"Greek National Pride" blog

Το τραβάνε στα άκρα! Τουρκικά ΜΜΕ «στρώνουν το έδαφος» για σοβαρή κρίση Ελλάδας-Τουρκίας


Σε λίγες ημέρες είναι η «επέτειος» της κρίσης των Ιμίων το 1996, οπότε και αναμένουμε κορύφωση της προσπάθειας δημιουργίας έντασης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Η Τουρκία συλλαμβάνει τρομοκράτη  του PKK που εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα να σχεδιάζει επιθέσεις». Αυτός είναι ο τίτλος  σημερινού άρθρου φιλοερντογανικής εφημερίδας, με τον οποίο βάλλεται η χώρα μας για δήθεν εκπαίδευση τρομοκρατών

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε δύο τρομοκράτες του PKK που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην επαρχία Μερσίνης της Τουρκίας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μερσίνης, ο τρομοκράτης, που ταυτοποιήθηκε ως Ζ.Κ. είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία μέσω Ελλάδας και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση στη Μερσίνα.

Ο άλλος τρομοκράτης, που ταυτοποιήθηκε ως Α.Γ., είχε παράσχει βοήθεια στον Ζ.Κ, ενώ βρέθηκαν και οι δύο στην ίδια διεύθυνση, η οποία φέρεται να χρησίμευε ως τρομοκρατικός πυρήνας στην πόλη.

Ο τρομοκράτης Ζ.Κ. είχε λάβει εκπαίδευση στα στρατόπεδα YPG/PKK στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören (DHA).

Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι είναι αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το DHKP-C και το PKK.

Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς προσφύγων στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα του αιτούντος άσυλο, ειδικά τη δεκαετία του 1980.

Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 εν μέσω πιέσεων από την Τουρκία, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για τους τρομοκράτες του DHKP-C.

Η Τουρκία έχει εντείνει τον αγώνα της κατά των τρομοκρατών του PKK με τις δυνάμεις ασφαλείας να πραγματοποιούν αντιτρομοκρατικές επιδρομές και επιχειρήσεις για να εκκαθαρίσουν τρομοκράτες και να λογοδοτήσουν όσους τους υποστήριξαν.

Κατά τη διάρκεια της επί δεκαετίες τρομοκρατικής εκστρατείας του εναντίον της Τουρκίας, το PKK ,που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υπεύθυνο για το θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο τουρκικό φιλοερντογανικό ΜΜΕ με προγενέστερο άρθρο του στις 15 Δεκεμβρίου 2021 με τίτλο «Τρομοκράτες εκπαιδεύονται στην Ελλάδα για να περάσουν στη Συρία και το Ιράκ», στρέφεται και πάλι κατά της Ελλάδος για υποτιθέμενη εκπαίδευση τρομοκρατών, αναφέροντας:

«Οι τρομοκράτες του Εξελικτικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μέτωπου (DHKP-C) πρόκειται να εκπαιδευτούν στο Λαύριο της Ελλάδας και στη συνέχεια θα περάσουν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Μία ομάδα τρομοκρατών θα σταλεί στο βόρειο Ιράκ για να ενταχθεί στο PKK, ενώ μια άλλη ομάδα θα περάσει στη Συρία για να ενταχθεί στη συριακή πτέρυγα του PKK, YPG, ανέφεραν οι πηγές 

Πρόσθεσαν ότι η κίνηση υποδηλώνει τη σαφή υποστήριξη του DHKP-C στην τρομοκρατική οργάνωση PKK.

Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι είναι αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το DHKP-C και το PKK. Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς προσφύγων στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα του αιτούντος άσυλο, ειδικά τη δεκαετία του 1980.

Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 εν μέσω πιέσεων από την Τουρκία, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο πρωταρχικός προορισμός για τους τρομοκράτες του DHKP-C.

Το DHKP-C είναι υπεύθυνο για μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης το 2013 στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας.

Η ομάδα έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα.

Η τρομοκρατική ομάδα επιδιώκει μια ακροαριστερή ιδεολογία και πραγματοποιεί ενεργά επιθέσεις και δολοφονίες στη χώρα από τη δεκαετία του 1980, αλλά η εκστρατεία βίας της κατέπεσε όταν αντιμετώπισε το μπαράζ αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της Τουρκίας. Οι πιο δημοφιλείς επιθέσεις του DHKP-C περιλαμβάνουν μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Άγκυρα το 2013 και τη δολοφονία ενός εισαγγελέα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης το 2015.»

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Τα παραπάνω δύο άρθρα του ίδιου Ερντογανικού ΜΜΕ είναι άκρως προπαγανδιστικά σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλιματος έντασης αλλά και συκοφάντησης της χώρας μας για υπόθαλψη της τρομοκρατίας

Ο αρθρογράφος μάλιστα του άρθρου της 15ης Δεκεμβρίου 2021 αυτοδιαψεύδεται μέσα από το ίδιο του το άρθρο στο οποίο αναφέρει  αρχικά για εκπαίδευση που υποτίθεται ότι λαμβάνουν οι τρομοκράτες στο Λαύριο, ενώ λίγο ποιό κάτω στο ίδιο άρθρο αναφέρει ότι ο καταυλισμός προσφύγων στο Λαύριο έκλεισε το 2013….

Τα εν λόγω δημοσιεύματα έρχονται σε μια περίοδο όπου  άλλα δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ , αλλά και Τούρκοι Υπουργοί με μπροστάρηδες τον ΥΠΕΞ και κυρίως τον ΥΠΑΜ Ακάρ,  με πύρινες και συκοφαντικές δηλώσεις «στρώνουν το έδαφος» για δημιουργία κρίσης με την Ελλάδα

Πρόσφατα μάλιστα είχαμε επανάληψη προκλήσεων στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό, ενώ με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας μας στη Γαύδο,  τουρκικό ΜΜΕ που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανέφερε ότι η επίσκεψη της   «επιδεικνύει κυριαρχία στα «τουρκικά νησιά» που βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή»». 

Υπενθυμίζουμε ότι σε λίγες ημέρες είναι η «επέτειος» της κρίσης των Ιμίων το 1996, οπότε και αναμένουμε κορύφωση της προσπάθειας δημιουργίας έντασης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο σκέψης του Ερντογάν, ο οποίος πάντα επιχειρεί να διασυνδέσει με ημερομηνίες του παρελθόντος που πλήττουν τον Ελληνισμό, νέες προκλήσεις σε βάρος μας, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι 30-31 Ιανουαρίου η Τουρκία θα προβεί σε σοβαρή προκλητική ενέργεια

Σε αυτό συνηγορεί άλλωστε και το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ευρισκόμενος πίσω στις δημοσκοπήσεις, έναντι των πιθανών  υποψήφιων αντιπάλων του για την Προεδρία  στις προσεχείς εκλογές, είτε  του Δημάρχου της  Άγκυρας , είτε του Δημάρχου της  Κωνσταντινούπολης που πρόσκεινται στο κόμμα της αντιπολίτευσης

Συνεπώς ο Ερντογάν είναι πολύ πιθανό τις συγκεκριμένες ημερομηνίες να προβεί σε  συμβολική ενέργεια σε βάρος μας σε μια προσπάθεια να επανακάμψει δημοσκοπικά, «τραβώντας» τον τουρκικό λαό μακριά από την σκληρή του καθημερινότητα και τα τεράστια οικονομικά προβλήματά του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s