"Greek National Pride" blog

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με «το ανιστόρητο και το παράλογο»


Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, σημείωσε ότι η Τουρκία «τα βάζει με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο»

«Είμαστε και πάλι εδώ, περισσότεροι παρά ποτέ, έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς της παράταξής μας με τη νέα γενιά. Ανιχνεύοντας τα ζητούμενα της εποχής, ο στόχος μας παραμένει ένας: σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα να είναι ένας πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να έχουν μια καλύτερη ζωή από εκείνη των γονιών τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Η ΟΝΝΕΔ, εδώ και 48 χρόνια, κατόρθωσε να καθιερώσει αξίες, μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ρόλο που έπαιξε η νεολαία του κόμματος διαχρονικά στην ιστορία της παράταξης.

Στην εποχή μας, «η πολιτική» μόδα της Αριστεράς θαύμαζε τριτοκοσμικές χώρες, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στα μέλη της ΟΝΝΕΔ, σημείωσε: «Έχετε έναν διπλό ρόλο, από τη μία πλευρά να μεταφέρετε τις ιδέες μας σε κάθε νέο πολίτη και, από την άλλη, να εμπλουτίζετε την πολιτική μας με τα μηνύματα που παίρνετε από τη νέα γενιά».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΟΝΝΕΔ «μεγάλωσε, καθώς προστέθηκαν 22.000 νέες εγγραφές μελών. Μια φορά Οννεδίτης, για πάντα Οννεδίτης!», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η ΟΝΝΕΔ «δεν λειτουργεί αποστειρωμένα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως, ερχόμενος στην αίθουσα του συνεδρίου, είδε μια βιβλιοθήκη, για να υπογραμμίσει καταχειροκροτούμενους:

«Το μήνυμα είναι ένα: Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες! Εμείς ξέρουμε από ποια μεριά είμαστε».

Η Τουρκία τα βάζει με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προκλητική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με «το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η Άγκυρα «τα βάζει με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο».

«Κάθε ρητορικό επίθετό τους και επιθετικό τους βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι ‘καμμένες’ λογικές που απέτυχαν. Σήμερα, απαιτούνται ιστορικές συμμαχίες που τις έχουμε και ισχυρή άμυνα που την χτίζουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις, αλλά πάντα ανοιχτές σε συζητήσεις», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν έχουμε περιθώρια για πισωγυρίσματα

Αναφερόμενος στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανιοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;», κάνοντας λόγο για τρολς που «συμπληρώνει η κομματική προπαγάνδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, κάτι που δεν ισχύει. Ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπονται από το Σύνταγμα, ούτε αυτό δεν γνωρίζουν» τόνισε.

Ζήτησε «να είναι συνεχής η επαγρύπνησή μας», «οι συκοφάντες να αποκαλύπτονται αμέσως και οι απαντήσεις μας γρήγορες και καταλυτικές».

Σημείωσε ότι στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πολύπλευρο πρόγραμμά της για τη νεολαία. «Τα ενοίκια ανεβαίνουν, ο πρώτος μισθός δεν αρκεί να τα καλύψει. Χωρίς σπίτι είναι σχεδόν αδύνατο για ένα νέο ζευγάρι να κάνει οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε: Επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο με όλες τις λύσεις, από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν κλειστά ακίνητα.

Πολιτικές οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα και θα υλοποιηθούν στη δεύτερη 4ετία της ΝΔ, προσέθεσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως προϋπόθεση αυτής της προόδου και συνέχισης του κυβερνητικού έργου είναι η πολιτική ασφάλεια. «Η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να γυρίσει πίσω. Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος» τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι πέρυσι η χώρα πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη ελάφρυνση από φόρους στον ΟΟΣΑ και φέτος εξόφλησε πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ, τον Αύγουστο θα ολοκληρώσουμε την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και το 2023 να ανακτήσουμε το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας.

«Είστε η πιο κοσμοπολίτικη από όλες τις γενιές. Μεγαλώσατε σε μια ειρηνική και ελεύθερη Ευρώπη που αναζητούσε να γίνεται καλύτερη», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και χαρακτήρισε κρίσιμο τον ρόλο της νεολαίας και στο μέτωπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Λέμε στους φίλους μας στην Ουκρανία, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, με την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Προχωράμε μπροστά, στοχεύουμε ψηλά

Θέλω να αποφοιτήσετε επιτέλους από ένα πανεπιστήμιο της γνώσης ή από μια επαγγελματική σχολή που θα σας κάνει περιζήτητους επαγγελματίες. Θέλω να πατάτε στα πόδια σας, να μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό χωρίς το άγχος του ακριβού ενοικίου. Θέλω να γίνουν σε μία ασφαλή κοινωνία. Όπου η ελευθερία θα συνυπάρχει με την ευθύνη. Με το κράτος αρωγό. Με μία Πολιτεία που θα εργάζεται σκληρά ώστε κάθε επόμενος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, είπε ο πρωθυπουργός καταλήγοντας και τόνισε:

Η πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 πρέπει να συνεχιστεί για τη σημερινή και αυριανή νέα γενιά.

Το συνέδριό σας γίνεται αφετηρία προς την επόμενη εκλογική νίκη της ΝΔ.

Η πατρίδα χρειάζεται μία σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη παρά μια λάθος κυβέρνηση.

Κλείνω με μια προσωπική εξομολόγηση. Ήμουν σίγουρος ότι σήμερα θα αντικρίσω πρόσωπα φωτεινά. Αυτό που βλέπω ξεπέρασε την προσδοκία μου. Είναι η ορμή των νιάτων. Κάντε το δικό σας μέλλον, την δική μας ελπίδα. Καιρός να σπάσει ο φόβος πως η γενιά μου θα μεταφέρει στη δική σας μόνο προβλήματα.

Ξεκινάμε, προχωράμε μπροστά, στοχεύουμε ψηλά. Δίνουμε τη στήριξη στο νέο πρόεδρό μας. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s