"Greek National Pride" blog

Ισραηλινή ομάδα υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους κατά Τουρκίας! Ελλάδα-Ισραήλ-Γαλλία “φυλακίζουν” την Άγκυρα στην Α.Μεσόγειο


Ελλάδα, Γαλλία και Ισραήλ προετοιμάζουν σχέδιο Β κατά της Τουρκίας στη Α.Μεσόγειο

Για παγκόσμια κυριαρχία ομιλεί τουρκική εφημερίδα με απαρχή  φυσικά την Α.Μεσόγειο που είναι και ο άμεσος στόχος της Άγκυρας, στοχοποιώντας Γαλλία, Ελλάδα, αλλά και Αίγυπτο, Ισραήλ.

“Η επιρροή της Τουρκίας, η οποία αυξάνεται και δυναμώνει, και φαίνεται πιο καθαρά στην Ευρώπη. Οι κραυγές κατά της «Τουρκίας», που ακούγονται πρόσφατα από χώρες όπως η Ελλάδα και η Γαλλία, αποκαλύπτουν ότι κάνουμε καλά την δουλειά μας.

Απέναντι στη δύναμη της Τουρκίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στην αμυντική βιομηχανία, αυξάνει τους φίλους της με την ενεργό εξωτερική της πολιτική, εξάγει τα προϊόντα στα εργοστάσιά της που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και παράγουν εργατικό δυναμικό σε όλο τον κόσμο, ευρίσκονται Αθήνα και Παρίσι.

Η Valerie Pecresse, υποψήφια για την προεδρία στην Γαλλία δήλωσε: «Δεν θέλουμε να εξαρτιόμαστε από τις ΗΠΑ, ούτε να είμαστε όμηροι της Τουρκίας».

Γάλλος Πρόεδρος Ε. Μακρόν: «Η Τουρκία δεν πρέπει να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία».

Το Γερμανικό Αριστερό Κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού ανέφερε το επιχείρημά του για τον τερματισμό της πώλησης όπλων, υποσχόμενο να «τερματίσει τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για τους Πρόσφυγες».

Αξιολογώντας τον πανικό της Ευρώπης ο Τούρκος ειδικός εξωτερικής πολιτικής Δρ. Abdulkadir Şen εξέφρασε τα εξής:

«Υπάρχει φόβος για τους Τούρκους στην Ευρώπη από τον Βυζάντιο και τις Σταυροφορίες. Ο φόβος αυτός των Ευρωπαίων κληρονομήθηκε από τους Σελτζούκους και τους Οθωμανούς, και υπήρχε πάντα στη Δύση.

Βλέπουμε ένα τουρκικό και μουσουλμανικό μίσος στην εσωτερική πολιτική της ΕΕ, καθώς το Bayraktar και άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας δείχνουν την επιρροή τους στο Καραμπάχ, τη Λιβύη, τη Συρία και την Αιθιοπία, προκαλώντας ανησυχία στη Δύση.

Η Τουρκία έχει οικονομικά προβλήματα, ενώ δεν διαθέτει  αυτάρκεια σε προϊόντα όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Για το λόγο αυτό, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Ελλάδα και η Κύπρος, ούτε οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να “φυλακίσουν” την Τουρκία στη Μεσόγειο γίνονται αποδεκτές και η Άγκυρα συγκεντρώνει σοβαρή στρατιωτική ισχύ στην περιοχή, από υποβρύχια μέχρι φρεγάτες, για να αλλάξτε αυτή την ισορροπία.

Η Τουρκία δεν είναι η χώρα που ήταν πριν από 20 χρόνια, αφού έχει αναπτύξει πολύ την εθνική της αμυντική βιομηχανία.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar, και οι εταιρείες Aselsan και TAI έδωσαν στην Τουρκία ένα σημαντικό ατού. Αυτός το ατού έχει ενοχλήσει τις χώρες που κανονικά θα έπρεπε να είμαστε καλοί γείτονες.

Θα μπορέσει η Ελλάδα, που δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα ​​με την Τουρκία, να κάνει οτιδήποτε;


Ευρώπη και Ελλάδα πρέπει να απαλλαγούν από τα ακραία εθνικιστικά αισθήματα.

Οι επιφυλάξεις χωρών όπως η Γαλλία είναι επίσης αβάσιμες. Ακολουθούν λανθασμένες πολιτικές τόσο κατά της Τουρκίας όσο και των πρώην αποικιών τους στην Αφρική, εξαιτίας αδίστακτων κυβερνώντων όπως ο Μακρόν”, καταλήγει ο ίδιος.

Αυτό που είναι κατανοητό είναι ότι η Άγκυρα ετοιμάζει αυτή την μεγάλη στρατιωτική δύναμη, με στόχο να κυριαρχήσει στην Α.Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, υφαρπάζοντας κοιτάσματα που δεν τις ανήκουν, και επιβάλλοντας μια οθωμανική κυριαρχία “ ειρήνης” σε όλες τις χώρες της περιοχής.

Το Ισραήλ για τον λόγο αυτόν προμηθεύεται Έξι υποβρύχια που θα εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz ανέφερε ότι η χώρα θα προμηθευτεί νέα υποβρύχια από την Γερμανία, τα οποία «θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητες του ναυτικού και θα συμβάλουν στην υπεροχή του Ισραήλ στην ασφάλεια στην περιοχή», υπονοώντας τις πολλαπλές ικανότητές τους.

Η συμφωνία με την γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems, για την προμήθεια τριών νέων προηγμένων υποβρυχίων για το Ισραηλινό Ναυτικό σηματοδοτεί ένα βασικό ορόσημο στην εξέλιξη του στόλου του Ισραήλ, ο οποίος θα αποτελείται από έξι υποβρύχια.

Σε μια πραγματικότητα στην οποία οι αντίπαλοι του Ισραήλ είναι εξοπλισμένοι με πυραύλους (Ιράν-Τουρκία), τους δίνει την δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε χερσαίο σημείο του κράτους.

Τα νέα ισραηλινά υποβρύχια κλάσης DAKAR αναμένεται να μεταφέρουν επί του σκάφους και βαλλιστικούς πυραύλους αλλάζοντας την πορεία των τουρκικών σχεδίων στην Α.Μεσόγειο.

Η κατηγορία των υποβρυχίων πήρε το όνομά της από το INS Dakar, ένα ντιζελοηλεκτρικό ισραηλινό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1968 στη Μεσόγειο.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Benny Gantz σημείωσε ότι τα νέα σκάφη «θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητες του ισραηλινού ναυτικού και θα συμβάλουν στην υπεροχή του Ισραήλ στην ασφάλεια στην περιοχή» – υπονοώντας τις πολλαπλές ικανότητές τους, που θα περιλαμβάνουν την ικανότητα να παραμείνουν βυθισμένα για μεγαλύτερες περιόδους, να συγκεντρώνουν πληροφορίες από τις ακτές του εχθρού και να χτυπούν στόχους βαθιά στο εχθρικό έδαφος ή στη θάλασσα”.

Κάθε ισραηλινό υποβρύχιο θα μπορεί όχι μόνο να κινείται κρυφά προς εχθρικά κράτη, να συλλέγει πληροφορίες και να χτυπά στόχους με μεγάλη ακρίβεια, αλλά θα χρησιμεύει και ως θεμελιώδης πυλώνας της πυρηνικής αποτρεπτικής στάσης του Ισραήλ και της ικανότητας δεύτερου χτυπήματος.

Τα ισραηλινά υποβρύχια μετατρέπονται σε μια σύγχρονη δύναμη κρούσης λόγω των stealth δυνατοτήτων τους, την περίοδο που όλες οι σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις παγκοσμίως, θεωρούν το όπλο αυτό ως “πλατφόρμα” για αποστολές που συνδέονταν πιο παραδοσιακά με μονάδες επιφανείας στο παρελθόν.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η όλη κατάσταση με τις απειλές των Τούρκων κλιμακώνεται επικίνδυνα και ίσως σύντομα να έχουμε ραγδαίου τύπου κρίση στην περιοχή μας.  

“Το Ισραήλ πρέπει να παρακολουθεί στενά τις πυρηνικές φιλοδοξίες και τη ναυτική ισχύ της Τουρκίας, δεδομένης της επιθετικής στάσης και της εχθρότητας της Άγκυρας.

Η Δύση δεν μπορεί πλέον να εμπιστευτεί την Τουρκία καθώς  η Άγκυρα υιοθετεί αυξανόμενες εθνικιστικές τάσεις και μια πολεμική ρητορική.

Επιπλέον, το Ισραήλ θα πρέπει να σηματοδοτήσει την ετοιμότητά του να χρησιμοποιήσει βία κατά των τουρκικών απειλών για ζωτικά συμφέροντα», ανέφερε προ μηνών ανάλυση που εκπονήθηκε από τον Δρ. Hay Eytan Cohen Yanarocak, ειδικός σε θέματα Τουρκίας στο Ινστιτούτο Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ, και η εκτίμηση αυτή συνεχίζει να ισχύει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s