"Greek National Pride" blog

Ποιοι προωθούν την αγορά F-35 αξίας 3,5 δις ενώ υπάρχουν άμεσες επιχειρησιακές ανάγκες σε ΠΑ και ΠΝ λόγω Τουρκίας;


Δεν είναι τυχαία η τουρκική αίτηση στις ΗΠΑ-Η πολεμική μας αεροπορία έχει ανάγκη πυραύλους αέρος-εδάφους ενώ το ελληνικό πολεμικό ναυτικό αναμένει τις 5 Κορβέτες

Πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου είναι πολλοί ειδικοί και μη στην χώρα μας, στο ζήτημα μιας τωρινής κιόλας της αίτησης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, για την αγορά των πανάκριβων υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35, αξίας 3,5 δις. χωρίς τα όπλα τους, την στιγμή που έχουμε πραγματικές ανάγκες σε δύο κλάδους των ενόπλων μας δυνάμεων, λόγω Τουρκίας.

Αρχικά, περίπου 35 ελληνικά F-16 block 50, παραμένουν χωρίς αναβάθμιση, κάτι που είναι πραγματικά ζωτικό για την επιχειρησιακή αξιοποίηση τους στο Αιγαίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόλος των ελληνικών μαχητικών F-16 έχει ανάγκη νέους σύγχρονους πυραύλους αέρος-εδάφους και ατρακτίδια σκόπευσης, όπως αυτά που ζητούν για παράδειγμα να παραλάβουν οι Τούρκοι από τις ΗΠΑ, μετά την αίτηση του Αμερικανού προέδρου στο Κογκρέσο σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική εφημερίδα.

Έχουμε πρόβλημα με τις διαθεσιμότητες των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 ( γνωστό ζήτημα για την συντήρηση τους), ενώ εμφανίζονται πληροφορίες και για τις διαθεσιμότητες των  ελληνικών AWACS (ΑΣΕΠΕ), ειδικά τώρα που υπάρχει μεγάλη τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, και συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία (ΝΑΤΟ).

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε πρωτίστως τις διαθεσιμότητες και τον σύγχρονο  οπλισμό των υπαρχόντων ελληνικών εναερίων πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων και των Rafale, και μετά να σηκώσουμε το κεφάλι για να δούμε μια πιθανή αγορά 20 αεροσκαφών F-35, που όντως αποτελούν Game Changer, στην περιοχή μας.  

Ο άλλος τομέας που χρήζει προσοχής είναι τα επίγεια ραντάρ μας, τα οποία και αυτά “φωνάζουν” εδώ και χρόνια ζητώντας αντικατάσταση, ενώ οι Τούρκοι με το πρόγραμμα UZUN YFUK, τοποθετούν νέα ραντάρ για να ελέγχουν το Αιγαίο από άκρη σε άκρη 24 ώρες το 24ωρο.

Στο πολεμικό ναυτικό με πολεμικά πλοία που έχουν στην πλάτη τους πολλά χρόνια, και ενώ αναμένουμε την κατοχύρωση του περιβόητου εκσυγχρονισμού μέσης ζωής, κάποιοι προωθούν τα όντως υπερμαχητικά F-35, ενώ με 3,5 δις θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε 5 υπερσύγχονες κορβέτες, οι οποίες θα κάνουν την δουλειά Φρεγατών ουσιαστικά, “κλειδώνοντας” μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου από τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις.

Οι Τρεις γαλλικές σύγχρονες Φρεγάτες FDI δεν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στον ελληνικό στόλο, που διαθέτει πλοία  με μέσο όρο ηλικίας 31 έτη.

Η άμεση αγορά των 5 γαλλικών κορβετών Gowind στην καλύτερη έκδοση της με όλα τα όπλα, θα έδινε πραγματικά αέρα υπεροχής στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, ενώ θα πρέπει από τώρα να ζητήσουμε την αγορά και της 4η γαλλικής FDI, πριν αυτή καταλήξει στην δύναμη του γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται από το φετινό Καλοκαίρι να μεταφέρουν στην Α.Μεσόγειο και νότιο Αιγαίο ένα ίσως και δύο πλωτά γεωτρύπανα, συνοδεία τουρκικού στολίσκου, προετοιμαζόμενοι για τα πάντα.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι και δυστυχώς το διεθνές δίκαιο δεν είναι προαπαιτούμενο για την τουρκική εξωτερική πολιτική, η οποία έχει βαθιές ρίζες στις ΗΠΑ, οι οποίες θα κληθούν εφόσον συνεχιστεί αμείωτη η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, να διαχειριστούν μια πιθανή ελληνοτουρκική κρίση, ( με σαφή υπαιτιότητα της Άγκυρας), εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, που αποτελεί την πρώτην προτεραιότητα των Αμερικανών.

Η στρατιωτική ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων γνωρίζει τι πρέπει να γίνει στις ένοπλες δυνάμεις μας, και εκτιμάται ότι όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος, πριν μεταβεί ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ.           

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s