"Greek National Pride" blog

Μόσχα προς Αθήνα: Λύστε τα προβλήματά σας με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, εμείς πουλάμε όπλα όπου μας ζητήσουν


Όλοι πέφτουν από τα σύννεφα με την ανακοίνωση Ζαχάροβα, αλλά η είδηση βγαίνει από αλλού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Οαναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, M. Ζαχάροβα. η οποία επιτέθηκε στην Ελλάδα για τη στάση της απέναντι στη Ρωσία. Όπως είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο OPEN, «πέρα από τον πόλεμο στο πεδίο, υπάρχει ένας πόλεμος πληροφοριών και ένας «πολιτικός» πόλεμος. Απέναντι σε αυτόν τον «πολιτικό πόλεμο» σαφέστατα η χώρα μας αποτελεί στόχο».

«Παρακολουθώντας το Twitter του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βγάζουν στο Twitter της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα» διαπίστωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «Διαρκώς επιτίθεται με διαφορετικό τρόπο και σήμερα έρχεται η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας να μας πει τι; Ότι θα διαρρήξουμε τους ιστορικούς μας δεσμούς. Η σχέση μας δεν είναι βασισμένη πάνω στην επιθετικότητα. Δεν είναι βασισμένοι οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας-Ρωσίας γιατί συμφωνούμε με την παράνομη εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα. Και δεν είναι βασισμένοι οι κοινοί μας δεσμοί πάνω στο γεγονός ότι σήμερα -από την ημέρα που ξεκίνησε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- έχουμε το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα που έχουμε ζήσει στην Ευρώπη με πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους – υπολογίζουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να φτάσουν τα 2,5 εκατ. Δεν είναι αυτά που μας ενώνουν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

«Μας ενώνουν παναθρώπινες αξίες που έχουν να κάνουν με τον Χριστιανισμό, ιστορικοί δεσμοί όταν ζητήσαμε τη συνδρομή της Ρωσίας για την ελευθερία μας πριν από 200 χρόνια. Και μας συνδέουν και δεσμοί απέναντι στο κοινό μέτωπο του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτοί είναι οι ιστορικοί δεσμοί που έχουμε με τη Ρωσία», σημείωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Ποτέ και με καμία χώρα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ταυτισμένοι που προκαλεί τόσο μεγάλο πόνο, τόσα εκατομμύρια εκτοπισμένους και τόσο σοβαρές ζημιές απέναντι σε υποδομές αμάχων».

Η είδηση όμως βγήκε από άλλου!!! 

«Όταν ρωτήσαμε την ρωσική πλευρά για τους S-400 και την Τουρκία, μας απάντησαν ότι όποια θέματα έχουμε ( με τους Τούρκους) να τα λύσουμε στο ΝΑΤΟ, και πως η Ρωσία όποιος της ζητήσει όπλα και κρίνει θα τα δώσει» είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εννοώντας στις επαφές της διυπουργικής συνάντησης με τους Ρώσους. 

Απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών 

Την ίδια στιγμή απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες.

Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινήτο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφερόμενο στην αντιρωσική προπαγάνδα που ασκείται στην Ελλάδα γράφει στο Twitter  ότι «ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους και θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος την κρίσιμη στιγμή έδειξε μυωπία, έκανε λάθος επιλογή».

«Πιστεύουμε ότι οι πανάρχαιοι δεσμοί που δένουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σε αυτές τις δοκιμασίες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s