από το Βερολίνο….

Σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία μάτωσε, πολεμώντας με το πλευρό των Συμμάχων, ΗΠΑ- Μ. Βρετανίας-Γαλλίας.

Έτσι αποδεικνύουν τα κράτη με ποιόν είναι «Σύμμαχοι και φίλοι» και όχι με το να ανήκουν στο ΝΑΤΟ και να παίρνουν ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400, όπως κάνει η Τουρκία, η οποία «το παίζει σε διπλό ταμπλό», όπως πάντα άλλωστε.

Τέλος, προτάσσεται ως επιθετική ενέργεια από πλευράς μας ο εξοπλισμός μας με πυραυλικά συστήματα προκειμένου, όπως το ίδιο το τουρκικό άρθρο αναφέρει στο κείμενό του να μη διεξάγει  η Άγκυρα αμφίβια επιχείρηση στα νησιά μας στο Αιγαίο.

Αλήθεια αυτό που κάνει η Ελλάδα αποτελεί επιθετική ενέργεια όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, ή η χώρα μας ασκεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα εξοπλίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της; 

Μήπως τελικά οι Τούρκοι προτιμούν να μας βρουν άοπλους και απροετοίμαστους για να κάνουν αναίμακτα αμφίβιες επιχειρήσεις καταλαμβάνοντας τα νησιά μας στο Αιγαίο;

 Γιατί τότε «πλανώνται πλάνη οικτρή». 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s