"Greek National Pride" blog

Ισραηλινό IRON DOME θα προστατεύει τον εναέριο χώρο της Ελλάδος- Οποιαδήποτε “σύγκρουση” στην Ουκρανία θα «φέρει» Τούρκους στο Αιγαίο


Η Ελλάδα ταυτόχρονα σχεδιάζει στόλο επιθετικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στα πρότυπα του Ισραήλ

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, (η πολιτική ηγεσία αναζητά τρόπους να σωθεί από την οικονομική κρίση), στις πληροφορίες περί απόκτησης δύο διαφορετικών συστημάτων προστασίας από το Ισραήλ έναντι τουρκικών πυραύλων και UAV.

Η απάντηση της Ελλάδας στα τουρκικά σχέδια  σχεδιάζεται εδώ και καιρό, αλλά όλα επισπεύδονται πλέον λόγω της κλικαμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας. Τα αμυντικάσυστήματα που εξετάζονται είναι ισραηλινής προέλευσης και προέρχονται από την ίδια εταιρία.

Οι τουρκικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα εξετάζει την περίπτωση αγοράς συστημάτων του γνωστού ισραηλινού συστήματος Iron Dome Air Defense System (Iron Dome) και το άλλο είναι το «Drone Dome».
Για το θέμα τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε πλήρως για τα συστήματα αυτά κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Τονίζουμε ότι για παράδειγμα, το σύστημα «Drone Dome». θα μπορούσε να διακόψει την επικοινωνία τουρκικών UAV με τους σταθμούς με τους οποίους είναι συνδεδεμένα, ενώ  υποστηρίχθηκε ότι το σύστημα «Iron Dome» θα μπορούσε να παρέχει προστασία τόσο από UAV όσο και από πυραύλους.

Υπενθυμίζουμε ότι με εντολή της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας, εδώ και μεγάλο διάστημα κάτω από μυστικότητα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί στόλο UAV όλων των τύπων, με προτεραιότητα τα επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.  

Παράλληλα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημιούργησε πρόσφατα το πρώτο της εξειδικευμένο τμήμα πυρομαχικών για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Η κίνηση είναι μέρος της προσαρμογής του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης του μέλλοντος, όπου τα UAV θα διαδραματίσουν έναν  κυρίαρχο ρόλο.

Σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός στρατός παραλαμβάνει συνεχώς δεκάδες βαρέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μέχρι το τέλος του 2021, στο πλαίσιο της αυξανόμενης ενσωμάτωσης των συστημάτων αυτών σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση αυτού του τύπου συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ, προκαλεί φόβους στην Άγκυρα, τόσο για τις αγορές σύγχρονων ισραηλινών αμυντικών προϊόντων από την Αθήνα, όσο και στο ενδεχόμενο συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία.

Ο τρόμος μεγαλώνει στο τουρκικό γενικό επιτελείο και στον τομέα των πληροφοριών και των διευκολύνσεων Ισραήλ και Ελλάδος, ενώ η υπογραφή μιας ισχυρής αμυντικής συμφωνίας, θα άλλαζε τα πάντα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Εκτιμάται ότι η Ελλάδα γνωρίζοντας τις κυοφορούμενες εξελίξεις προχώρησε με το πρώτο ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένο όχημα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει με συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών και νέα μοντέλα UAV, με την βοήθεια των ελληνικών πανεπιστημίων.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είναι το κύριο εργαλείο, το οποίο θα διαμορφώσει το νέο πεδίο μάχης και στις Τρεις διαστάσεις, ειδικά στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου.       

Η πολιτική αντιπαλότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας αυξάνεται

Παρ’όλη την παρουσίαση της ενωμένης τουρκικής αντιπολίτευσης και του ποσοστού 65% που λαμβάνει σε δημοσκοπήσεις, ο Ερντογάν δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία το 2023 ή νωρίτερα, και για αυτό είναι ικανός να προκαλέσει κρίση τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο εσωτερικό με κύμα φυλακίσεων, εκδίδοντας διάταγμα έκτακτης ανάγκης.

Το σίγουρο είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν σε οποιαδήποτε έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, θα επέμβει σε Αιγαίο και Μεσόγειο, κατά του ελληνισμού, παίζοντας το χαρτί του “χρήσιμου συμμάχου” στην δύση.
Η Άγκυρα θα επιτρέψει την διευκόλυνση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στην Μαύρη Θάλασσα από τα λιμάνια σε Τραπεζούντα και Σινώπη, ενώ θα θέσει τα υποβρύχια της, και τα πολεμικά της, στην διάθεση της συμμαχίας, με ανταλλάγματα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Μόνο μια ενωμένη και αποφασιστική στάση της Ελλάδος, θα αντικρούσει αυτά τα σχέδια, τα οποία αντιπολίτευση και ΑΚΡ επεξεργάζονται στην Άγκυρα…απο κοινού, άσχετα των πολιτικών αντιθέσεων μεταξύ τους. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s