"Greek National Pride" blog

Στενεύουν τα περιθώρια σύγκρουσης με την Τουρκία! Ο Τσαβούσογλου αμφισβητεί την Εθνική κυριαρχία στα νησιά μας


Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί άμεσα σε λήψη διπλωματικών και στρατιωτικών μέτρων

«Τσαβούσογλου: Αν δεν παραιτηθεί από την παραβίαση, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών», είναι ο τίτλος νέου άρθρου σε τουρκικό ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξης:

«Αντιδρώντας στις προκλήσεις της Ελλάδας, ο υπουργός Τσαβούσογλου είπε: «Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτές τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Προσπαθείτε συνεχώς να δίνετε σε όλους ένα μάθημα, αλλά οι συμφωνίες είναι στη μέση».

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του στη Βόρεια Μακεδονία.

Ορισμένα σημεία από τις δηλώσεις του υπουργού Τσαβούσογλου:

«Η Ελλάδα γίνεται επιθετική γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στα γράμματά μας. Έχουν ένα μοναδικό σύμπλεγμα κατωτερότητας».

» Είναι πολύ πετυχημένοι στο να κλαίνε ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση. Όταν έρχονται, αγκαλιάζουν το πρόσωπό σου, όταν γυρίζουν την πλάτη, έχουν το μίσος, τη μνησικακία, τα ψέματα, τη συκοφαντία. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς. Ας απαντήσει η Ελλάδα στα γράμματά μας σαν άντρας, αν δεν τελειώσει αυτή η παραβίαση, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Τουρκία εμμένει και θα εμμένει αναφορικά με την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, εγείροντας θέμα Εθνικής κυριαρχίας μας σε αυτά.

Τα παραπάνω θα πρέπει να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πως τα χρονικά περιθώρια σύγκρουσης με την Τουρκία στενεύουν επικίνδυνα και πως θα πρέπει να δράσουμε πριν είναι αργά….στο διπλωματικό και στρατιωτικό πεδίο και εξηγώ.

Διπλωματικά μέτρα

Πολλοί αναρωτιούνται για το διπλό παιγνίδι που παίζει η Τουρκία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, όπου από την μια στέλνει UAV BAYRAKTAR στους Ουκρανούς και από την άλλη δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ εμποδίζει την είσοδο της Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία, διευκολύνοντας τον Πούτιν.

Αυτό είναι καιρός να το αναδείξουμε επιτακτικά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του μήνα, εμμένοντας στην μεν πρώτη για καταδίκη της Τουρκίας αναφορικά με τις απειλές της εναντίον μας , στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου και στη δεύτερη ,προκειμένου να περιθωριοποιηθεί η Άγκυρα ολοκληρωτικά από το ΝΑΤΟ, ως αναξιόπιστος εταίρος, επιδιώκοντας τα κράτη μέλη της Συμμαχίας να βάλλουν ρήτρα απόσυρσης της δέσμευσης του άρθρου 5 περί συλλογικής άμυνας υπέρ της Τουρκίας σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από κράτος μη μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Στρατιωτικά μέτρα

Εισήγηση σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ για σύσταση διακλαδικής δύναμης με έδρα την Κρήτη, με διάθεση χερσαίων-ναυτικών-αεροπορικών δυνάμεων και  μέσων για την διασφάλιση της ειρήνης στο Αιγαίο, που είναι ζωτικότατης σημασίας θαλάσσιος διάδρομος για την μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Μ.Ανατολή και Β. Αφρική προς την ΕΕ και μεταφοράς Αμερικανικών δυνάμεων και μέσων προς Ουκρανία και λοιπές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Συνεννόηση με Γαλλία για παράδοση ακόμη και μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών Rafale άμεσα, σε αντιλογισμό των ήδη νέων παραγγελθέντων, προκειμένου η αεροπορική ισχύς μας να γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Επιπλέον εισηγούμαι όπως τα νησιά-μικρονησίδες μας να ενισχυθούν με επιπλέον αντιαρματικά και φορητά αντιαεροπορικά όπλα.

Να μην ξεχνάμε ότι σε ένα πεδίο μάχης στο οποίο ο αμυνόμενος έχει δυνατότητα εκτόξευσης όγκου πυρών, ο αμυνόμενος είναι αυτός που ευνοείται και όχι ο επιτιθέμενος, αφού το πύρ κυριαρχεί του ελιγμού.

Η ενίσχυση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί από μεταφορά αντίστοιχων οπλικών συστημάτων από Μονάδες της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης επειδή μαζική χρήση από εμάς, σε τόπο και χρόνο αντιαρματικών  και  φορητών αντιαεροπορικών όπλων μπορεί να αποτελέσει αποφασιστικό συντελεστή ανάσχεσης τυχόν δυσμενούς εξέλιξης των επιχειρήσεων , προτείνεται η σύσταση από τώρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, 3 ΛΑΤ-ΦΑ (Λόχος Αντιαρματικών-φορητών αντιαεροπορικών) ειδικής Σύνθεσης, όπου ο καθένας να διαθέτει από πλευράς αντιαρματικών 10 MILAN-6 TOW-4 KORNET και από πλευράς φορητών αντιαεροπορικών 20 STINGER.

Τα εν λόγω οπλικά συστήματα μαζί με τα πυρομαχικά τους μπορούν εύκολα να μεταφερθούν οπουδήποτε παραστεί ανάγκη με χρήση μεταγωγικών αεροσκαφών , είτε και ελικοπτέρων, ακόμη και χωρίς τα οχήματά τους αν χρειαστεί (άλλωστε οχήματα θα βρεθούν όπου μετακινηθούν, ακόμη και αγροτικά οχήματα).

Θα πρέπει επίσης να προμηθευτούμε antidrones συστήματα για χρήση κατά των τουρκικών drones σε τακτικό και στρατηγικό επίπεδο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s