"Greek National Pride" blog

Αναγνώριση! Και Rafale και F-35-Οι καλύτεροι πιλότοι θα πετάνε τα καλύτερα μαχητικά-Τρομερή αεροπορική “μηχανή” η ελληνική ΠΑ στο ΝΑΤΟ


«Η παράδοση του F-35A, σε συνδυασμό με την ήδη τρέχουσα αναβάθμιση των μαχητικών 84 Lockheed Martin F-16C/D στο επίπεδο F-16V, μαζί με την παράδοση των μαχητικών Rafale, θα στείλει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατευθείαν στην κορυφή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, από πλευρά πολεμικής ικανότητας”, τονίζει Ολλανδός ειδικός

Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, η Ελλάδα μετά την παραλαβή των Rafale σε δύο εβδομάδες, θα ακολουθήσει αυτή των αεροσκαφών F-35, κατά πάσα πιθανότητα, δημιουργώντας μια τρομερή αεροπορική “μηχανή” στην ΝΑ Ευρώπη, πέρα κάθε αμφιβολίας.  

Οι απαραίτητες προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, όπου, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, και τα πρώτα έξι μαχητικά πολλαπλών ρόλων Dassault Rafale DG/EG θα φτάσουν στις 19 Ιανουαρίου 2022.

Η 114 Πτέρυγα μάχης θα αποσύρει τα Mirage 2000EGM/BGM μέχρι τα μέσα του 2022, μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας.

Αεροσκάφη F-35 στην δύναμη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Όσον αφορά το θέμα της εισαγωγής νέων αμερικανικών μαχητικών, αναφέρουν επίσης τα ολλανδικά ΜΜΕ,”κατά τη συνεδρίαση του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας του Κονγκρέσου των ΗΠΑ (NDAA) για το οικονομικό έτος 2022, εγκρίθηκε η παράδοση αεροσκαφών F-35A Lightning II στην Ελλάδα.

«ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει την εξουσία να επισπεύσει την παράδοση οποιουδήποτε μελλοντικού αεροσκάφους F-35 στην Ελλάδα μόλις η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά, με όρους και προϋποθέσεις που θα θέσει ο Πρόεδρος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις πιστοποίησης βάσει του άρθρου 36 του νόμου περί ελέγχου εξαγωγών όπλων».

Οι Ολλανδοί εκτιμούν ότι “ανοίγουν” διάπλατα οι πόρτες για την Ελλάδα να αποκτήσει αυτό το μαχητικό πέμπτης γενιάς.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την απόκτηση 24 αεροσκαφών F-35A Lightning II.

Τότε, αυτή η μεταφορά όπλων δεν εγκρίθηκε επίσημα, αλλά τώρα οι “πόρτες” στην κοινοπραξία F-35 είναι ορθάνοιχτες για την Ελλάδα.

«Η παράδοση του F-35A, σε συνδυασμό με την ήδη τρέχουσα αναβάθμιση των μαχητικών 84 Lockheed Martin F-16C/D στο επίπεδο F-16V, μαζί με την παράδοση των μαχητικών Rafale, θα στείλει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατευθείαν στην κορυφή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, από πλευρά πολεμικής ικανότητας”, τονίζει Ολλανδός ειδικός και αυτό κρατάμε τελικά.

Η απόφαση των Αμερικανών ουσιαστικά ακολουθεί το μοτίβο του τίτλου του άρθρου μας, αφού το αμερικανικό Πεντάγωνο, επιθυμεί οι Έλληνες πιλότοι με τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητες στην συμμαχία (τις οποίες ομολογούν » φίλοι και «εχθροί») ,θα πετάνε τα καλύτερα μαχητικά της εποχής μας, επ’ ωφελεία του ΝΑΤΟ φυσικά.

Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν οι επιτελείς των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι σαφώς και ρωτήθηκαν από τον Λευκό Οίκο0 για την Ελλάδα και τις δυνατότητες της πολεμικής μας αεροπορίας μετά τις επαφές σε Λάρισα και αλλού, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια, ειδικά ενόψει και των εξελίξεων σε Ουκρανία και Μεσόγειο.

Η χώρα μας οφείλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το άκρως ευνοϊκό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στις ΗΠΑ, και να αποσπάσει όσα περισσότερα οπλικά συστήματα δύνανται από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, για να ανανεώσει με λίγα χρήματα το δικό της οπλοστάσιο.

Άσχετα με το τι κάνουν και τι διαλαλούν οι Τούρκοι, ο δρόμος  του συνεχούς αμυντικού εκσυγχρονισμού για τις ΕΔ μας, είναι ο μοναδικός και ο πλέον ενδεδειγμένος, ότι και να δηλώνουν πολλοί και διάφοροι, που δεν ξέρουν τι ετοιμάζει η Άγκυρα εδώ και 20 χρόνια κατά της χώρας μας.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s