"Greek National Pride" blog

Τι “όπλα” οφείλει τελικά να αποκτήσει η Ελλάδα για πραγματική στρατηγική αποτροπή κατά της νεο-οθωμανικής Τουρκίας


Οποιαδήποτε αύξηση του ανθρώπινου κόστους σε περίπτωση επίθεσης θα κρατούσε τους Τούρκους στην “φωλιά τους”

Όλο αυτό που βιώνουμε με το εξοπλιστικό “κύμα” στην χώρα μας εδώ και μερικούς μήνες, είναι πρωτόγνωρο και κυρίως θυμίζει άλλες μακρινές εποχές.

Πολλοί Έλληνες πολίτες, ειδικοί και μη, εκφράζουν την άποψη τους σε κοινωνικά δίκτυα, κανάλια και εφημερίδες, για το τι επιτέλους οφείλει να διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις μας, για να κάψουν τον βήχα των Τούρκων, ώστε να μη διανοηθούν να προκαλέσουν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς ειδικούς, κάθε χώρα που βρίσκεται στην θέση της Ελλάδος, οφείλει να διαθέτει τα αποκαλούμενα “στρατηγικά όπλα”, εκτός τα τακτικά, ώστε να αυξήσει κατακόρυφα το ανθρώπινο και υλικό κόστος, κάθε επίδοξου εισβολέα.

Πρόκειται για ραντάρ τεχνολογίας AESA (Active Electronically Scanned Array) ELM-2084 MMR (Multi-Mission Radar), μέγιστης εμβέλειας 460 χιλιομέτρων περίπου, σε αποστολές επιτήρησης αέρος.

Το ραντάρ είναι πολλαπλών λειτουργιών επιτήρησης αέρος, αντιαεροπορικής άμυνας και εντοπισμού πυρών πυροβολικού, με 100 χιλιόμετρα μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού.

Σκοπός είναι η δυνατότητα εντοπισμού των τουρκικών δυνάμεων , από τα βάθη της Μικράς Ασίας, ώστε να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο αντίδρασης, σε κάθε ενδεχόμενο.

Β. Πυραύλους τύπου Κρούζ.

Πρόκειται για πυραύλους επί κινητού οχήματος με εμβέλεια 300 χλμ, για εξουδετέρωση κάθε πιθανής τουρκικής συγκέντρωσης δυνάμεων στις ακτές της Μικράς Ασίας και την Α.Θράκη.

Γ. Πυραύλους τύπου Κρούζ σε υποβρύχια και πολεμικά πλοία.

Μιλάμε για πυραύλους όπως ο γαλλικός SCALP NAVAL, αλλά και άλλοι οι οποίοι πυροδοτούμενοι είτε από υποβρύχια πλατφόρμα, είτε από μονάδα επιφανείας, θα μπορούσαν να επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα, σε περίοδο πολεμικής κρίσης στον «εχθρό», προκαλώντας τεράστιες απώλειες.

Δ. Αεροσκάφος 5ης γενιάς τύπου F-35.

Με την παρουσία 18-25 αεροσκαφών αυτού του τύπου προηγμένης τεχνολογίας, με τα ανάλογα πυραυλικά όπλα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, όλες οι εχθρικές εγκαταστάσεις και μονάδες οπουδήποτε εντός τουρκικής ενδοχώρας θα ήταν στόχος των αεροσκαφών μας, από ασφαλή απόσταση μάλιστα, αποτελώντας ένα μαχητικό τρόμο για την γειτονική χώρα.

Ε. Επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεγάλου και μεσαίου υψομέτρου με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων, βομβών και πυραύλων τύπου Κρουζ.

Τα μη επανδρωμένα αυτά οχήματα θα είχαν τρομερές δυνατότητες πλήγματος κατά εχθρικών στόχων, χωρίς να εκτεθεί ανθρώπινο προσωπικό, ενώ η μαζική χρήση τους με επιθέσεις κορεσμού θα κατέστρεφαν τους τουρκικούς πυραύλους S-400.

Πρόκειται σαφώς, για οπλικά συστήματα που κοστολογούνται με πολλά δις ευρώ, τα οποία η χώρα μας, δεν είναι σε θέση σε άμεσο χρονικό διάστημα να τα παραγγείλει και να πληρώσει.

Αν βρούμε όμως το κουράγιο και την δύναμη να ανακηρύξουμε ΑΟΖ, και να εκμεταλλευθούμε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης, τότε όλα αυτά τα στρατηγικά όπλα που απαιτείται να αγοράσουμε, θα γίνουν δικά μας, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι προσπαθώντας να το μπλοκάρουν.
Τι οφείλουμε να κάνουμε όμως με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο;

Νομίζουμε ότι στην απτή πραγματικότητα της σημερινής πολύ δύσκολης καταστάσεως με την Τουρκία, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, έχουν πετύχει έως τώρα, πραγματικούς άθλους σε τρομερά μικρό χρονικό διάστημα, στερούμενες κονδύλια, ανθρώπινο προσωπικό, εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης και φυσικά μιας μεγάλης πανδημίας.

Τηρείται το υπάρχον στρατιωτικό υλικό στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν για το ελληνικό κράτος, ενώ ενσωματώνουμε κάθε νέο οπλικό σύστημα εντάσσεται στο ελληνικό οπλοστάσιο, σε χρόνους ρεκόρ, και αυτό το αναγνωρίζουν “εχθροί” και “φίλοι”.

Όσο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, εκεί πάσχουμε δυστυχώς σοβαρά, για αυτό και αναμένουμε από ιδιωτικούς φορείς και ελληνικές αμυντικές εταιρείες, να “τραβήξουν το κάρο”, μαζί και τους υπόλοιπους προς την σωστή κατεύθυνση.

Επίσης σε όλα αυτά που αναφέρουμε, οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ότι κάποιοι ηγέτες της χώρας μας, άφησαν τον εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων, για μια ολόκληρη δεκαετία, σε πλήρη απραξία, πρώτα λόγω Γερμανών και μετά λόγω μνημονίων, ενώ οι Τούρκοι έκαναν μεγάλα άλματα την ίδια στιγμή, και αυτοί οι ίδιοι σήμερα κάνουν κριτική στο θέμα αυτό μιλώντας βέβαια εκ του ασφαλούς.

Άσχετα από κομματικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις του καθενός, όλα αυτά που πέτυχαν και θα πετύχουν και στο μέλλον  οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, το οφείλουν σε συντριπτικό ποσοστό, στο μόνιμο προσωπικό τους και φυσικά στους στρατεύσιμους, που έριξαν δεκάδες ώρες εργασίας, για να υπάρχει αυτή η εικόνα σήμερα και στο μέλλον, η οποία προσδίδει τεράστιο κύρος στην πολιτική της χώρας έναντι της Τουρκίας, η οποία είναι και ο κύριος αντίπαλος μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s