"Greek National Pride" blog

Φοβούνται ελληνική ”απόβαση” οι Τούρκοι λόγω των 76 AAV-7 από ΗΠΑ-Επιβεβαίωση για ετοιμότητα του Τουρκικού πλοίου υποκλοπών


Αποτροπή κατά της Τουρκίας σημαίνει συνεχή αύξηση του κόστους κάθε πιθανής στρατιωτικής ενέργειας σε Έβρο-νησιά μας-Το τουρκικό πλοίο υποκλοπών σε ετοιμότητα δράσης σε Αιγαίο

Νέες ανυπόστατες κατηγορίες και μύθους δημιουργεί η τρομερή πραγματικά τουρκική προπαγάνδα, με την ανακοίνωση της παραλαβής από τις μονάδες των Ελλήνων Πεζοναυτών για την προμήθεια τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων AAV-7 από τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ).

Τώρα οι “ γείτονες“ εξυφαίνουν ήδη σενάρια για ….ελληνικές αποβατικές επιχειρήσεις απόβασης σε ‘τουρκικό έδαφος», κάτι που φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, και αφορά απλά σενάρια τουρκικής επιστημονικής φαντασίας.

“Η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια συνολικά 76 τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων AAV-7 από τις ΗΠΑ.

Τα AAV-7 που θέλει να αγοράσει ο ελληνικός στρατός, αφορούν οχήματα από το απόθεμα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, τα οποία  θα δοθούν ως μεταχειρισμένα.

Το ποσό που απαιτείται για κάθε όχημα που θα επαναφέρει στη ζωή είναι περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Αυτή η αγορά από την Ελλάδα, μαζί με άλλα κόστη, αναμένεται να κοστίσει συνολικά 150 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή θα γίνει μέσω Foreign Military Sales (FMS). Στόχος είναι τα οχήματα να παραμείνουν σε λειτουργία για συνολικά 10 χρόνια, ενώ όλες οι εγκρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δίνοντας αποβατικές δυνατότητες στον ελληνικό στρατό απειλώντας την Τουρκίας”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Κάθε AAV-7 μπορεί να μεταφέρει συνολικά 25 πεζοναύτες. Τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικά μέχρι κυματισμό επιπέδου 5.

Τα οχήματα αυτά μπορούν να διανύσουν 37 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να κάνουν αποβάσεις Πεζοναυτών έως ότου έρθουν τα αποβατικά πλοία πολύ κοντά στην ακτή.

Το κύριο μέλημα των Τούρκων είναι οποιαδήποτε πιθανή παρουσία τους σε οποιαδήποτε ελληνικό νησί, αφού  θέλουν τέτοιες δυνατότητες, μόνο, για την Ταξιαρχία πεζοναυτών τους στην Φώκαια της Σμύρνης, για ευνόητους λόγους.

Η ουσία όμως όλων των κινήσεων της Τουρκίας, είναι ότι βλέπει με μεγάλη ανησυχία την επαύξηση των δυνατοτήτων των Ελλήνων πεζοναυτών με αποβατικά ειδικά οχήματα AAV-7, αφού έτσι αυξάνεται το κόστος κάθε πιθανής…τουρκικής προσπάθειας απόβασης σε κάθε νησί του Αιγαίου, απλά και ξεκάθαρα σε συνδυασμό της παρουσίας των μικρών ελικοπτέρων KIOVA και άλλων όπλων που διασφαλίζουν την ελληνική κυριαρχία.

Επιβεβαίωση της ένταξης στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό του πλοίου υποκλοπών TCG Ufuk

Σύμφωνα με το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων janes.com, το τουρκικό πλοίο υποκλοπών με αυξημένες δυνατότητες TCG Ufuk,  του Τουρκικού Ναυτικού, εντάχθηκε στον τουρκικό στόλο και  τέθηκε σε…υπηρεσία με πεδίο δράσης το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πηγές της Janes, το TCG Ufuk (A 591) τέθηκε σε λειτουργία μυστικά τον Νοέμβριο, αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της τελετής.

Το νέο τουρκικό πλοίο σχεδιάστηκε από την STM και ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης βάσει σύμβασης που ανατέθηκε το 2017.

Το Ufuk βασίζεται σε σκαρί κορβέτας MilGem (κατηγορίας Ada) με   συνολικό μήκος 99 m, πλάτος 14,1 m και βύθισμα 3,6 m.

Έχει εκτόπισμα πλήρους φορτίου 2.400 τόνων και τελική ταχύτητα 18 kt. Σε αντίθεση με τις κορβέτες της κατηγορίας Ada, το Ufuk είναι οπλισμένο μόνο με πολυβόλα μικρού διαμετρήματος για αυτοπροστασία.

Διαθέτει ελικοδρόμιο που μπορεί να υποστηρίξει ελικόπτερα κλάσης 10 τόνων, αλλά δεν έχει υπόστεγο επί του σκάφους.Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν το δούμε στο Αιγαίο ή οπουδήποτε αλλού, αυτό θα αποτελεί προάγγελο πιθανών τουρκικών ναυτικών επιχειρήσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s