"Greek National Pride" blog

Μετά το 2023 θα παραλάβει η Τουρκία υποβρύχια Type-214-Παράθυρο ευκαιρίας για Ελλάδα με παραλαβή ελικοπτέρων ROMEO


Οι Τούρκοι τα βρίσκουν “μπαστούνια” με το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων ATMACA στα υποβρύχια

Νέα καθυστέρηση στην παραλαβή των τουρκικών υποβρυχίων κλάσης REIS δηλαδή Type-214, αποκαλύπτει πολλά για τα σοβαρά προβλήματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία σχεδιάζεται από την Άγκυρα να μεγαλώσει, προκαλώντας ταυτόχρονα υποψίες σε Γερμανούς, Γάλλους και λοιπούς, για τις μελλοντικές δυνατότητες της και το πελατολόγιο της σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Ενδεικτικό των προβλημάτων με την ναυπήγηση των υποβρυχίων κλάσης REIS είναι η διαφήμιση των Τούρκων για τα μικρότερα υποβρύχια 500 τόνων.

«Ερχόμαστε να ενισχύσουμε τη δύναμή μας στις θάλασσες με το STM500! Το υποβρύχιό μας STM500, είναι ειδικά σχεδιασμένο για ρηχά νερά, ικανό να πλέει κάτω από το νερό για 30 ημέρες και ικανό να εκτοξεύει 8 βαρέος τύπου τορπίλες και κατευθυνόμενους πυραύλους, θα είναι πολλαπλασιαστής δύναμης στην Γαλάζια Πατρίδα”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια όμως, λέει μια παλαιά ελληνική παροιμία

Έτσι το τουρκικό υποβρύχιο Hızır Reis, ενώ είχε προγραμματιστεί να εισέλθει στην δεξαμενή το 2021, μετά  μεταφέρθηκε το 2022 για…… διάφορους λόγους,ενώ το πότε θα πέσει στην θάλασσα αναβάλλεται για το 2023 και βλέπουμε.

 Προς το παρόν το δεύτερο τουρκικό υποβρύχιο Type-214, ευρίσκεται στο Ναυπηγείο Gölcük και συνεχίζονται οι εργασίες επί αυτού, ενώ πραγματοποιούνται μελέτες για τα υπόλοιπα 4 υποβρύχια κλάσης Type-214.

Αυτό υποδηλώνει δύο πράγματα είτε υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του λόγω ασυνεννοησίας με το Βερολίνο και την γερμανική εταιρεία, που δεν “απελευθερώνει”  κρίσιμη τεχνολογία ( που είναι και το πιο πιθανό), είτε οι Τούρκοι προσπαθούν να τοποθετήσουν συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, όπως ο ATMACA για παράδειγμα, και έχουν “σκοντάψει” σε τεχνικά αμιγώς προβλήματα.        

Τα υποβρύχια που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο αυτό θα ονομάζονται TCG Piri Reis, TCG Hızır Reis, TCG Murat Reis, TCG Aydın Reis, TCG Seydiali Reis και TCG Selman Reis

Ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 ότι το Piri Reis, το πρώτο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου, θα ξεκινούσε θαλάσσιες δοκιμές ( πράγμα που δεν έχει γίνει), ενώ το δεύτερο υποβρύχιο, Hızır Reis, θα μεταφέρονταν στην ειδική δεξαμενή, πράγμα που και αυτό δεν υλοποιήθηκε.

Καθυστέρηση σημειώνεται στο πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων κλάσης Reis, το οποίο είναι υπό παραγωγή για το τουρκικό ναυτικό. Αυτή η καθυστέρηση συμβαίνει γιατί οι Γερμανοί δουλεύουν με τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει. Ναι, οι Γερμανοί δεν συνεργάζονται μας τόσο θερμά και συναινετικά όσο θα έπρεπε.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ελπίζω….να ολοκληρωθούν τα 4 υποβρύχια αυτής της κλάσης, ενώ έχω αμφιβολίες για την ολοκλήρωση των 2 τελευταίων υποβρυχίων με τη νέα γερμανική κυβέρνηση”, είχε δηλώσει πριν Τρεις μήνες  ο Τούρκος ειδικός Κοζάν Σελτσούκ Ερκάν.

Η αγορά των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων ROMEO για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με την παρουσία επι τέλους, αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3HN με νέους ηχοσημαντήρες, θα κάνουν την διαφορά.

Η Τουρκία ετοιμάζεται εδώ και καιρό σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο  να επιβάλει μια ιδιότυπη “ομηρία” την χώρα μας, κάτι όμως που αποτυγχάνει μετά την αγορά των γαλλικών Φρεγατών, και των Κορβετών.

Τα υποβρύχια που κατασκευάζουν οι Τούρκοι, τα πολεμικά πλοία και όλα τους τα μην επανδρωμένα προορίζονται για να δημιουργήσουν μια τεράστια περιοχή άρνησης πρόσβασης των ελληνικών δυνάμεων, με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα”, και αυτό δε θα τους επιτρέψουμε ποτέ, ότι και να δηλώνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s