"Greek National Pride" blog

Με το βλέμμα στην ελληνική ΑΟΖ! Η Τουρκία θα διεξάγει την Διακλαδική ΤΑΜΣ «Γαλάζια Πατρίδα 2022»


Στη άσκηση θα συμμετάσχουν 122 πλοία από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, 41 εναέρια στοιχεία, Μονάδες Πεζικού Αμφιβίων Πεζοναυτών και Ομάδες Αμφιβίων Εφόδου, Ομάδες SAT και SAS και παράκτιες μονάδες

Ηαντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ΤΑΜΣ «Γαλάζια Πατρίδα 2022» αναγγέλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Η Άσκηση «Blue Homeland 2022» θα διεξαχθεί μεταξύ 11-21 Απριλίου 2022. Στην άσκηση προστέθηκε και η Μαύρη Θάλασσα, η οποία διεξήχθη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τα προηγούμενα χρόνια.

Στην άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις θάλασσες, θα συμμετάσχουν χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις. Η «Γαλάζια Πατρίδα» εκτείνεται σε  145 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Στη γιγάντια άσκηση θα συμμετάσχουν 122 πλοία από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, 41 εναέρια στοιχεία, Μονάδες Πεζικού Αμφιβίων Πεζοναυτών και Ομάδες Αμφιβίων Εφόδου, Ομάδες  SAT και SAS και παράκτιες μονάδες.

Από τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας,  θα μετέχουν αεροσκάφη έγκαιρης Προειδοποίησης-Διοίκησης και Ελέγχου, μαχητικά αεροσκάφη που μετέχουν  στην Εθνική Άσκηση Αετού της Ανατολίας και 1 Ομάδα  ΡΒΧΠ (Ραδιολογικού Βιολογικού Χημικού πολέμου)  θα συμμετάσχουν στην άσκηση Mavi Vatan 2022.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης της Γενικής Διοίκησης  Στρατοχωροφυλακής και η Διοίκηση ελικοπτέρων και Λιμενικού Σώματος μαζί  με σκάφη της ακτοφυλακής, θα λάβουν μέρος στην άσκηση«

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες στην εν λόγω άσκηση αναμένεται να μετέχουν και Αζέροι στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας τους

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σε πρόσφατο άρθρο μας , αναφερθήκαμε στα σενάρια που ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, όπου οι μονάδες επιφανείας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα επιδείξουν τις δυνατότητές τους, με επιθέσεις εναντίον των καθορισμένων στόχων, συνοδεία ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο στην περιοχή των ναυτικών επιχειρήσεω

Θα πραγματοποιηθούν βολές επιφανείας και αντιαεροπορικής άμυνας και τα μη επανδρωμένα οχήματα υψηλής ταχύτητας θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι για την παροχή ενός πραγματικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Το Τουρκικό Ναυτικό λειτουργεί ενεργά  τα μη επανδρωμένα συστήματα του τόσο σε ασκήσεις όσο και σε πραγματικές επιχειρήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες παρέδωσαν δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ANKA στο Τουρκικό Ναυτικό.

Το ANKA UCAV μπορεί να αναπτυχθεί στις γύρω θάλασσες για αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης της επιφάνειας.

Σε αυτήν την άσκηση, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ANKA και TB-2 έναντι των θαλάσσιων στόχων στο πλαίσιο του επιφανειακού πολέμου και της χρήσης τους σε συντονισμό με επανδρωμένες μονάδες.
 
Ο στόχος  της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, που ονομάζεται «Simsek», θα προσομοιώνει εχθρικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της άσκησης κατά του εναέριου πολέμου.

Το «Simsek» είναι ένα σύστημα υψηλής ταχύτητας Target Drone που μπορεί να πετάξει με μέγιστη ταχύτητα 400 κόμβων σε υψόμετρο 10.000-15.000 ποδιών. Εκτοξεύεται από καταπέλτη και μπορεί να πετάξει για 45 λεπτά.

Οι Τούρκοι μετά την εκτεταμένη άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την οποία με μια σειρά από παράνομα δεσμευμένες περιοχές και διαδρόμους επιχειρούν να “στρώσουν” το δρόμο σε οποιαδήποτε μετακίνηση πλωτού γεωτρύπανου αφού έχουν δεσμεύσει περιοχές  του Ανατολικού Αιγαίου στις 10, 12, 14-17 και 19 – 20 Απριλίου, αλλά και τον  Μάιο.

Καθίσταται σαφές ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς  να υφαρπάξουν πιθανότατα ελληνική ΑΟΖ, μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα και με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ενέργειας περί ερευνών και εξορύξεων στην Α.Μεσόγειο. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s