"Greek National Pride" blog

Ο Τατάρ ξεστόμισε αυτό που ετοιμάζει η Τουρκία εδώ και χρόνια-”Σχέδιο κατάληψης ολόκληρης της Κύπρου με κάθε μέσο”


Οι Τούρκοι θέλουν τα κοιτάσματα στην Κύπρο για τροφοδοτήσουν την ΕΕ και ταυτόχρονα επιζητούν να κάνουν το νησί » δορυφόρο τους»

“ΗΚύπρος δεν θα είναι πια ελληνικό νησί”, δήλωσε πριν λίγο ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ,μετά από εντολή του Σουλτάνου Ερντογάν, που με δόλιο σχέδιο εδώ και  μήνες “εποικίζει” με χιλιάδες μετανάστες την Κύπρο

Ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκαταλείψουν το δικαίωμά τους σε ένα ισότιμο και κυρίαρχο κράτος, αποκαλύπτει αυτό που οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει από την δεκαετία του 1950, και αφορά την κατάληψη ολόκληρου του νησιού με κάθε τρόπο και μέσο.

Μιλώντας στο Τουρκικό Πρακτορείο Κύπρου (TAK) για την επέτειο της έναρξης των ένοπλων διαδηλώσεων της ΕΟΚΑ, ο Τατάρ επέκρινε τις δηλώσεις της ελληνοκυπριακής ηγεσίας.

«Αν συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε τη ρητορική του 1821, δίνετε μηνύματα για να ικανοποιήσετε τους φιλελληνιστικούς κύκλους, τότε αμφιβάλλω για την καλή σας θέληση», είπε ο Τατάρ.

Ο Τατάρ τόνισε επίσης ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποκτήσει περαιτέρω σημασία λόγω του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι στο πλευρό της Τουρκίας, που την θεωρεί παράγοντα ισορροπίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τατάρ είπε ότι τα Κατεχόμενα δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την εγγύηση της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι ξερογλείφονται εδώ και πολλά χρόνια στην Κύπρο, αφού την θέλουν ολόκληρη, βάσει σχεδίου του 1956, το οποίο είχε παρουσιάσει ο Νιχάτ Ερίμ.

Όλο αυτό το διάστημα, ασχέτως ποια πολιτική ηγεσία κυβερνά στην Άγκυρα, συνεχίζεται με θρησκευτική ευλάβεια το ύποπτο αυτό σχέδιο έναντι της Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, όταν ένας Τούρκος δημοσιογράφος και διακεκριμένος ανώτερος συνεργάτης στο αμερικανικό Ινστιτούτο Gatestone, με το όνομα Uzay Bulut, κρούει το κώδωνα του κινδύνου για την Κύπρο, τότε η ανησυχία για το νησί είναι πραγματικά μεγάλη, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ίδιος αναφέρει ότι “η επιθετικότητα του τουρκικού στρατού φαίνεται ότι αυξάνεται δυσανάλογα στην Κύπρο, και στοχεύει  σε περιοχές που δεν έχει ακόμη καταληφθεί, δηλαδή στο ελεύθερο ελληνοκυπριακό τμήμα.


Επί του παρόντος, η Τουρκία φαίνεται να στοχεύει την υπόλοιπη Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια περίοδο η  κυβέρνηση της Κύπρου αντιμετωπίζει τώρα μια «παράνομη μεταναστευτική κρίση» την οποία  ενορχηστρώνει η Τουρκία.

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει «σημαντική δημογραφική αλλαγή», «γκετοποίηση στις αστικές περιοχές» και «οξείες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις» ως αποτέλεσμα της παράνομης μεταναστευτικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει ναυτική βάση στη χερσόνησο της Καρπασίας στον τουρκοκρατούμενο βορρά”.

Όταν, ινστιτούτα σαν το Gatestone και Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρουν όλα αυτά τα γνωστά και άγνωστα πράγματα, τότε το μήνυμα είναι ότι ο ελληνισμός όχι μόνο στην Κύπρο,αλλά και στο Αιγαίο, κινδυνεύει σοβαρά από την τουρκική επεκτατική πολιτική, που αναζητά εναγωνίως μέσω Ουκρανίας να βρει διέξοδο, για όσους δεν κατανόησαν τι υλοποιεί η Τουρκία όλα αυτό το διάστημα.   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s