"Greek National Pride" blog

Τούρκος σύμβουλος Ερντογάν: «Μας ωθούν σε τουρκο-ρωσικό πόλεμο-Θα το δοκιμάσουν!»-Έρχεται πιθανό “επεισόδιο” στην Μ.Θάλασσα


Τουρκικοί εθνικιστικοί κύκλοι μιλούν για αφόρητες πιέσεις και σχέδιο της δύσης για πρόκληση ρωσο-τουρκικού πολέμου για την αποδυνάμωση και των δύο χωρών

Ενώ τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στον άγριο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο αρχισυντάκτης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, και σύμβουλος του Ερντογάν, İbrahim Karagül, μίλησε για επερχόμενο ρωσο-τουρκικό πόλεμο.

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σίγουρα θα το δοκιμάσουν». Η Τουρκία ποτέ δεν εμπιστεύεται ή δεν θα εμπιστευτεί τη Δύση. Καμία χώρα στη θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να οικοδομήσει τέτοια εμπιστοσύνη. Γιατί όσα ζήσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια αξίζουν χίλια χρόνια.

Στην πραγματικότητα, είναι μια επανάληψη αυτού που ζήσαμε στην Ανατολία πριν 100 χρόνια, μεταφερόμενα στον 21ο αιώνα.

Από την ημέρα που μπήκαμε στην Ανατολία, από τότε που αντιμετωπίσαμε το Βυζάντιο, αυτή η μοίρα δεν άλλαξε ποτέ. Αντιμετωπίζουμε ακόμα το ίδιο “Βυζάντιο”.

Οι δυτικοί δεν έπαψαν ποτέ να μας βλέπουν ως απειλή. Τώρα  επαναλαμβάνεται το ίδιο. Η Τουρκία βγήκε από την κηδεμονία της δύσης, ξύπνησε, συνήλθε, χάραξε τον δρόμο της, ξεκίνησε να κινείται έξω από τις σφαίρες κυριαρχίας ΗΠΑ και Ευρώπης.

Αμέσως όμως η χώρα μας οριοθετήθηκε ως απειλή από τους δυτικούς, παρόλο που βρίσκεται εντός δυτικών θεσμών και συμμαχιών. Και πάλι, η ιστορία των συγκρούσεων επέστρεψε.

Η παγίδα ενός νέου Κριμαϊκού πολέμου είναι υπαρκτή.

Ενώ ζήσαμε όλα αυτά που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ξαφνικά ξέσπασε η ουκρανική κρίση. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, που μόλις χθες έκαναν παρεμβάσεις και είχαν ανακοινώσει το σχέδιό τους να «βάλουν φρένο στην Τουρκία», άλλαξαν ξαφνικά στάση.

Μεταπήδησαν στο μοντέλο ενός νέου Κριμαϊκού Πολέμου. Οι Αμερικανοί άρχισε να χρησιμοποιούν τις σχέσεις συμμαχίας και να κάνουν απίστευτες προκλήσεις για να βάλουν την Τουρκία επί του πεδίου, για να ξεκινήσει πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, σταματώντας τις δύο χώρες δια μέσω μιας σφοδρής στρατιωτικής σύγκρουσης.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι μια κρίση που ενεργοποίησε  πολύ περίπλοκες συγκρούσεις εξουσίας, πολύ πέρα ​​από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Προετοιμάζουν για τον λόγο αυτόν ως πεδίο σύγκρουσης την Μαύρη θάλασσα

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σχεδιάζουν έναν πόλεμο Τουρκίας-Ρωσίας που θα ξεκινά από τη Μαύρη Θάλασσα και θα εκτείνεται ως τον Καύκασο.

Αυτό ήταν ήδη στο μυαλό τους πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά τώρα υλοποιούν το σχέδιο αυτό κάνοντας το  πράξη βήμα βήμα. Εάν δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία, θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στην Τουρκία. Αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον.

Το σχέδιο των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι το εξής, “κάντε την Τουρκία και τη Ρωσία να πολεμήσουν. Αφήστε τις δύο χώρες να αλληλοεξοντωθούν η μία με την άλλη, ώστε να τεθούν εκτός της παγκόσμιας τάξης κυριαρχίας.

Η δύση θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς της για την εξάλειψη της Τουρκίας».

Τι πρέπει να κάνει σύμφωνα με το Καραγκιούλ η Άγκυρα:

1- Ο πόλεμος της Μαύρης Θάλασσας πρέπει να αποτραπεί.

2- Ο πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας πρέπει να αποτύχει ως σχέδιο.

3- Να κάνει ηΤουρκία ό,τι μπορεί για την κατάπαυση του πυρός.

4- Πρέπει να αναγκάσει ο Ερντογάν τον Πούτιν να διακόψει τον πόλεμο με την πειθώ.

5- Θα πρέπει να σταθεί ενάντια στην κατοχή, αλλά να μην είναι εχθρική με τη Ρωσία.

6- Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να περιορίσουν τις προκλήσεις τους. 7- Δεν πρέπει να δώσει τα εύσημα στα ανεύθυνα σόου του Ζελένσκι.

8- Η «κανονικοποίηση της Μέσης Ανατολής» θα πρέπει να επιταχυνθεί πάρα πολύ.

9- Θα πρέπει να ελέγχει την στάση του τουρκικού λαού.

10- Η προκατάληψη της Τουρκίας απέναντι στη Ρωσία, η εγγύτητα της με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν πρέπει να  παρασύρουν κανέναν.

11- Ακριβώς τη στιγμή που η Τουρκία έκανε ένα τεράστιο άλμα στην εξουσία, το περιβάλλον δεν είναι προετοιμασμένο, και υπάρχει κίνδυνος αυτή η κρίση να θέσει ξανά την Τουρκία υπό την κηδεμονία της Δύσης.

12-Η Τουρκία δεν πρέπει να συρθεί σε κανέναν πόλεμο για λογαριασμό της Ευρώπης.

13- Χώρες και έθνη που σύρθηκαν σε πόλεμο για την Ευρώπη υπέστησαν μεγάλη καταστροφή. Το βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία. Η Τουρκία δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την παγίδα.

14- Αφήστε την Ευρώπη να αμυνθεί. Ας τελειώσει η ανηθικότητα της εγκαθίδρυσης ενός συστήματος πρόνοιας στο αίμα άλλων εθνών.

15- Για τριάντα χρόνια, ζήσαμε σοβαρές κρίσεις ασφαλείας. Δεν είδαμε ποτέ την Ευρώπη μαζί μας σε καμία από αυτές. Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι συμμετείχαν στο αντιτουρκικό μέτωπο, ενώ εξόπλισαν ακόμη και τρομοκρατικές οργανώσεις.

16- Η Τουρκία δεν πρέπει να εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο με κανέναν τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσει εύσημα σε υποσχέσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ.

17- Ο σημαντικότερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι μια πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα. Και είναι πολύ πιθανό. Ένας πύραυλος από “λάθος” θα μπορούσε να χτυπήσει τουρκικό πλοίο. Ένα ρωσικό αεροσκάφος πάλι από “λάθος” θα μπορούσε να καταρριφθεί. Σαφώς όμως θα πρόκειται για πύραυλο του ΝΑΤΟ που θα μπορούσε να χτυπήσει ρωσικό πλοίο. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σίγουρα θα το δοκιμάσουν.

18- Τότε είναι που τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η Τουρκία δεν θα έχει ποτέ, μα ποτέ δίκιο», καταλήγει ο ίδιος.

Έτερος Τούρκος ειδικός μιλά και αυτός για πιθανό ρωσο-τουρκικό πόλεμο-“Θέλουν να παρασύρουν την Τουρκία στο πόλεμο της Ουκρανίας!

Ο Τούρκος ειδικός Διεθνών Σχέσεων Αχμέτ Κιριμλί υποστήριξε ότι ορισμένοι σύμμαχοι προσπαθούν να παρασύρουν ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σε πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος ειδικός Διεθνών Σχέσεων Αχμέτ Κιριμλί υποστήριξε ότι ορισμένοι σύμμαχοι προσπαθούν να παρασύρουν ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σε πόλεμο στην Ουκρανία.

“Ενώ η Ρωσία απειλεί πολλές από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, πιέζονται ώστε να παρασυρθούν στον πόλεμο. Πρόκειται για επιδίωξη σκοτεινών μεθόδων», δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα Türkiye, ο ειδικός διεθνών σχέσεων Ahmet Kirimli.

Ο ίδιος τόνισε ότι εκτός από πολιτικά και στρατιωτικά σαμποτάζ και προκλήσεις, διάφορες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διεισδύσει στην περιοχή.

«Οι κύκλοι που ενοχλούνται από την πολιτική και τη διπλωματική αποστολή της Τουρκίας που υπηρετεί την ειρήνη, επιδιώκουν σκοτεινά σχέδια», είπε ο Κιριμλί.

Αυτό το δυτικό σχέδιο κατά τους Τούρκους,  στοχεύει στο να «πολιορκήσει» την Τουρκία όπως και Ρωσία-Κίνα, οδηγώντας στο άνοιγμα ενός «τουρκικού μετώπου» στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από όλα όσα γίνονται στην Ουκρανία, και  έγιναν σε Συρία-Ιράκ και  Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτός ο πόλεμος θα επηρεάσει όλες τις χώρες της περιοχής. Κάθε χώρα από τη Μολδαβία έως τη Ρουμανία, από τη Βουλγαρία έως τη Γεωργία θα είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταδικασμένες να πάρουν μέρος σε αυτόν τον «πόλεμο Ανατολής-Δύσης».

One thought on “Τούρκος σύμβουλος Ερντογάν: «Μας ωθούν σε τουρκο-ρωσικό πόλεμο-Θα το δοκιμάσουν!»-Έρχεται πιθανό “επεισόδιο” στην Μ.Θάλασσα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s