"Greek National Pride" blog

Τουρκικά ΜΜΕ: Κίνδυνος για το USS H.Truman τα ρωσικά υποβρύχια και τα 3000 νησιά στο Αιγαίο


Αμερικανικά τεθωρακισμένα στην Αλεξανδρούπολη μέσω του γιγάντιου πλοίου Liberty Passion

Αμερικανικό πλοίο θα παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σε ένα κρεσέντο εφοδιαστικού κύματος των ΗΠΑ σε Βουλγαρία και Ρουμανία, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το αμερικανικό πλοίο Liberty Passion θα παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αναφέρουν ξένες πηγές.

Το πλοίο ξεκίνησε από το αμερικανικό λιμάνι του Τσάρλεστον στις 5 Μαρτίου και αναμένεται ότι το βράδυ της 19ης Μαρτίου θα φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην  Βόρεια Ελλάδα.

Το Liberty Passion έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά εξοπλισμού, ενώ έχει μεταφορική ικανότητα 20,3 χιλιάδες τόνους, βύθισμα 10 μέτρα,  μήκος 199,98 μέτρα και πλάτος 32,3 μέτρα.

Σύμφωνα με ειδικούς, το πλοίο θα παραδώσει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει μετατραπεί σε βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα όπλα αναμένεται να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς στην Πολωνία, ενισχύοντας τις δυνάμεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία.

Στο Βόρειο Αιγαίο πλέει ως γνωστόν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, ενώ αεροσκάφη F-18 απογειώθηκαν και πέταξαν πάνω από τη Ρουμανία.

Το USS Harry S. Truman αναπτύχθηκε στο Αιγαίο λόγω της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τα αμερικανικά αεροσκάφη υλοποιούν πτήσεις στο Βόρειο Αιγαίο, προκαλώντας την μυστική για την ώρα οργή των Τούρκων, που δεν επιθυμούν τόσο ισχυρή αμερικανική παρουσία στο Αιγαίο, θεωρώντας “επικίνδυνη”, για τα δικά τους σχέδια στα νησιά μας.

Αμερικανός αξιωματικός δήλωσε ότι “εάν η ένταση στην Ουκρανία κλιμακωθεί περαιτέρω, περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη θα σταλούν στη Μαύρη Θάλασσα για να χρησιμοποιηθούν για αεροπορικές περιπολίες».

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο βρίσκονται άλλα 5 αμερικανικά πολεμικά πλοία και 1 νορβηγικό πολεμικό πλοίο.

Τούρκοι ειδικοί δήλωσαν ότι είναι λίαν επικίνδυνο το δόγμα της χρήσης ενός πολεμικού πλοίου τέτοιου μεγέθους…..στο Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο έχει περισσότερα από 3.000 νησιά, βραχονησίδες και μικρονήσια, διότι …υπάρχει έντονη κίνηση πλοίων, ενώ υπάρχουν περιοχές με ρηχά νερά και πολλά στενά περάσματα”.

Οι ίδιοι Τούρκοι “ ειδικοί” ερμηνεύουν αυτή την κατάσταση ως στοιχείο πίεσης προς την Τουρκία, η οποία δεν κλείνει τον εναέριο χώρο της στη Ρωσία, ενώ υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα έφερε ένα τέτοιο αίτημα στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

“Σημειώθηκε ότι αυτό το αεροπλανοφόρο αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Ρωσία, αφού ενδέχεται να χρειαστεί να αντιμετωπίσει ρωσικά υποβρύχια σε διάφορα περάσματα κοντά στην Κρήτη και αλλού στο Αιγαίο.

Η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου σε μια τόσο ριψοκίνδυνη θέση δεν είναι στρατιωτική εκ μέρους των ΗΠΑ αλλά πολιτική.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle βρισκόταν στα νότια της Κρήτης, ενώ καταγράφηκε ότι 20 ρωσικά πολεμικά πλοία περιπλανιόταν μεταξύ Ταρτούς και Κύπρου”, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν άνομα συμφέροντα και δόλια σχέδια για το Αιγαίο με την υποτιθέμενη “Γαλάζια Πατρίδα”, δεν επιθυμούν επουδενί την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου και της ομάδας μάχης στο Αιγαίο.

Ο ένας λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί καταγράφουν σε ζωντανή μετάδοση την όποια τουρκική παραβίαση στο Αιγαίο κατά της Ελλάδος, σε μια χρονική στιγμή που η Ουάσιγκτον απαιτεί ενότητα του ΝΑΤΟ, ενώ ο δεύτερος είναι ότι μπλοκάρει πιθανό επεισόδιο στην ίδια περιοχή, μαζί με έρευνες για …υδρογονάθρακες σε ελληνική ΑΟΖ, με αφορμή την ουκρανική κρίση σε συνδυασμό με το παιχνίδι τους στα Στενά του Βοσπόρου.    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s