"Greek National Pride" blog

Α/ΓΕΕΘΑ: Τι είπε ο Στρατηγός Φλώρους στους απόφοιτους σπουδαστές της ΣΕΘΑ [pics]


Α/ΓΕΕΘΑ


Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως εκπροσώπου του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 74ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Κανονικής Φοίτησης της ΣΕΘΑ.

Συνολικά απεφοίτησαν 61 σπουδαστές από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας3 Ελληνοκύπριοι Αξιωματικοί3 Αλλοδαποί Αξιωματικοί και 2 Μόνιμοι Υπάλληλοι Υπουργείων, όπως παρακάτω:

• Ένοπλες Δυνάμεις: 49 (38 από τον Στρατό Ξηράς, 6 από το Πολεμικό Ναυτικό, 5 από την Πολεμική Αεροπορία).
• Σώματα Ασφαλείας: 3 (1 από την ΕΛ.ΑΣ., 1 από το Λ.Σ. και 1 το Π.Σ.).
• Υπουργεία: 2 (1 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και 1 από το Υπουργείο Εσωτερικών).
• ΓΕΕΦ: 3
• Αλλοδαποί: 3 (1 Αξιωματικός από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, 1 Αξιωματικός από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 1 Αξιωματικός από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Επίσης με την συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Σειρά απεφοίτησε ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είναι και ο πρώτος αιρετός εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που φοίτησε στην ΣΕΘΑ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του  αναφέρθηκε στη σημασία της πολυεπίπεδης και διαρκούς επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών, που αποσκοπεί στην περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τι είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος

Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής παρέχει στους σπουδαστές της υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση επί θεμάτων Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής, αναβαθμίζοντας τις γνώσεις τους και την δυνατότητά τους να συνεισφέρουν στις Υπηρεσίες τους και στην Χώρα.

Επεσήμανε επίσης τον αναβαθμισμένο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την εμπιστοσύνη των φίλων, εταίρων και συμμάχων μας που αποδεικνύεται μέσω των κοινών στρατιωτικών δράσεων και συνεργειών που έχουν αναληφθεί τόσο δε διεθνές, όσο και σε διασυμμαχικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, απευθυνόμενος προς τους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε την αξία της γνώσεων που αποκόμισαν και τον κοινό τρόπο σκέψης που αναπτύσσεται μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο οποίος συμβάλλει στην επαύξηση της διακλαδικότητας και στην ενίσχυση της συνεργασίας σε τακτικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο.

Η σημασία απόκτησης γνώσεων υψηλού επιπέδου από τη ΣΕΘΑ

Απευθυνόμενος επιπρόσθετα προς τους 3 Ελληνοκύπριους Αξιωματικούς και στους 3 Αξιωματικούς από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τους συνεχάρη για την συμμετοχή τους στην εν λόγω Εκπαιδευτική Σειρά και τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις γνώσεις που αποκόμισαν από την ΣΕΘΑ.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στην ξεχωριστή και τιμητική για τις Ένοπλες Δυνάμεις αποφοίτηση του κ. Δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ο οποίος φοίτησε στη ΣΕΘΑ και ολοκλήρωσε τις σπουδές του παράλληλα με την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους, επισημαίνοντας τον δι-υπουργικό και τον δι-υπηρεσιακό ρόλο της ΣΕΘΑ στον τομέα της διαλειτουργικότητας, της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με άλλους φορείς της Πολιτείας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη το σύνολο των σπουδαστών για την αποφοίτησή τους, ευχαρίστησε το καταξιωμένο καθηγητικό προσωπικό για την άοκνη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλει για να διασφαλίσει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και προέτρεψε τον Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής Εθνικής Άμυνας να συνεχίσουν το έργο τους ενισχύοντας το κύρος και την εμβέλειά της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s