"Greek National Pride" blog

Πολεμικό Ναυτικό: Η λαμπρή γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής – Παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία


Πολεμικό Ναυτικό: Η λαμπρή γιορτή στο Μέγαρο Μουσικής - Παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Πολεμικό Ναυτικό: Τιμή και Δόξα στην ελληνική ναυτοσύνη – Ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη!

Τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο εορτάζει στις 06 Δεκεμβρίου το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τον Άγιο Νικόλαο να τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον ελληνικό χώρο από τους ανθρώπους της θάλασσας. Είναι προστάτης των ναυτικών, του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και των φτωχών.

Στο εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε το Πολεμικό Ναυτικό τονίζεται ότι «η αρχή του 21ου αιώνα βρίσκει το Πολεμικό μας Ναυτικό ισχυρό έτοιμο να υπερασπιστεί την εθνική μας ταυτότητα και κληρονομιά».

«6 Δεκεμβρίου ημέρα εορτής του θεματοφύλακα των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και του προστάτη του Αγίου Νικολάου» τονίζεται στο βίντεο του ΓΕΝ.

Το βίντεο καταλήγει με την υπενθύμιση ότι τη Δευτέρα είναι «ημέρα τιμής και Μνήμης των Ηρωών του Πολεμικού Ναυτικού που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και ανεξαρτησία του έθνους μας».

Την Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής μία λαμπρή εκδήλωση του Πολεμικού μας Ναυτικού, στην οποία τιμήθηκαν τα στελέχη του ελληνικού Στόλου, τα οποία 365 μέρες το χρόνο επιδεικνύουν την ελληνική σημαία σε όλα τα «καυτά» σημεία. Από τη Μαύρη θάλασσα μέχρι τον Περσικό κόλπο και από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, σε μια συγκινητική ομιλία ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό, μίλησε για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν, την υπομονή, τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση, τον καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Μάλιστα, ο πολύπειρος Αρχηγός ΓΕΝ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά και τις οικογένειες των πληρωμάτων που βρίσκονται εν πλω, υπομένοντας καρτερικά την επιστροφή των δικών τους ανθρώπων.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανός Πετράκης βράβευσε τους άνδρες και τις γυναίκες των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων, που κατά την κρίση του 2020 στάθηκαν με αποφασιστικότητα απέναντι στον τουρκικό στόλο, επιβεβαιώνοντας επί του πεδίου το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης, την μέγιστη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, την εμπαιρία και την ελληνική ναυτοσύνη. Όπως επισημάνθηκε, ορισμένες μονάδες έμειναν εν πλω ακόμα και 10 μήνες.

Στην εορταστική εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς κ. Νικόλαος Μανωλάκος (ΝΔ) ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ.κ. Φιλόθεος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Παναγιώτης Μηταράκης, ο Βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Διονύσιος Χατζιδάκης (ΝΔ), ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.

Στην εκδήλωση έδωσε ξεχωριστό τόνο ο Λαογραφικός Όμιλος Κρητών «Κουρήτες», ξεσηκώνοντας το κοινό με τις χορευτικές τους ικανότητες και την κρητική τους λεβεντιά

Την παράσταση έκλεψε η μπάντα του πολεμικού Ναυτικού, με τους Έλληνες τενόρους μάλιστα να εντυπωσιάζουν το κοινό, ενώ η τραγουδίστρια Ρένα Μόρφη ξεσήκωσε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s