"Greek National Pride" blog

Τελικά τι έχει δημιουργηθεί στο αμυντικό Τόξο Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος; «Γκριζάρουμε» τα σύνορα μας με δομές φιλοξενίας


Μέγα θέμα για την εσωτερική ασφάλεια η δημιουργία δομών στον νοητό άξονα Κω-Λέρο-Σάμο-Χίο-Λέσβος-Έβρος

Ηχώρα μας επεκτείνει δομές φιλοξενίας μεταναστών σε πολλές περιοχές, (πρόσφατα ανεπιτυχώς στο Φυλάκιο Έβρου, μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα), ενώ κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε και στην Χίο που αποτελεί νησί “πρώτης γραμμής” με την Τουρκία.

Image
Όσοι στήνουν ισλαμουπόλεις στη γραμμή άμυνας της πατρίδας μας είναι «ανθρωπιστές». Όσοι προτείνουν δομές σε ακατοίκητα νησιά (μέχρι την απέλαση) είναι «φασίστες». Το καταλάβαμε.

Κω-Λέρο-Σάμο-Χίο-Λέσβος-Έβρος συνθέτουν ένα σύμπλεγμα δομών μεταναστών, τα οποία ουσιαστικά, συνιστούν ένα μελλοντικό πρόβλημα για την ασφάλεια των συνόρων μας.

Η  Ε.Α.Α.Σ., με πρόσφατη ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε πριν από περίπου ένα έτος, στις 7/01/2021, είχε καταδικάσει το άνοιγμα «Κερκόπορτας» στον Έβρο και την πιθανότητα επέκτασης «της υφισταμένης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος σε μόνιμη δομή φιλοξενίας τους, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές».

Επίσης πολλοί φορείς και ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ενέχει το όλο σχέδιο ενός ιδιότυπου “τόξου”, από τον Έβρο  έως την Κω, από δομές που φιλοξενούν ναι μεν απελπισμένους ανθρώπους, αλλά μέσα στους οποίους ενδέχεται να φιλοξενούνται και πρώην μαχητές του ISIS, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων στον ελληνικό τύπο, και παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Αιγύπτιου προέδρου ΑΛ Σίσι.   

Οι εξελίξεις αυτές στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αποφασίστηκε η δημιουργία μικρών πόλεων κατά βάση ισλαμικών μη αποκλειομένων των εξτρεμιστικών στοιχείων, δημιουργούν μεγάλη ανησυχία για την στρατιωτική ασφάλεια των περιοχών αυτών, μελλοντικά.

Η πολιτεία στον Έβρο δημιούργησε έναν ισχυρό φράχτη κατά μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία, με έμφαση σε περιοχές όπου ο Έβρος δεν αποτελεί φυσικό σύνορο των δύο χωρών, τοποθέτησε κάμερες, και προέβη σε ενίσχυση των περιπόλων μας και μια άλλη σειρά μέτρων ασφαλείας.

 Ωστόσο  κυκλώματα διακινητών τα οποία δρουν  υπό την ανοχή  και στήριξη της Τουρκίας, διαπιστώθηκε ότι μεταφέρουν τους μετανάστες και από την παρέμβρια περιοχή της Τουρκίας στη Βουλγαρία και από εκεί κινούνται παράλληλα με την ελληνική μεθόριο μέχρι την οροσειρά της Ροδόπης.

Σύμφωνα με πρόσφατες  πληροφορίες  οι οποίες προέρχονται από  ανοιχτές πηγές και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, μετά το τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού που έχει δραστηριοποιηθεί εδώ και μήνες με έδρα το Σουφλί και καλύπτει την περιοχή τους για εντοπισμό και σε άμεση συνεργασία με την αστυνομία συλλήψεις λαθρομεταναστών, θα υπάρξει εγκατάσταση και δεύτερου τμήματος στο Μεγάλο Δέρειο.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι πολυσύνθετο, και οι Τούρκοι ενδεχομένως να έχουν άλλα, πολύ πιο ύποπτα σχέδια κατά της χώρας μας, με Σομαλούς, Σύριους, και άλλους μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ερντογάν που δήλωσε πρόσφατα ότι μπορεί να “ανοίξει τις θύρες” κατά της Ελλάδος. 

Το τι πρέπει να πράξουμε αφορά κυρίως θέμα ειδικών και του στρατού μας, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απασχολείται και με αυτά τα ζητήματα, αφού η αποστολή του είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας.

Προτάσεις όπως η δημιουργία δομών σε ακατοίκητα νησιά ή αλλού πρέπει να εξετασθούν εκ νέου, ενώ στο θέμα θα πρέπει να πιέσουμε και την ΕΕ, η οποία κατανόησε το πρόβλημα κατά την πρόσφατη κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Τέλος επισημαίνουμε ότι το όλο ζήτημα θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα καίρια, τόσο ως Ελλάδα όσο και ως ΕΕ, και η λύση θα πρέπει να δοθεί κάποια στιγμή επιτέλους συνολικά, με υπεύθυνη πολιτική και όχι αποσπασματικά.   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s