"Greek National Pride" blog

Ήγγικεν η ώρα! Στα γαλλικά ναυπηγεία για τις Belharra o υπουργός Άμυνας-Μια το 2024, δύο το 2025-Τι ειπώθηκε για τις κορβέτες (Βίντεο)


Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας είπε πως θα παραδοθούν μια φρεγάτα στο Πολεμικό μας Ναυτικό το 2024, δύο το 2025-Παρλί: Μαζί για την ασφάλεια της Μεσογείου με σταθερή στρατιωτική παρουσία -Παναγιωτόπουλος: Πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική οι κορβέτες Gowind

«Απόψε επισκεφθήκαμε με την Γαλλίδα ομόλογό μου τα ναυπηγεία Naval Group, όπου θα ναυπηγηθούν οι Φ/Γ FDI Belharra, τις οποίες θα προμηθευτεί το Εληνικό Ναυτικό» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η υπουργός των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Florence Parly, βρέθηκε λοιπόν σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στη Λοριάν μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της, για να επισκεφθούν το εργοτάξιο της φρεγάτας.

Υπενθυμίζεται πως σε τελευταία συνέντευξή του ο Έλληνας υποyργός είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις φρεγάτες σημειώνοντας πως «για να σωθεί η Group Naval προσέφερε σε μια τιμή ευκαιρίας τις 3 Belharra στην Ελλάδα», ενώ ανέφερε επίσης πως αυτές τις μέρες κρίνεται για τις κορβέτες.  Είπε ακόμη πως επίκειται ταξίδι στην Γαλλία (το σημερινό) που μπορεί να επιφέρει και το «κλείσιμο» της συμφωνίας για τις Κορβέτες, «αν το Πολεμικό Ναυτικό κρίνει πως η γαλλική πρόταση είναι η επικρατέστερη, αυτές τις μέρες θα κριθεί, γιατί υπάρχει και η ολλανδική και η ιταλική»

«Είναι τιμή μας να υποδεχόμαστε τη Γαλλίδα Υπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων Florence Parly και τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας στην τοποθεσία μας στο Lorient.  Μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τις εγκαταστάσεις που είναι αφιερωμένες στην 1η ψηφιακή εγγενή φρεγάτα, τη φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης (FDI). 
Η μονάδα μας Naval Group Lorient είναι ο συνολικός σχεδιαστής και συναρμολογητής του πλοίου (συνολική σχεδίαση, κατασκευή γάστρας, συστήματα πλατφόρμας και πλοήγησης, δοκιμές, …). Περισσότεροι από 600 άνθρωποι εργάζονται με πλήρη απασχόληση σε αυτό το πρόγραμμα στην τοποθεσία Lorient (περισσότεροι από 1200 άνθρωποι σε όλες τις τοποθεσίες μαζί)»
 αναφέρεται μεταξύ άλλων. 

Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας είπε πως θα παραδοθούν μια φρεγάτα στο Πολεμικό μας Ναυτικό το 2024, δύο το 2025 και μίλησε για μια νέα σελίδα στην στρατηγική συμμαχία Παρισίου-Αθήνας. 

H Γαλλίδα υπουργός μίλησε και για την παραλαβή των 6 Rafales σε λίγες μέρες από την χώρα μας, και για την ευρύτερη γαλλοελληνική συνεργασία και για την ευρωπαϊκή στρατηγική ασφαλείας. «Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση και πιστεύω πως είμαστε στο σωστό μονοπάτι» τόνισε η κα Παρλύ.  Έκανε επίσης λόγο για σταθερή στρατιωτική παρουσία στην Μεσόγειο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην επιχείρηση ΚΠΑΑ στη Μεσόγειο, την EUNAVFOR MED IRINI για να «χτίσουμε μια ακόμη πιο δυνατή άμυνα αύριο». Αυτή η στρατηγική συμμαχία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας είναι σημαντική για την σταθερότητα στη νΜεσόγειο» πρόσθεσε, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως ¨»η άμυνα ξεκινάει στο εξωτερικό, στην θάλασσα, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε την στρατηγική ναυτική μας συνεργασία παρά στη Βρέστη(σ.σ. Συμβούλιο υπουργών Άμυνας)» 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του αναφερόμενος στο στοχευμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις:

«Αλλάζει σελίδα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εισέρχονται έτσι σε μία νέα εποχή, που επιβάλλουν οι καιροί και οι απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ για τις κορβέτες Gowind είπε πως έιναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s