"Greek National Pride" blog

“Black Friday” από ΗΠΑ για Ελλάδα στην Αλεξανδρούπολη τρέμουν οι Τούρκοι-Μεγάλα ζόρια στην τουρκική αμυντική βιομηχανία


Την παράδοση υλικού βαρέος τύπου στην Ελλάδα μετά τις ασκήσεις, φοβούνται οι Τούρκοι που γνωρίζουν ότι όλα αμερικανικά οχήματα δεν θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ λόγω κόστους

Ενώ έχουμε πρόσφατη την ομολογία του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακαρ, ότι “δεν μπορούμε να πετάξουμε drone που αγοράσαμε χθες”, και μιλάμε ουσιαστικά lock down στην τουρκική αμυντική βιομηχανία με διάφορες μορφές και μεγέθη, οι Τούρκοι φέρονται να “τρέμουν” πιο πολύ από όλα, την μαζική μεταφορά αμερικανικού βαρέος τύπου εξοπλισμού στην Αλεξανδρούπολη, σε σχέση με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο τύπος τους μιλά για “βρώμικο σχέδιο” δίπλα στα τουρκικά σύνορα θεωρώντας ότι “οι Αμερικανοί δεν θα μεταφέρουν ξανά πίσω στις ΗΠΑ όλα αυτά τα άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, ελικόπτερα και άλλα οχήματα, μόλις περατωθούν οι “ασκήσεις” τους, αλλά θα κάνουν ότι και το 1991-2003, με την λήξη των πολέμων του Κόλπου, παραδίδοντας τα σε χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος.

Ο Τούρκος εμπειρογνώμονας ασφαλείας Μέτε Γιαράρ είπε για το θέμα αυτό: «Γιατί οι ΗΠΑ δημιουργούν μια βάση στην Ελλάδα; Ποιος είναι ο σκοπός της μεταφοράς όπλων, μήπως πρόκειται για βάσεις εναντίον της Τουρκίας;

Δεν μπορώ να πιστοποιήσω 100% ότι η βάση των Αμερικανών  είναι εναντίον της Τουρκίας, αλλά λέω ότι όλο αυτό γίνεται για να στηριχθεί η Ελλάδα.

Όταν βλέπεις τη θέση της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, την γειτνίασή της με την Τουρκία, όταν βλέπεις τη σημασία της πόλης “στα σχέδια της Τουρκίας”, και όταν βλέπεις άλλες διαδικασίες, τότε έχουμε άλλα σχέδια.

Τώρα τίθεται συνεχώς ένα ερώτημα, τι κάνει η Αμερική στην Αλεξανδρούπολη; Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση των Αμερικανών ότι όλα αυτά αφορούν άσκηση του ΝΑΤΟ. Είναι όντως έτσι, ή έχουμε κάτι διαφορετικό;

Τι αναζητούν τώρα οι Αμερικανοί στρατιωτικοί,οι  εμπειρογνώμονες και οι στρατηγοί εκεί στο λιμάνι της πόλης;
Κοιτάζουν τον τρόπο που στοιβάζεται ο εισερχόμενος εξοπλισμός, και το υλικό;

Γνωρίζουμε ότι η μεταφορά αυτών των οχημάτων από την Αμερική στην Αλεξανδρούπολη έχει ένα τεράστιο κόστος.

Στην πραγματικότητα, αυτό το κόστος είναι τόσο υψηλό που ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν πίσω όλον αυτόν τον εξοπλισμό που έφεραν στην περιοχή, όπως έκαναν και κατά τον πόλεμο του Κουβέιτ, όπου εκατοντάδες αμερικανικά οπλικά συστήματα παραδόθηκαν σε χώρες της περιοχής, διότι το κόστος της επιστροφής τους ήταν τεράστιο.

Δεν μιλάμε για πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, αφού αυτά επιστρέφουν στις βάσεις τους, ούτε για μαχητικά αεροσκάφη, αφού και αυτά επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Αλλά όταν φέρνεις τόσα τεθωρακισμένα, (πάνω από χίλια τεθωρακισμένα), πως γίνεται να τα πάρεις πίσω;

Όταν κοιτάξεις τον αριθμό, δεν νομίζω ότι αυτά τα οπλικά συστήματα θα επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ, και το πιθανότερο είναι να  παραμείνουν σε αυτήν την περιοχή, και αυτό θα το δούμε σε λίγο. Βλέπουμε επίσης τι έχουν παραδώσει δωρεάν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Μία απάντηση εδώ θα ήταν, ότι όταν έδιναν δωρεάν όπλα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όλα ήταν όμορφα, τώρα που οι ΗΠΑ δίνουν όπλα στην Ελλάδα, υπάρχει “πρόβλημα” εκεί στην Άγκυρα, η οποία είχε μάθει να περνούν οι εκβιασμοί της ακόμα και στις ΗΠΑ.

Όλα όμως αλλάζουν αφού οι Τούρκοι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο στην Δύση, και βγάζουν σήμερα που μιλάμε χάρτες με την «Μεγάλη Τουρκία», αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα στο διεθνές δίκαιο. 

Ακόμα όμως οι Τούρκοι δεν έχουν δει τίποτα, αφού θα έχει και συνέχεια η αμερικανική βοήθεια στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τόσο με δωρεάν στρατιωτικό υλικό, όσο και με την αγορά από την Ελλάδα αεροσκαφών F-35, η οποία θα αλλάξει τα πάντα στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, σε σχέση με την ανύπαρκτη βέβαια “Γαλάζια Πατρίδα” της Τουρκίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s