"Greek National Pride" blog

Όλο και πιο κοντά οι Spike NLOS για τα 4 σκάφη Mk V-Ειδική δύναμη κρούσης σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο


Τρομερή δύναμη στα χέρια του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κατά εχθρικών ενεργειών στην ΑΟΖ μας

Προμήθεια Κατευθυνομένων Βλημάτων για τον εξοπλισμό 4  Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου, “τρέχει” πιθανότατα το υπουργείο άμυνας.

Πρόκειται για το γνωστό ισραηλινής κατασκευής πυραυλικό σύστημα Spike NLOS που θα εγκατασταθεί στα ΣΑΠ τύπου Mk V.

“Σε εξέλιξη προγράμματα εξοπλισμού των ΣΑΠ Mk V με επιχειρησιακά συστήματα για αύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους και διερεύνηση των υφισταμένων δυνατοτήτων για την συμπλήρωση της οροφής Δομής Δυνάμεων με Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου”, δήλωσε ο υπουργός άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

Αυτό μεταφράζεται στην δημιουργία ειδικής δύναμης κρούσεως κατά εχθρικών στόχων σε θάλασσα αλλά και σε στεριά.

Οι ισραηλινοί πύραυλοι, εφόσον όλα ευοδωθούν, θα προσδώσουν στα σκάφη και στην διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων τρομερές δυνατότητες “απάντησης”, σε περίπτωση, ανακατάληψης μικρονήσου, ή βραχονησίδας, απειλής κατά ερευνητικού πλοίου, ή πλατφόρμας, ενώ με το βεληνεκές του θα τεθούν στο στόχαστρο πολλοί άλλοι στόχοι.

Επίσης τα σκάφη αυτά συνεργάζονται τέλεια με ελικόπτερα τύπου ROMEO, σαν αυτά που θα παραλάβουμε από τις ΗΠΑ, το επόμενο διάστημα.  

Τα «βατράχια» μας, όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν θα αποκτήσουν με τα σκάφη αυτά ένα τρομακτικό πλεονέκτημα κινήσεων στο Αιγαίο, αφού τα 25μετρα σκαριά τους μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες έως 65 κόμβων.

Η σχεδίαση τους, που παραπέμπει σε σχήμα V, τους εξασφαλίζει χαμηλό ίχνος στα αντίπαλα ραντάρ, ενώ η μεταφορική ικανότητα των 16 ατόμων με τον εξοπλισμό τους σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα καθιστούν ως ιδανικά μέσα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών. Σκάφη του ίδιου τύπου χρησιμοποιούν και οι NAVY SEALS των ΗΠΑ.

Έχουν  δύο κινητήρες diesel MTU-12V396-TE94 των 2.285 ίππων, δίδοντας μέγιστη αυτονομία της τάξης των 500ν.μ. Τα σκάφη μπορούν να μεταφέρουν εφόδια 24 ωρών για το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες και να μεταφερθούν με αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών ή στην ξηρά επί ειδικών ρυμουλκούμενων. 

Φέρουν 4 έστορες (2 ανά πλευρά) για την τοποθέτηση διαφόρων τύπων πολυβόλων των 7,62mm ή 12,7mm ή αυτόματων βομβιδοβόλων των 40mm. Στην πλώρη υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση σταθμού οπλισμού με βαρύ πολυβόλο ή ελαφρύ πυροβόλο των 20-30mm, ενώ τα σκάφη μπορούν να φέρουν για αυτοπροστασία εκτοξευτές (MANPADS) FIM-92 Stinger και να εξαπολύσουν μη επανδρωμένα θαλάσσια και εναέρια οχήματα. Τέλος, ο ηλεκτρονικός τους εξοπλισμός περιλαμβάνει πλήρη γκάμα συστημάτων ναυτιλίας και επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων συσκευών IFF και SATCOM.

Τα ταχύπλοα Mark V χρησιμοποιούνται από τους US Navy SEALS για την διείσδυση αλλά και αποχώρηση ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Ταχύτατα, αθόρυβα, με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ, θα είναι μια ωφέλιμη προσθήκη

Τα σκάφη παραχωρήθηκαν δωρεάν από το πλεόνασμα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.Βρίσκονται στον ναύσταθμο της Ελευσίνας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s